![]() |
Re: Za Boggy-ja, zvucnici, slusalice, burn-in time...
Quote:
Svaki problem sa gubitkom performansi moze da se resi promenom membrane i vesanja (postoji recone kit da se kupi)... Papirna membrana je sama po sebi jako detaljna i neumoljiva... retka je pojava u studijskim monitorima.. btw.. pitam se zasto... :rolleyes: |
Quote:
|
Re: Za Boggy-ja, zvucnici, burn-in time...
Quote:
da... secam se kao danas... raspakovali AML-ove, i bio je tu neki papir koji sam sklonio... skopcao kutije, pustio mjuz i ...? sta je ovo? radi kao prosecni tannoy reveal ili neko takvo sokocalo... nista... daj da ja vidim taj papir ... kad ono kaze : Warning ! Do not judge performance of these speakers right away! Allow them about 2 weeks of work and then do the judging. Tako nesto... i tako i bi. Malo muzike, puno pink noise-a, malo tiho malo glasno... dvadesetak dana.... i posle toga je sve bilo kako treba :wink: |
Da se nadovezem na pricu, licni afinititet mi je za Bas/Mid papirni driver pa odmah za njim ( ne znam tacan naziv Bogi ce me ispraviti ) platno sa impregnacijom ( ovde mislim na ATC i Quested custom drivere)...kroz praksu mi se to pokazalo kao najvernije i najprirodnije.
Odziv tranzijenta ej po meni na ovim driverima neprikosnoven. A visokotonci slik dome, pa titanijum . Mada je sve stvarno do licnog ukusa, nikada nisam bio fan Genelec serija1030,1031 ..itd i njihovih drivera. ali zato nova serija 8000 - 8030, 8040, 8050 je za mene totalno druga prica |
1 Attachment(s)
Quote:
Da, impregnirani tekstil je u pitanju. Govoris o dome midrange drajveru ATC SM75 - 550$ kosta na komad (samo drajver, slika je u prilogu) |
Quote:
|
Re: Za Boggy-ja, zvucnici, burn-in time...
Adam je takođe u u uputstvu za moje zvučnike naveo kao upozorenje da je POTREBNO break-in vreme pre nego ?to prosviraju
...Da, to je mo?da problematično pri izboru zvučnika.... mada, nije ba? da je odabrati monitore u radnji na sluh tako merodavno :) mislim, prostorija i cela priča... i/ili ?to su "nakrcani" jedan na/pored drugog |
Pozdrav svima.
Imao bih pitanje u vezi sa burn-in-om slu?alica. Naime kupio sam ovih dana AKG K702 i stavio sam ih na burn-in na pre-amp. Pre-amp mi je zakačen na DAC koji mi je nakačan na računar. Sada, moje pitanje je, po?to ne ?elim da mi računar radi preko noći, da li bi burn-in slu?alica imao isti efekat ako bih slu?alice nakačio na discman (250 godina staru AIWA) i pustio CD na repeat kao ?to bi imao da ih sve vreme dr?im na pre-amp-u? Naravno AIWA discman ne uspeva da ih pokreće ni pribli?no kao ?to ih pokreće pre-amp, ?to je i normalno zbog veličine motora na slu?alicama. Ukratko, da li je bitno da slu?alice samo sviraju ili je bitno i na čemu sviraju dok traje burn-in. |
All times are GMT +1. The time now is 02:53 AM. |