Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Analogija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Kviz Pogodi miksetu (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40334)

Matya 27-01-2012 02:13 PM

Re: Kviz Pogodi miksetu

Ja necu da lupam, sreo sam se sa samo jednim od tri miksera, ali cu rado reci sta mi se najvise svidja...

Work it out 2 - Mi je vrh, sound koji ima cela pesma mi se nekako lepi na aranzman i fazon pesme, najtoplije mi zvuci...

Work it out 3 - Nabildovan, moderan, ali mi se manje svidja nekako mi ne ide uz pesmu, pa i ako je SSL manje mi se svidja od verzije 2.

Work it out 1 - Najmanje mi se svidja nekako se rasipa na sve strane

Znam da se ne radi o tome sta se kome svidja, ali eto da se ukljucim, nadam se da se necete ljutiti, sada mi je definitivno jasna stvar da ako stavis coveka koji zna sta radi za miks pult, sam pult najmanje ima veze, ja bih bio van sebe da dobijem bilo koji od ova tri miksa kao finale. I jaaaaaako bih voleo da je jedan od prva dva koja mi se najvise svidjaju Mackie, ali se plasim da nisu....

Hvala Surfer, genijalan Thread, jos kad bi bio jedan miksan samo sa plaginovima :grin:

awacs 27-01-2012 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by Matya (Post 321332)
Hvala Surfer, genijalan Thread, jos kad bi bio jedan miksan samo sa plaginovima :grin:

Hehe, ko zna, možda jedan od ovih i jeste, saznaćemo :wink:

Šalu na stranu, odličan thread, svakako :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

HeatMan 27-01-2012 03:11 PM

1. SSL
2. Soundtracs
3. Mackie

u principu prvi mi je najbolji miks.. ali nije nemoguce da je i do aranzmana, poshto mi tu najbolje lezi aranzman.. treci mi je jedino malo izoblichen u srednjim pa zato pretpostavljam da je mackie.. soundtracs u zivotu nisam chuo pa sam ga ubacio sistemom eliminacije

dadson 27-01-2012 04:17 PM

Evo slušam iz podruma kroz zidove, ne da mi žena u kuću al' da i ja malo gatam :D

Work it out radio edit - SSL
Work it out remix 5 - Mackie
Work it out radio remix - Soundtracs

Nebitno da li sam ispravno čuo ili ne, sve pohvale Surferu na odrađenom poslu, svaki mix ima svoju žicu.

soundman 27-01-2012 06:15 PM

Meni nisu jasne neke stvari.

1. Ono sto je gdin Awacs vec napomenuo, kako se moze traziti sonicni print miksete u odnosu na ono sto jedan covek smiksa? Pa dovoljno je da dvojica ljudi sednu da miksaju ovaj aranzman na istom stolu i da se smiksa skroz drugacije.

2. Najbolje ce zvucati onaj miks u kom je najbolji monitoring u najboljoj sobi ili onaj koji je miksan u prostoriji u kojoj je inzenjer potrosio najvise vremena.(ovo je vec pomenuto)

3. Svi ce automatski da napisu, da je onaj miks koji im se najvise svidja radjen na SSL u, jer pretpostavljaju da bi na tom mikseru trebali da se dobiju najbolji rezultati.

4. Kako da slusamo mix, kad se radi o matrici

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/W2XhhuM9GZo?version=3&feature=player_detailpage">< param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/W2XhhuM9GZo?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

Na kojoj su dodati vokal i jos par instrumenata. Hajde da je ceo aranzman radjen, pa da imamo vise stvari na koju moze da se obrati paznja.

4a. Na kojim preampima je snimano ? Da li je u ssl ovom studiju snimano na ssl ovim preampima a u mackievom na mackijevim? Ako nije, sta zapravo trazimo, razliku u sabirnicama?

5. Meni su ovi miksevi dobri ako se radi o miksevima koji su radjeni kasnih devedesetih, ako su radjeni kasnije, ne bih delio misljenje da su posebno na nivou onoga sto se danas trazi.

nikolaivanic 27-01-2012 08:32 PM

best: mix 2 ssl
mid: mix 3 soundtracks
worst: mix 1 mackie

Bockie 27-01-2012 08:46 PM

Koliko sam shvatio, niko ne traži Vaše mišljenje o tome koliko vam se svidja ili ne svidja koji mix ili da ih redjate po svidjanju, već po MIšLJENJU o tome sa kojim je mixerom šta radjeno, a ne "soničnim printovima" i glupostima.

Stvar je slobodne volje kako ko želi da tumači zvuk.

Moj stav je da ste se "iz mesta zajebali" ako slušate dinamiku, ali i to je samo IMHO, pa se manite dubinskih filozofskih analiza ovog "kviza" i "lajkovanja" verzija, ovo nije za prijemni u vojsku, već se igramo na forumu...

Poz'

soundman 27-01-2012 09:05 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 321357)
već po MI?LJENJU o tome sa kojim je mixerom ?ta radjeno, a ne "soničnim printovima" i glupostima.

U cemu je razlika? Kako vi nazivate uticaj miksera na zvuk? Ja to zovem sonic print.

Quote:

Moj stav je da ste se "iz mesta zajebali" ako slu?ate dinamiku, ali i to je samo IMHO,

Koju dinamiku mislite?

Quote:

ovo nije za prijemni u vojsku, već se igramo na forumu

Oprostite, nisam znao da je zafrkancija u pitanju. Mislio sam da se zapravo radi o testu.

nikolaivanic 28-01-2012 09:23 AM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 321360)
U cemu je razlika? Kako vi nazivate uticaj miksera na zvuk? Ja to zovem sonic print.
Koju dinamiku mislite?
Oprostite, nisam znao da je zafrkancija u pitanju. Mislio sam da se zapravo radi o testu.

:rotfl:

Hey Man)))
ma radi se o testu, al je mala interna zezancija... tako, moz da zavrsis u sredini cuvene igre koja se zove "zuce", "mosa"...? Ne mogu da se setim...
:rotfl:

Bas mislim, kako bi izveli "trulu kobilu" na forumu? :wink:

Jan 28-01-2012 01:38 PM

Evo mog misljenja:

Tara - Work It Out 3 ( Tara-Work it out radio remix mp3 ) SSL
Tara - Work It Out 2 ( Tara-Work it out remix 5 mp3 ) Soundtracks
Tara - Work It Out 1 (Tara-Work it out radio edit mp3) Mackie

A najvise mi se svidja dvojka, mada Work It Out 3 ima neki punch koji me je naterao da pomislim da je to SSL. Al ajde videcemo :D

All times are GMT +1. The time now is 07:08 PM.