Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Novi Pro Tools (TDM?) hardware cards (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39343)

awacs 21-10-2011 08:51 PM

Re: Novi Pro Tools (TDM?) hardware cards

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 314995)
Ovaj koment sa GS mi najbolji:

Fu@# Avid!!

I just spent 50.000$ (50.000$!!!!!!) for a big Protools HD 9 system, 4 weeks ago.
Now the hardware is obsolete.
And no one told me anything.
_________

jbga sefe:D

Izgleda da nije samo hardver postao obsolete, kanda i TDM i RTAS odlaze u istoriju, pošto su uveli AAX plugin format koji bi trebalo da ih zameni. Jedina izvesna stvar je da TDM i RTAS rade u PT10, a u PT11... hehe, videćemo :rotfl:

Izgleda da su baš odlučili da stanu na put narodnim pluginovima, ali mi se sve nešto čini da će glavni ceh platiti kupci REGULARNOG softvera. Pošto će "narodnjaci" uvek imati dovoljno vremena da sačekaju da neki novi XVX ili AiR ili Assign razvali kod.

Pozdrav,

Vasa

P.S. A ne kapiram ovog baju koji se sekira što je uložio $50K u HD9 :confused: Ako je ispovrteo tolike pare bez plana kako da ih povrati (i da profitira) tokom narednih 5 godina taj je stvarno lud. Ili je prosto neki klasični forumski ložač (što mi se čini izvesnijim).

DaBear 21-10-2011 09:07 PM

Zato sam ja prodao moj HD3 pre mesec dana (A i onaj stari TDM Mix system, takodje)...

u zamenu stize MBox Pro 3 interface i Pro Tools 9 (+ upgrade to 10)

Za muziku / moju produkciju / miksanje / remiksanje / pisanje pesama - mi ne treba nista vise. Bonus - rade SVI "narodni" plugovi !! (ako ne rade na 10-ki, tu je PT9 !!:D)
Sa tim mogu da tadim SVE sto ce mi zatrebati u naredne 3 godine (minimum!)

Na MBox-u ima dovoljno ulaza / inserta + mogu da zakacim 3 para zvucnika, 96 traka, MIDI radi super, ima sve bazicne dugmice i kontrole (volume / mute / pad / mono, speaker select / itd..) N I S T A V I S E mi ne treba !!

Kad muzika pocne opet da me placa (puno) kao pre, mozda cu se ponoviti u PT Native. :D

PS - neki dan sam prodao i poslao stari Mix System u Madjarsku (eBay), sastavio sam sistem, probao sve...MacG4 OS 9,1 (!!) sve radi ko sat ! 64 trake audija bez problema, stotine mega plugova, bez znojenja...24BIT interface + sve ostale zezalice...ROCK SOLID !! Sve to radi - samo treba ideja i dobre muzike !!!

quake2 21-10-2011 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 315000)
Zato sam ja prodao moj HD3 pre mesec dana (A i onaj stari TDM Mix system, takodje)...

u zamenu stize MBox Pro 3 interface i Pro Tools 9 (+ upgrade to 10)

Za muziku / moju produkciju / miksanje / remiksanje / pisanje pesama - mi ne treba nista vise. Bonus - rade SVI "narodni" plugovi !! (ako ne rade na 10-ki, tu je PT9 !!:D)
Sa tim mogu da tadim SVE sto ce mi zatrebati u naredne 3 godine (minimum!)

Na MBox-u ima dovoljno ulaza / inserta + mogu da zakacim 3 para zvucnika, 96 traka, MIDI radi super, ima sve bazicne dugmice i kontrole (volume / mute / pad / mono, speaker select / itd..) N I S T A V I S E mi ne treba !!

Kad muzika pocne opet da me placa (puno) kao pre, mozda cu se ponoviti u PT Native. :D

PS - neki dan sam prodao i poslao stari Mix System u Madjarsku (eBay), sastavio sam sistem, probao sve...MacG4 OS 9,1 (!!) sve radi ko sat ! 64 trake audija bez problema, stotine mega plugova, bez znojenja...24BIT interface + sve ostale zezalice...ROCK SOLID !! Sve to radi - samo treba ideja i dobre muzike !!!

Isto bih i ja da se bavim istim poslom.U sustini su midi programing i studija za remix u velikoj prednosti sto se tice svega.Mnooooogo manje hardvera,mnogo manje problema sa akustikom i prostorom i mnooooogo manje editovanja audia.Dobar komp,Mbox,solidan monitoring....i udri.Sa te tacke gledista jos pre deset godina je vec sve od hardvera i softvera moglo da odradi posao.Nezgodno je sa snimanjem zivih instrumenata i trenutno se najvise oseti nedostatak sequencera sa dobrim i brzim editingom jer nemas u studiju uvek odlicne muzicare kojima editing nije potreban....plus sto su se ljudi navikli na utegnutu produkciju iz midi soba pa od snimaka bendova ocekuju isto....nekada je tu i tamo bez problema prolazila gomilica svega,sada vise ne,odmah svi upere prst u snimatelja kao da je on falsnuo.Vreme prolazi,svima se negde zuri,kesha je sve manje....a jedino je Presonus za sada ponudio softver koji moze da parira potrebama.Cekamo jos mesec,dva da vidimo sta se dogadja sa Logicom X i ako ne bude radikalnih promena....dobar dan Studio One V2.

All times are GMT +1. The time now is 08:06 AM.