![]() |
Re: Rolan Juno Di ili Roland XP-30
Ja ne vidim ništa što nije profi kod Juno Di.
Postaviću ti prosto pitanje - koliko ti se dopadaju farbe sa Fantoma X? Ako želiš Fantom X farbe - Juno Di. Proveravao sam waveformove i 90% Fantom X waveformova se nalazi u Juno Di. Uglavnom nema bubnjeva i sličnih stvari. Ako ne voliš Fantom X farbe - XP-30. Mada, ako ne voliš Fantom X, nekako ne vidim kako će ti se XP-30 dopasti. |
Quote:
|
Ja sam se opekao sa JV1010 (navodno modul od XP30)... ..sve isto, i lista boja, mogucnosti, efekti... osim zvuka.... zvucao je kao los mp3.....
opet necu na slepo da kukam..... treba sve probati |
Quote:
Juno Di je izašao posle Fantoma G (2008.). Juno serija im služi da uzmu još koji "dinar" na staroj tehnologiji. Juno Stage (iz 2008.) je imao iste konvertere kao Fantom X (2004.), a Juno Di (2009.) i Gi (2010.) imaju čak i bolje konvertere od toga. Da rezimiramo - Juno synthovi nisu Fantom X LE - imaju istu polifoniju, istu FX sekciju, isti broj efekata, jedino u čemu se razlikuju jeste broj waveformova (pri čemu su Sonic Cell i Juno Stage identični i najbliži celom Fantom X paketu waveformova) i to što nemaju opciju za semplove (odnosno kod Juno-G multisampling) Naravno, Juno-D izuzimamo iz ove priče jer je on ipak iz perioda kada je Fantom X bio aktuelan. Uostalom, o čemu mi to tačno pričamo? Ti reče da ti treba druga klavijatura za live svirku? Misliš da se na našim (ispod)prosečnim razglasima čuje neka "mrak" razlika? Razumeo bih te da juriš nešto iole ezoterično poput, lupam sad, Wavestationa i to sa namerom da radiš neku ambijentalnu autorsku muziku - ali tebi treba ako sam te dobro razumeo drugi synth za "posao"? Onda je ova priča najiskrenije kao da porediš 01W i M50 :) |
Quote:
|
Meni ostade nejasno, sta si kupio na kraju ? Xp?
Cestitke anyway. |
Quote:
Mada ako već imaš takav sistem, čudi me da juriš synth do 500€, al dobro :) |
ajde bre vladimire pa svi smo mi neizlecivo bolesni ... samo je pitanje ko za cim :) :) :)
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:42 PM. |