![]() |
Re: Vsti Sempleri i njihov zvuk?!!
a zasto lepo ne kupis akai mpc 500 npr ?
|
Quote:
|
neka vuce farbe sa njega pa posle neka cepa tarbuku ako hoce preko padova ...
|
Carevi jedni!
:rotfl: |
za drum vsti ne brinem , njih ima dovoljno i oni su ok haha
|
Ta 4 snimka po redu su ti: Structure, Kontakt, NNXT i Kor Pa3X.
I jesu isti, zato što je puštanje audio fajlova isto od semplera do semplera, da sam mogao ovo bih ti pustio i kroz WiAmp ili VLC, isti bi rezultat bio. E sad, ovo je harmonika sa semplovanim svakim tonom, pa tu sampler ne radi ništa osim puštanja audio fajla, a razlika koja se može čuti možda u tome kako sampler radi sa samom sintezom ovih PCM fajlova, konkretno kada imaš par semplova pa razvučenih po nekoliko tonova ili oktavu, onda malo zahtevniji portamento, tu bi se moglo čuti nešto, ali i dalje Kontakt daleko bolje radi portamento od bilo kog jeftinijeg Korg sampler-a, probaj da podigneš za 4 oktave jako spori portamento pa ćeš čuti o čemu ti pričam, da ne govorim o polifoniji u tim situacijama koja ne može da premaši 4 u Korg Pa seriji i tako redom. Što se tiče zvuka, ogradiću se delimično da svako čuje drugačije, ali kako se tvoja razmišljanja uklapaju u neke stereotipe pojedinih grupacija sa ovih prostora, moram ti reći da bi trebao iz početka da postaviš neke osnove u ušima kada su u pitanju frekvencije. Konkretno, ovaj prvi link koji si postavio gde kažeš da Triton LE radi toplije (što je subjektivna i paušalna ocena) je u potpunosti neisprava, zgrčen i zgužvan za moje uši, snimak sa Kontakta je prirodniji, otvoreniji, sa više srednjih frekvencija, koje i jesu sastavni deo tog registra harmonike. Ta postavka zvuka u glavama naših narodnjaka, u vidu "lastinog repa" kako obično kenj@ju naši muzikanti, a stručno bi to bilo: 80hz +12db, 1khz -12db, 12khz +12db, neispravna je do krajnjih granica i uz pomoć Dynacord-a koji po default-u tako zvuči ta se agonija nastavlja u nedogled. Ja bih ti najtoplije savetovao kupovinu NS10 i da na njima radiš i slušaš jedan duži period, to je terapija za sve zaljubljenike u Dynacord "toplinu". Inače, još jedna od većih gluposti izrečenih u vezi sa NS10 je da zvuče loše, naprotiv, malo šta zvuči tako dobro i prirodno. |
Quote:
<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WzPZJrY_2gg?version=3&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WzPZJrY_2gg?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> izvini branoy na skretanju sa teme ... |
Quote:
Btw, kako snimas tog Triton-a? Analog out -> mixer (pominje se neki Dynacord) -> PC interface analog in -> DAW? Tu ima nekoliko stepena DA/AD konverzije, pa i da je samo jedan Korg je poznat po DA kovertorima koji "lazhu i mazhu" na sve strane, jos od matorog M1. Probaj da uzmes SPDIF sa Tritona (ako ga ima?) pa direktno digitalni signal u DAW pa onda uporedi sta kako zvuci, bez efekata i sl. Meni licno EXS i Motu bolje zvuce na istim semplovima i od Motifa i od Kurzweil-a. Nemam Tritona da uporedim. |
Mo?e? preslu?ati fajlove odozgo, videće? da su EXS i Kontakt isti zvučno, otkud tolika prazna mesta, ima? li neki audio primer?
|
drug kravadinka ne znam gde se ne nalazimo, korg na onom prvom snimku ima i bas i srednji i visoki po standardu za moj sluh, nisa ne bode usi i sve mekano, prirodno,, kontak odmah kad krene posle korga, izgubi bass na semplovima, propadne, srednjak ostane kakav takav, a visoke izrazi sto je slucaj digitalija i sto ne volim ni malo pa milion efekata dok to sve sredis i posakrivas..
zvucnike imam tannoy sistem 600, i dinakord dt 53 bez skretnice ,, cujem u dusu sta izlazi sto ovamo u ostalim skretnica sakrije i razdvoji. znaci ko god je dosao ovde kod mene i slusao ih kaze mrak, i goni ih marantz model 1122 dc. yamahu nisam imao neke potrebe kupovati al uzecu ih nekad , ono sta stoji u drugog nek stoji ponesto i u meni , i ne sumnjam u njih znam da su najbolje isto. dinacord kazem zaobidjimo ga, jer meni klavijature i sve ostalo na njeg i zx5 sad rade extra, sad ne rade nikako i td struja ovo ono,, i nije to studio ton, on tu sve nest izrazi drugacije, tako on mi ni na pameti da nest ovo ono oko studija sa njim. sve znam.. za live da kazemo OK, kad 1000 ih ga koristi, nebunim se ni ja.. nikad izdao nije i to mi je na prom mestu. sto se tice ovih naravno da sam sve isprobao i rekao jeste na logicu i mac 0s x ESX najbolji, mastan je i dobar portamento i legato. u reasonu sam mozda medju prvim poceo radit i bas mi se svideo nnxt isto broj dva.. al kad radis u cubase, i navika 20god, trazis u njemu sta ti najbolje zvuci i da ne pipas vise ni jedan sempler, al vidimo to je tesko, a pod jednim ne smatram samo uvezi NKI u kontakt i vozi, mora tu milion caka za nas balkan da se to sredi , da ima prodornosti u mixu, da zvuci, tu je jebada. jbg |
All times are GMT +1. The time now is 09:35 PM. |