Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Zvucna Kartica...Pomoc!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40380)

StevicaNish 03-02-2012 01:50 PM

Re: Zvucna Kartica...Pomoc!!!

haha, ma ne bre ja to isljucivo po niski.. :) E hvala ti, i to sto kazes ubacis stereo efekat i sve je ok, sad sam skapirao a i radi.. :) E a sad posto ste svi rekli da bacim ono djubre od preampa, ja se potpuno slazem, samo mi recite sta da kupim, ali nemojte nesto preskupo nego nesto sto bi mi zavrsavalo poso i sto bi se uklopilo u moju opremu, a i eto da znate ja snimam rep vokale.

nikolaivanic 03-02-2012 02:03 PM

Quote:

Originally Posted by StevicaNish (Post 321896)
haha, ma ne bre ja to isljucivo po niski.. :) E hvala ti, i to sto kazes ubacis stereo efekat i sve je ok, sad sam skapirao a i radi.. :) E a sad posto ste svi rekli da bacim ono djubre od preampa, ja se potpuno slazem, samo mi recite sta da kupim, ali nemojte nesto preskupo nego nesto sto bi mi zavrsavalo poso i sto bi se uklopilo u moju opremu, a i eto da znate ja snimam rep vokale.

pa rekose/smo ti da na karti imas dva kenona za mic. turis u njih mic, upalis fantom ako je kond mic i vozis
Aj, procitaj malo uputstvo za kartu?

awacs 03-02-2012 03:10 PM

Quote:

samo mi recite sta da kupim, ali nemojte nesto preskupo nego nesto sto bi mi zavrsavalo poso i sto bi se uklopilo u moju opremu, a i eto da znate ja snimam rep vokale.

Pa kao ?to su već svi rekli - već ima? mikrofonske preampe na interfejsu koji "zavr?avaju posao". Sve ?to nije preskupo (a ni ne znamo ?ta tebi znači "preskupo") neće zavr?avati posao bitno bolje, a opet će ko?tati.

Po?to si ionako nov u produkcijskim vodama uči da radi? s tim ?to već ima?. Pozabavi se pozicijom mikrofona u sobi (da ne bi previ?e hvatao odjek), pa polo?ajem mikrofona u odnosu na tebe (da ti ne pucaju "P" i "B", a da ti "S" ne sikće), isteraj najbolje ?to mo?e? iz sebe i sada?nje opreme. A u međuvremenu ?tedi pare, pa kad skupi? jedno 250-300? onda razmi?ljaj ?ta će? dalje.

Pozdrav,

Vasa

Bockie 03-02-2012 04:17 PM

Quote:

samo mi recite sta da kupim, ali nemojte nesto preskupo

Kablove!

Uzmi Klotz - Neutrik xlr do 5m i miran si godinama sa veoma kvalitetnim kablom i zvukom. (oko 20-25€)

Ljudi ovo totalno zanemaruju, ali kad uzmeš da prosečan "mali" studio ima , ako je iole "ozbiljan" hiljadu - dve evra samo u kablovima...!!!

A ostalo, kao što čika Vasa kaže... Imaš GA-Pre73 za oko 250-300€ i skoro NIŠTA ispod toga...:wink:

awacs 03-02-2012 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 321921)
Kablove!

Kablove!

Pozdrav,

Vasa

boggy 03-02-2012 05:58 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 321928)
Kablove!
.....

kablove!

StevicaNish 03-02-2012 06:09 PM

ja imam gluvu sobu, tako da za eho ne brinem..hehe e a sad kablovi, svi moji kablovi su kvalitetni i rucno su pravljeni, i 1m kabla me je kostao negde oko 10?, to su neki nemacki kablovi.. A sad preamp, probao sam ja samo da ubodem u zvucnu ali imam osecaj da je zvuk ipak malo bolji kada se ubode prvo u preamp, ali cu ipak vas da poslusam jer ipak sam ja pocetnik i treba da ucim od iskusnih ljudi.. :) Pisite jos nesto bilo sta, svaka pomoc u pocetku je dobrodosla..

All times are GMT +1. The time now is 11:06 PM.