![]() |
Re: The vice guide to the balkans
Opet ja - ejmi je znala da peva i da piše odlične pesme, pa je tek onda počela da se drogira... Jedini uopste moguc pandan ovome u zapadnoj industriji je eventualno abortirana karijera paris hilton. Sve ostsle njihoge zvezde uglavnom znaju da pevaju odlicno, a dobar deo njih i da pise svoje pesme, i vodi svoju karijeru
|
Pa, tema reportaze nije bila da li neko zna da peva ... ili sam ja promasio?
|
tema reportaže je nakazna kultura finansirana mafijaškim parama koja je sama sebi cilj, a srbi je gutaju kao alvu. nema mnogo dodirne tačke sa ejmi pa ni sa lejdi draganom.
|
Ja ne znam kako vas nije sramota da poredite Lady Gagu i Gogu Sekulic.
Evo pa pogledajte Lady Gagu kako devojka peva i svira svoje pesme uzivo: http://www.youtube.com/watch?v=oP8SrlbpJ5A http://www.youtube.com/watch?v=F_GMgkcc2KM http://www.youtube.com/watch?v=7U4qj...eature=related Evo je sa Stingom uzivo: http://www.youtube.com/watch?v=hqmTit7SJRQ A evo pogledajte je kako je svirala i pevala pre nego da postane poznata: http://www.youtube.com/watch?v=NM51qOpwcIM Ja ne slusam muziku Lady Gage, i nisam ljubitelj tog zanra, ali poredjenje Gage i Goge je neukusno i smesno i detinjasto Devojka ima tim iza sebe koji sa njenim izgledom i marketingom rade to sto rade da bi bila sto popularnija i da bi vise skretali paznju na nju. Ma j***m ti Fred Mercury-a p*d****a, izgradio karijeru na homoseksualizmu, ili onaj Prince, sta se on oblaci tesno ko neka zena isti su ko Karleusa i Goga |
Quote:
A što se tiče VICE Channela... Pogledao sam i ostale dve epizode posvećene Balkanu... Hehe. Ni bolje ni gore nego što sam očekivao :) Jedno malo razmišljanje na temu reportažnog novinarstva: Pre nego što smo počeli profesionalno da se bavimo muzikom (1979-81) Delča, Vule (klavijaturista i glavni autor grupe U škripcu) i ja smo radili kao novinari u emisiji "Mladi novi svet" koja je emitovana na Studiju B. U nekom momentu nam se smučilo što smo svaku reportažu morali da spinujemo tako da se uklopi u zvanični stav Saveza socijlističke omladine (koliko god situacija na terenu govorila drugačije) i rešili da je bolje da drndamo instrumente nego da se privikavamo na jedenje govana (za korektne pare). Ne bih da širim priču o tome, ako neko hoće objasniću, imam par lepih primera. Posle našeg odlaska emisija promenila ime u Ritam srca, pa je ekipa iz te postave (na čelu sa Veranom Matićem) kasnije osnovala B92. Toj ekipi spinovanje (u korist socijalizma ili bilo čega drugog) očigledno nije predstavljalo nikakav problem). E, ovaj lik koji je autor inkriminisanih reportaža o Balkanu je iz te priče. Čovek je, pre nego što je krenuo na put, dobio tezu koju treba da opravda i potrudio se da u punoj meri opravda sopstvene putne troškove, dnevnice i honorar. Profesionalac. Naprasno se setih Majkla Pejlina i njegovih reportaža na temu Balkana. I izvinjavam se na dugačkom i konfuznom postu. Pozdrav, Vasa P.S. (edit): Čisto da još jednom odam priznanje Lady Gagi i Amy W, autorkama svojih pesama i svojih sudbina :thumbsup::thumbsup: |
(...)
|
Quote:
|
Quote:
I ne vidim da je Gagina muzika skrnavljenje, Gaga radi muziku za zabave, za klubove, za provod, ne bavi se ozbiljnom muzikom, spletom okolnosti danasnja omladina iz nekog razloga vise voli da cuje Gagu nego Beatlese. Jednostavno vremena i potrebe se menjanju. Ja sam svom mladjem bratu (17 godina ima, koji ne slusa Lady Gagu, muzika mu nije nikakav faktor u zivotu), pokusao da pustim Stairway to Heaven (jer ga nikad nije cuo) i reko mi je "Brate, ajde ne smaraj me, smara ova muzika, ne mogu da se naprezem da tumacim sta prica"... Na zalost, tako razmislja danasnja omladina, ja sam dosta mladji od tebe Znak, pa ni ja nisam vise omladina, ali verujem i da vash deda bi rekao za Beatlese da ne moze to da slusa, a tek za Lady Gagu da ne pricam. A nasuprot Lady Gagi, Goga pravi muziku za drugu klijentelu, jeste i njena muzika muzika za provod, ali je pravo pitanje koji se soj ljudi provodi na tim zabavama. Odgovor je sponzoruse i "zelim da budem kriminalac" momci |
Da ne ostanem pogresno shvacen :
Meni tema ove reportaze izgleda kao " pogledajte kako surovi balkanci zive, sa svojom mafijaskom muzikom i svojim mafijaskim zivotima (dodaj sve najgore) " Sorka u klubu dva klinca tretira se u reportazi kao mafijaski obracun? Ma daaaaaaj.. I onda uhvate par kadrova NEKOGA i eto price. Prosecan Amer pogleda i kaze "Da jebote, ma nasa zemlja je majka, pogledaj kakvo sranje je ova Srbija.Bogu hvala da sam se rodio u najlepsoj zemlji sveta ". Meni nesto odzvanja Majkl Mur u usima.... a i to je umiveno. Prati nas to, da gori od nas pljuju po nama. Ima dosta i nase krivice, ali ovo je vise toliko provaljeno, da to stvarno ne znam kome moze da se servira. A o pojavi lady gage necu ni da govorim. Da je lejdi gaga kojim slucajem iz nasih krajeva, sa sve muzikom i pricom koja je prati, pa mi bi prvi to opljuvali najbrutalnije. Meni je iskreno razlika izmedju nje i bilo koje nase estradne umetnice u LOVI. Ona pravi milione, ovi nasi sitnariju. Sa te strane se slazem sa Jan-om, tu je vrlo jasno sta se dogadja. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 02:28 PM. |