Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Kovrdzava (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40425)

soundman 07-02-2012 05:49 PM

Re: Kovrdzava

Da, imate pravo .... sad mi lici na neku cudnu mesavinu 2-3 Vladove pesme. Ono pred refren je isto kao "Andjele" mada je meni i ovaj Boban Marovic podjednako los.

Valjda je to ta scena klonova Vlada Georgieva, za koju se nekako iskreno nadam da je stvar proslosti, iako je to jedina muzika koja nije bila turbo folk 90 tih a da nije bila umiruci rock.

P.S. U svakom slucaju, slazem se sa vama da ako je vec mislio da se predstavi ovim ozbiljno, da prosto da nekom da to ponovo uradi, pa cak mozda samo da premiksa. Sa solidnim mixom, fancy postprodukcija u Sloveniji nije neophodna.

Znak 07-02-2012 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 322290)
jedina muzika koja nije bila turbo folk 90 tih a da nije bila umiruci rock.

Eto sad znamo ?ta ta muzika nije bila. Bilo bi zanimljivo da nam ka?ete ?ta jeste bila. Ja, iskreno, to ne znam.

gregor z 07-02-2012 07:12 PM

Zanimljivo....ovo je jedan od tipičnih postova zbog kojih sam praktično napustio forum...

Ilija se maksimalno potrudio oko svoje pjesme, ulo?io sve svoje znanje u aran?ma , miks, produkciju etc i po mom mi?ljenju napravio solidnu pop produkciju koja solidno zvuči. Ima puno lo?ijih vani, a svejedno se pu?taju po radiu . Dal se mo?e bolje i sa vi?e basova...naravno...al to nije bitno u cijeloj priči.

Napravio je solidan video, promociju u klubovima, promovirao pjesmu po medijima etc...i imao nekakv uspjeh sa tome. Treba puno vremena da se ulo?i da se to organizira i ostvari.

Znači dofurao je pjesmu do kraja, investirao dosta truda i novaca i napravio sve ?to treba da se napravi danas da bi se ispromovirala pjesma.

Ja to najvi?e cijenim , da je neko toliko uporan da napravi stvar do kraja po svojim najboljim močima - a kakvo je mi?ljenje ljudi o tome ?ta nije, ?ta jeste i ?ta bi se moglo - je potpuno nebitno.

Po mom mi?ljenu nema? pravo nikakvu muziku kritizirati dok nisi sam u stanju napraviti isto dobro ili bolje.

Pozdrav,

Gregor

soundman 07-02-2012 07:38 PM

Ne znam na koga se odnosi post gdina Gregora, ali cu dati svoje misljenje. Mislim da je ovo forum gde se skupljaju ljudi koji se bave poslom ili koji bi to zeleli.

Niko ne kritizira nacin promocije ili trud koji je doticni gospodin ulozio u svoj rad. Prosto je pitao za misljenje, i bar sto se mog posta tice, moje misljenje je i dobio. On naravno to moze da uvazi ili ne. To je vec njegova stvar.

Da se obratio forumu koji se bavi PR om ili promocijom dela, verovatno bi dobio daleko bolje ocene, a to da li postoje i gori radovi, verujem da postoje, sto opet nije merilo da se coveku ne uputi konstruktrivna kritika i iskren uvid u realno stanje.

Ne znam zasto sto zbog takvih postova napustili forum

I dalje uz puno postovanje vaseg rada, mislim da bi za ovaj posao vise znacilo da se ulozilo u dobar mix, nego u dobar mastering.

nikolaivanic 07-02-2012 08:22 PM

bas se vidi da nema dobre muzike, iz suvog drena vodu cedite)))...
Ma nije stvar u basu, eno Mano negra, manu cao ili kako god, jos nebrojeni hitovi imaju manje sadrzaja u bass regionu pa su postali svetski hitovi.

Steta sto gosn Ilija nije taj Manu Cao pa da se naslusamo muzike:(
a ne da raspravljamo o bass volumenu

Muzika nije losa za licnu promociju u Pink okruzenju, za muvanje riba koje gledaju Grand... sta ces vise?

:wink:

ps. U masu triphop,hiphop, dub, trans i ostalih sempl drndalica zvanih 'muzika" prezentovanih na forumu, po meni ne preterano vrednih, ukljucujuci famoznog Skrilexa:rotfl:ulozeno je manje truda/invencije no u ovo, pa ne vidim razloga za toliku uzbunu.

Znak 07-02-2012 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z (Post 322300)
Zanimljivo....ovo je jedan od tipičnih postova zbog kojih sam praktično napustio forum...

Ilija se maksimalno potrudio oko svoje pjesme, uložio sve svoje znanje u aranžma , miks, produkciju etc i po mom mišljenju napravio solidnu pop produkciju koja solidno zvuči. Ima puno lošijih vani, a svejedno se puštaju po radiu . Dal se može bolje i sa više basova...naravno...al to nije bitno u cijeloj priči.

Napravio je solidan video, promociju u klubovima, promovirao pjesmu po medijima etc...i imao nekakv uspjeh sa tome. Treba puno vremena da se uloži da se to organizira i ostvari.

Znači dofurao je pjesmu do kraja, investirao dosta truda i novaca i napravio sve što treba da se napravi danas da bi se ispromovirala pjesma.

Ja to najviše cijenim , da je neko toliko uporan da napravi stvar do kraja po svojim najboljim močima - a kakvo je mišljenje ljudi o tome šta nije, šta jeste i šta bi se moglo - je potpuno nebitno.

Po mom mišljenu nemaš pravo nikakvu muziku kritizirati dok nisi sam u stanju napraviti isto dobro ili bolje.

Pozdrav,

Gregor

Šteta što si napustio forum zato što ljudi nešto kritikuju. Bukvalno za svaku pesmu ikad snimljenu svako od nas može reći šta bi uradio drugačije. I Džon Lenon je rekao da bi sve pesme Bitlsa snimio ponovo kad bi mogao. Ako autor pita za mišljenje onda je pristojno reći šta stvarno misliš. Neko bi u ovoj pesmi dodao basova, meni je recimo to poslednje na listi prioriteta. Daleko ispred toga je izbor naslova pesme i tekst refrena.

Znak 07-02-2012 08:31 PM

Quote:

Originally Posted by nikolaivanic (Post 322307)
Ma nije stvar u basu, eno Mano negra, manu cao ili kako god, jos nebrojeni hitovi imaju manje sadrzaja u bass regionu pa su postali svetski hitovi.

Da, njegov neprevaziđeni album Clandestino. Čista genijalnost. Nema basova, ali kad čuje? pesme kreću lagrimas de oro.

soundman 07-02-2012 10:13 PM

Quote:

To zavisi od stila muzike. Mano Negra i ne sviraju stil muzike koji zahteva dobru produkciju. Ova pesma o kojoj se prica i pripadajuci stil i te kako zahtevaju dobru produkciju.

Da li ce nesto postati svetski hit ili ne svakako ne zavisi od produkcije, ali covek je pitao da damo svoje misljenje.

Quote:

Steta sto gosn Ilija nije taj Manu Cao pa da se naslusamo muzike:(
a ne da raspravljamo o bass volumenu

Zato gosn Awacs jeste. Poslusajte njegovu "Familiju" to je nasa Mano Negra. Za tu vrstu muzike svakako ne bih dao komentar da li ima dovoljno basa ili ne.

Quote:

ps. U masu triphop,hiphop, dub, trans i ostalih sempl drndalica zvanih 'muzika" prezentovanih na forumu, po meni ne preterano vrednih, ukljucujuci famoznog Skrilexa:rotfl:ulozeno je manje truda/invencije no u ovo, pa ne vidim razloga za toliku uzbunu.

Kako mozete da tvrdite da je u projekat navedenog Skrillex a, koji usput zvuci produkcijski spektakularno, ulozeno manje novca "no u ovo" ?

soundman 07-02-2012 10:18 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 322308)
I D?on Lenon je rekao da bi sve pesme Bitlsa snimio ponovo kad bi mogao.

I ja se potpuno slazem sa tim. Proveo sam podosta vremena slusajuci Bitlse, i pored toga sto su kompozicije fantasticne, aranzmani za to vreme izuzetno inventivni, cak revolucionarni, a da ne pricam o tome kako Lenon i McCartney slazu vokale .... jedino mi nije jasno zasto ljudi pricaju o fantasticnoj produkciji Bitlsa?

Mislim, za to vreme je bila spektakularna i revolucionarna, ali po sadasnjim uslovima je po meni potpuno bezveze. Ne zelim da me shvatite da kazem da je bezveze bila i za to vreme, rekoh da je zaaista odlicna, ali glupo mi je da se kaze da danas stvari ne zvuce tako dobro i sl. Da Bitlsi rade sada, radili bi dva miliona puta bolje( produkcijski) e sad, kakve bi im pesme bile to je sasvim druga prica.

Znak 07-02-2012 10:26 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 322316)
Da Bitlsi rade sada, radili bi dva miliona puta bolje( produkcijski).

Ima neka tačka kad dobro - bolje - jo? bolje - najbolje pređe u previ?e dobro - neprijatno dobro - grozno.

Tu tačku je muzička produkcija davno preja?ila.

All times are GMT +1. The time now is 11:07 PM.