Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Studentova soba za vezbanje violine (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40164)

boggy 07-01-2012 08:28 PM

Re: Azmafon(Zvucna izlolacija)

Quote:

Originally Posted by Student (Post 319746)
Koliko bi meni oblaka trebalo za plafon povrsine 280x 230?

250x200
Quote:

Originally Posted by Student (Post 319746)
Predpostavljam da njih ne bi trebalo paralelno da postavim sa plafonom, vec da je jedan kraj nizi a drugi visi?

da, cini mi se da sam tako i napisao ranije.

Eomsy 07-01-2012 08:41 PM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 319741)
Cime je najbolje pricvrstiti cloud za plafon?

Betonski ankeri ... nema čvr?će, a da ne probija? cijelu deku :D ...

boggy 07-01-2012 08:49 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 319749)
Betonski ankeri ... nema čvršće, a da ne probijaš cijelu deku :D ...

Moze. Ovde to zovu i celicni tiplovi. Jedino ako mu je plafon od monta opeke (!), onda su bolji oni dugacki tiplovi sto se rascvetaju kada stezes sraf, jer je jako blizu (na 5cm) moguca supljina. Mada je ako se naleti na tu supljinu jos pa najbolje gvozdena zica, ekser, stegne se duplo zicom ekser na polovini u obliku slova "T", savije se zica sa ekserom i progura kroz rupu, to se razvuce u rupi i vise nema nazad.... ako nije jasno mogu da nacrtam.

Student 07-01-2012 08:49 PM

Imam mali problem jer je sijalica to jest kabal za struju na samoj sredini plafona.

boggy 07-01-2012 08:53 PM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 319752)
Imam mali problem jer je sijalica to jest kabal za struju na samoj sredini plafona.

Skines sijalicu, nastavis kabl i napravis osvetljene po ivici clouda sa LED rasvetom (koja se ne greje puno)... bice i lepsa vizuelna atmosfera. Jako osvetljenje resis nekom lepom podnom lampom.

Ili na drvenim plocama razmestis nekoliko svetiljki na samom cloudu.

To ti bilo koji elektricar moze uraditi za jedno pre-podne.

Student 07-01-2012 09:00 PM

Kako da stavim led rasvetu po ividi clouda kada cu ceo cloud da persvucem tkaninom? Mislite da se nece paliti to?

boggy 07-01-2012 09:24 PM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 319754)
Kako da stavim led rasvetu po ividi clouda kada cu ceo cloud da persvucem tkaninom? Mislite da se nece paliti to?

Ima led rasvete i u obliku obicnih sijalica... ne samo traka... i da, te trake se ne greju... moze preko tkanine...

Student 07-01-2012 09:28 PM

Ta jedna traka je 11000 dinara a ima 6 malih sijalica. To mi je jako skupo :)
Jel ima jos neko resenje?

BlasterMaster 07-01-2012 09:30 PM

1. tiplovi - ankeri su dobri mada teze se nalaze, jedino ako probas u nekom centru za shrafovsku robu i malo su skuplji... i rade ako ti je gore monta, mozda ce ti biti zeznuto ako je betonska ploca... a ako njih ne nadjes, samo trazi plasticne SAMOGUZVAJUCE tiplove u radnji, ima mozda par modela i svi rade poso na istom principu, a da drze, bogami drze ko ludi... pre ce se holshraf sa kukicom ispraviti (kukica) od tezine nego sto ce se izvuci... :wink:

2. led svetla postavljas kad namestis cloud na gornju plocu (to jest po gornjim ivicama da se ne vide a da osvetljuju plafon), ne moras da produzujes kabal samo ga spustis do zadnje strane clouda, samo ces morati da nekako ushushkas adapter posto skoro sve rade na 12v... prednost je sto ne greju, i sto imas vise vrsta (bele) svetlosti, pa i u boji... mana je sto su skuplje... drugo je resenje ako neces da montiras adapter da uzmes sijalice u crevu; prednost - montiraju se na 220, malo su jeftinije od led traka, i postoji mogucnost ugradnje dim-prekidaca, da mozes umesto pali-gasi da doziras kolicinu svetlosti, a mana je - mooozda malo vise greju, nemaju samolepljivu stranu, i kupuju se na odredjenu duzinu (ja sam naso 1m, 3m i 5m) znaci nema secenja i nastavljanja kao kod led traka...

Eomsy 07-01-2012 09:32 PM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 319758)
Ta jedna traka je 11000 dinara a ima 6 malih sijalica. To mi je jako skupo :)
Jel ima jos neko resenje?

Ja sam za?erafio brodsku lampu na rub clouda, vizualno se ne vidi, a daje svijetla koliko ti je ?arulja jaka ....

All times are GMT +1. The time now is 05:27 AM.