Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Wavesovi brandirani plugsi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40141)

Mogli 14-01-2012 05:31 PM

Re: Wavesovi brandirani plugsi

Meni na zivce ide to njihovo ucitavanje i ta kolicina plugova, tako da uvek izaberem moj stari Redline i The Glue, ali na svemu mi jako lepo radi API2500.
Kad se ta kolekcija pojavila, ja sam prodao svoj novi novcijati UAD1 i uopste mi nije zao. Medjutim to vazi za moj slucaj, gde sam koristio vec procesirane zvukove i loop-ove i potrebna mi je bila samo blaga sminka. A sad mi je pre neki dan stigao T.C.Twin Impact, bice vise snimanja, pa cu onda moci da na sirovom materijalu isprobam PuigChild 670 i ostalu boraniju.:grin:

Rhino 14-01-2012 07:05 PM

Imas onu foru da ih maknes (waves) iz vst3 foldera u common files i prebacis u vstplugins cini mi se.. Tad ih ne dobijas sortirano (dynamics,eq itd) vec samo u waves folderu (kao u starijim verzijama). Ali zato ne odbrojavaju kao da se prvi put ucitavaju vise..

Ne znam jel to vazi za paket 8 jer jos sam na sedmici..

tajsam 15-01-2012 02:03 AM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 320176)
Imas onu foru da ih maknes (waves) iz vst3 foldera u common files i prebacis u vstplugins cini mi se.. Tad ih ne dobijas sortirano (dynamics,eq itd) vec samo u waves folderu (kao u starijim verzijama). Ali zato ne odbrojavaju kao da se prvi put ucitavaju vise..

Ne znam jel to vazi za paket 8 jer jos sam na sedmici..

vazi i u osam.u osam kad instaliravas pita te oces insalirat vst3 i vst i rtaaaaaaaaaaaaaaaas sranja , oznacis samo vst i posaljes u folder u kojem su ti plug-inovi.mislim da u sedmici nije bilo izboraaaaaa nego si tako kao sto ti kazes morao poslije kopirat.
u osmici kad instaliras samo vst nema dugog ucitavanja ali naravno nisu sortirani jer nije vst3.ja vise volim da su sortirani pa cekam dok se ucita u narodnom nuendu 4.
ali za narodni cubase 5 ima vani update koji riješi problem ucitavanjaza vst3.neznam koji je 5.bla bla bla.ako nekome treba bolan jvte mi.sto maraka
ali ja koristim nuendo jer mi je nekako pri srcu.

DzoniPFC 15-01-2012 02:25 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 319968)
Plug-ovi ubijaju kako rade.

hehe, toliko ubijaju koliko su dobri da ih koriste samo noobovi koji ne znaju manuelno da podese eq/comp i reverb, pa im je ova "preset" varijanta bogom data. Kao i "one knob", gluposti od software-a.

Mogli 15-01-2012 04:33 AM

Interesantno je kako plug-in koji se plati mnogo bolje zvuci, bio sa presetima, ili bez...:grin:

DaBear 15-01-2012 09:26 AM

Quote:

Originally Posted by DzoniPFC (Post 320188)
hehe, toliko ubijaju koliko su dobri da ih koriste samo noobovi koji ne znaju manuelno da podese eq/comp i reverb, pa im je ova "preset" varijanta bogom data. Kao i "one knob", gluposti od software-a.

Najgore je sto ima isto toliko onih (ne-noobova) koji MISLE da znaju kako sve to da podese i dobiju dobar rezultat - a u stvari nemaju pojma !!

Milion puta je u istoriji muzike dokazano da uopste nje bitno da li nesto ima jedno dugme ili dva ili kosta $50 ili $3,000.

Sve se moze iskoristiti !!

Bas me smaraju ovakvi threadovi ...:mad:

Rhino 15-01-2012 11:38 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 320193)
Interesantno je kako plug-in koji se plati mnogo bolje zvuci, bio sa presetima, ili bez...:grin:

Hardver pogotovo :wink:

Rhino 15-01-2012 11:48 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 320194)

Osim ocajnih zvucnika i ocajne sobe :)

kVu 15-01-2012 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 320194)
Najgore je sto ima isto toliko onih (ne-noobova) koji MISLE da znaju kako sve to da podese i dobiju dobar rezultat - a u stvari nemaju pojma !!

Milion puta je u istoriji muzike dokazano da uopste nje bitno da li nesto ima jedno dugme ili dva ili kosta $50 ili $3,000.

Bas me smaraju ovakvi threadovi ...:mad:

+1

ja sam sa nekim od tih plagova sjajno namunjio stereo dist. gitare snimane preko line-in

dok u nekim drugim slucajevima nisam uspeo da dobijem nikakvo poboljsanje...

prema tome, ja sam uvek za experimentisanje.. nikad ne znas sta se moze desiti.. a i kao sto rece dabear, sve je to stvar licnog dozivljaja i sta zelis da dobijes.. :)

Solozabal 15-01-2012 06:29 PM

Isplati se potrosit malo vremena na manual, pogotovo kad se radi o wavesima..

All times are GMT +1. The time now is 11:18 AM.