Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Rolan Juno Di ili Roland XP-30 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40673)

wladymeer 28-02-2012 11:01 PM

Re: Rolan Juno Di ili Roland XP-30

Ja ne vidim ništa što nije profi kod Juno Di.

Postaviću ti prosto pitanje - koliko ti se dopadaju farbe sa Fantoma X?

Ako želiš Fantom X farbe - Juno Di. Proveravao sam waveformove i 90% Fantom X waveformova se nalazi u Juno Di. Uglavnom nema bubnjeva i sličnih stvari.

Ako ne voliš Fantom X farbe - XP-30. Mada, ako ne voliš Fantom X, nekako ne vidim kako će ti se XP-30 dopasti.

Master_Cool 28-02-2012 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 324097)
Ja ne vidim ni?ta ?to nije profi kod Juno Di.

Postaviću ti prosto pitanje - koliko ti se dopadaju farbe sa Fantoma X?

Ako ?eli? Fantom X farbe - Juno Di. Proveravao sam waveformove i 90% Fantom X waveformova se nalazi u Juno Di. Uglavnom nema bubnjeva i sličnih stvari.

Ako ne voli? Fantom X farbe - XP-30. Mada, ako ne voli? Fantom X, nekako ne vidim kako će ti se XP-30 dopasti.

Da to znam da je dosta farbi iz Fantoma X ubaceno u Juno Di. Ali nisam siguran koliko te LE verzije verno to prenose. Ne bih se slozio da su konverteri isti kao na Fantom X seriji. Ipak je ovo oslabljena verzija. A dok XP-30 ima to sto ima. Ali radi kvalitetno i dan danas.

OFF 29-02-2012 12:28 AM

Ja sam se opekao sa JV1010 (navodno modul od XP30)... ..sve isto, i lista boja, mogucnosti, efekti... osim zvuka.... zvucao je kao los mp3.....

opet necu na slepo da kukam..... treba sve probati

wladymeer 29-02-2012 05:14 PM

Quote:

Ne bih se slozio da su konverteri isti kao na Fantom X seriji. Ipak je ovo oslabljena verzija. A dok XP-30 ima to sto ima. Ali radi kvalitetno i dan danas.
Naravno da nisu. Bolji su i to mi je potvrdio Ukrajinac što drži Roland Clans forum i što je radio na Fantomu G i Gaia SH-01.

Juno Di je izašao posle Fantoma G (2008.). Juno serija im služi da uzmu još koji "dinar" na staroj tehnologiji. Juno Stage (iz 2008.) je imao iste konvertere kao Fantom X (2004.), a Juno Di (2009.) i Gi (2010.) imaju čak i bolje konvertere od toga.

Da rezimiramo - Juno synthovi nisu Fantom X LE - imaju istu polifoniju, istu FX sekciju, isti broj efekata, jedino u čemu se razlikuju jeste broj waveformova (pri čemu su Sonic Cell i Juno Stage identični i najbliži celom Fantom X paketu waveformova) i to što nemaju opciju za semplove (odnosno kod Juno-G multisampling)

Naravno, Juno-D izuzimamo iz ove priče jer je on ipak iz perioda kada je Fantom X bio aktuelan.

Uostalom, o čemu mi to tačno pričamo? Ti reče da ti treba druga klavijatura za live svirku? Misliš da se na našim (ispod)prosečnim razglasima čuje neka "mrak" razlika? Razumeo bih te da juriš nešto iole ezoterično poput, lupam sad, Wavestationa i to sa namerom da radiš neku ambijentalnu autorsku muziku - ali tebi treba ako sam te dobro razumeo drugi synth za "posao"? Onda je ova priča najiskrenije kao da porediš 01W i M50 :)

Master_Cool 01-03-2012 04:24 AM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 324144)
Naravno da nisu. Bolji su i to mi je potvrdio Ukrajinac ?to dr?i Roland Clans forum i ?to je radio na Fantomu G i Gaia SH-01.

Juno Di je iza?ao posle Fantoma G (2008.). Juno serija im slu?i da uzmu jo? koji "dinar" na staroj tehnologiji. Juno Stage (iz 2008.) je imao iste konvertere kao Fantom X (2004.), a Juno Di (2009.) i Gi (2010.) imaju čak i bolje konvertere od toga.

Da rezimiramo - Juno synthovi nisu Fantom X LE - imaju istu polifoniju, istu FX sekciju, isti broj efekata, jedino u čemu se razlikuju jeste broj waveformova (pri čemu su Sonic Cell i Juno Stage identični i najbli?i celom Fantom X paketu waveformova) i to ?to nemaju opciju za semplove (odnosno kod Juno-G multisampling)

Naravno, Juno-D izuzimamo iz ove priče jer je on ipak iz perioda kada je Fantom X bio aktuelan.

Uostalom, o čemu mi to tačno pričamo? Ti reče da ti treba druga klavijatura za live svirku? Misli? da se na na?im (ispod)prosečnim razglasima čuje neka "mrak" razlika? Razumeo bih te da juri? ne?to iole ezoterično poput, lupam sad, Wavestationa i to sa namerom da radi? neku ambijentalnu autorsku muziku - ali tebi treba ako sam te dobro razumeo drugi synth za "posao"? Onda je ova priča najiskrenije kao da poredi? 01W i M50 :)

Hvala na trudu, kupio sam to sto sam hteo. P.S. Ne bih se slozio da je moj Pa system KV2 Audio + Presonus 16.0.2 prosecan "razglas" ali OK. U svakom slucaju sve najbolje i hvala na pomoci.

akordeonista 01-03-2012 12:07 PM

Cestitam za kupovinu!
Samo da dodam, potvrdjujem isto sto je Vladimir napisao! Juno ima i bolji zvuk i bolje konvertere od Xp30. Takodje, izrada nije rdjava u odnosu na Xp30 pa je, kad se sve uzme u obzir (cena, kvalitet, godiste!), definitivno bolja kupovina od Xp30. Jedino sto se meni ne svidja kod tih novih jeftinijih Rolanda su dirke koje su ocaj zivi (bar po meni)! Jedini casni izuzetak po tom pitanju je Juno Stage koji ima dirke kao Fantom. Takodje ima 6,5 oktava, veoma je zgodan za rad a tezak je samo 10 kg, sto je izuzetno!

darkstar 01-03-2012 02:06 PM

Meni ostade nejasno, sta si kupio na kraju ? Xp?

Cestitke anyway.

wladymeer 01-03-2012 03:31 PM

Quote:

Hvala na trudu, kupio sam to sto sam hteo. P.S. Ne bih se slozio da je moj Pa system KV2 Audio + Presonus 16.0.2 prosecan "razglas" ali OK. U svakom slucaju sve najbolje i hvala na pomoci.
Znaš vrlo dobro da sam mislio na "instalirane" sisteme koji se već nalaze po klubovima.

Mada ako već imaš takav sistem, čudi me da juriš synth do 500€, al dobro :)

darkstar 01-03-2012 03:59 PM

ajde bre vladimire pa svi smo mi neizlecivo bolesni ... samo je pitanje ko za cim :) :) :)

Master_Cool 02-03-2012 11:45 AM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 324209)
Znaš vrlo dobro da sam mislio na "instalirane" sisteme koji se već nalaze po klubovima.

Mada ako već imaš takav sistem, čudi me da juriš synth do 500€, al dobro :)

Da ne ulazimo u dalju konverzaciju, vec sam se zahvalio na pomoci. Elem to sto trazim klavijaturu od 500 eura ne znaci da ne mogu da kupim Fantom G. Radi se o tome sta mi treba a ne koliko nesto kosta ali OK.

All times are GMT +1. The time now is 12:42 PM.