Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   fast track pro - slabiji zvuk nego sa analogne miksete (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39295)

Jan 16-10-2011 03:29 PM

Re: fast track pro - slabiji zvuk nego sa analogne miksete

Quote:

Originally Posted by jaybox (Post 314584)
ima li jos neko ideju,resenje?
ne mogu da verujem da je tolika krsina ovaj uredjaj. evo sad proveravam opet i nema sta, cuje se slabije jedno 4 puta kad je sve na max na oba uredjaja i zvuk je za nijansu zamucen kao da nema snage da izvuce sve.

Jel si procitao vise puta sto su ljudi napisali da fast track na max i taj mikser na max ni u ludilu ne moze da bude ista jacina signala? Jel si procitao sto je Big Bockie napisao da 0db na mikseti i 0db na fast track-u nije isto? :D

A mozda je i samo faulty kartica :S Ja sam imao prilike da se igram sa fast track-om, okej spravica za novac, nisam cuo problem sa izlazima.

EDIT (PITANJE): A kako ti slusas sa racunara preko miksera pa ti je zvuk otvoreniji, to mi nije jasno? Iz koje zvucne karte izlazis u mikser pa u monitore?

Izvini nasao sam odgovor:

"1. stara mikseta: line out iz laptopa na line in na mikseti, i sa miksete balanced out na monitore (alesis m1mk2)."

Da li si ikada povezao neki drugi interfejs sa svojim kompjuterom osim sto si isao iz integrisane karte? Moguce je da ti sama integrusa salje isklipovani signal u mikser, pa ti se samim tim i cini ostrijim ( a u stvari je izdisitorziran). Pitam te da li si probao sa nekim drugim interfejsom na svom racunaru i monitorima, jer je vec bilo toga na forumu ovde da ljudi kupe svoj prvi interfejs i da im se vise svidja ono sto su dobijali sa integrisane karte, odnosno da su navikli na zvuk digitalnog klipovanja. A integrisane karte nemaju koliko ja znam nominalnu izlaznu vrednost, cak ni okvirno...Recimo na jednoj integrisanoj karti moj drug je povezivao suve zvucnike bez pojacala i tako slusao muziku (znaci karta je imala neki mali pojacavac u sebi), dok recimo kad povezemo te zvucnike na drugom racunaru sa integrisanom kartom, zvuka nema...

Bockie 16-10-2011 07:10 PM

Druga (ili prva) stvar. Sa Laptopa, pre mixera je izlazio verovatno iz izlaza na kom su nacrtane SLUSKE! :dj: To nije "line out", to je pojacalo za slusalice!!! To moze biti jedan od osnovnih razloga!

Jan 16-10-2011 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 314622)
Druga (ili prva) stvar. Sa Laptopa, pre mixera je izlazio verovatno iz izlaza na kom su nacrtane SLUSKE! :dj: To nije "line out", to je pojacalo za slusalice!!! To moze biti jedan od osnovnih razloga!

Pa da! Je pojacalo za sluske, prevideo sam to, ja mislim da u tom grmu lezi zec :)

psionic 17-10-2011 04:31 AM

Mrzi me sve da citam, ali generalno moze i ovo da stvori problem: -4 i +10 setovanje za osetljivost. Radi se do duse o ulazima, ali opet, izlaz M Audija bi trebalo da udje u ulaz nekog mixera/aktivnih monitora sa pravilno podesenom ulaznom osetljivoscu: Detaljnije o tome OVDE

Evo pogledaj ovaj link, detaljno je opisana razlika u standardima, nivoima i razlikama analog VS digital - cak i previse detaljno :banghead:

Proveri kako ti je u drajveru M-Audija podesena opcija za prilagodjenje na +4dBu ili -10 dBV standarde izlaznog nivoa (obicno na m-audiju pise +4 ili -10) Sigurno i na mixeru negde stoje obelezeni nivoi za +4/-10 za gain - na mom SoundCraftu npr jasno je obelezeno. Monitori takodje treba da imaju te oznake na potu za ulaznu osetvljivost - mislim, ako su neki "normalni" monitori u pitanju...

Ne mogu da nadjem kako izgleda panel za fast track, ali evo od jedne druge M-Audio karte - nadam se da ima slicnosti:
http://www.m-audio.com/images/image/...nputLevels.jpg

Ako ipak nema nigde da se to podesi, mozda je negde spolja, ili ga uopste nema (zakljucano je na nekom od ova dva standarda) - ostaje da na mixeru, na GAIN namestis odgovarajuci standard.

I da, jace nije bolje. Zavisi koji je odnos signal/shum, a siguran sam da ide u prilog M-Audija u odnosu na analogni mikser. Pojacavanjem m-audija neces znacajno pojacati sum, dok pojacavanjem miksera - verovatno hoces.
Vezano za jacinu - analogne sprave mozda mozes da teras iznad "nule", ali je sta sa materjalom ? treba ga snimiti negde, a ako preopteretis nosac zvuka, dobices ili distorziju ili neupotrebljiv master, zato su ti standardi izlaznih nivoa i izmisljeni. Sve se na kraju svede na taj odnos signal/sum - koji nesumnjivo ide u prilog digitalnim spravama. E sad, u druge nesavrsenosti koje digitalni domen donosi, necu da ulazim.

DADDY Z 17-10-2011 08:36 AM

Kod mene je fast track iz laptopa povezan na analognu sabirnicu na kojoj mi je vezana i Echo Layla 3G karta iz PC-a. Razlika u jačini postoji ali u kvalitetu zvuka nije baš tolika.Do sad nisam uspeo da nađem rešenje za glasnoću pošto nema nikakvog setovanja za -10/+4...čak i ako se menjaju kablovi(bal-ne bal) ne čuje se nikakva promena...
Jednostavno prihvatiš ovo kao normalno i pičiš dalje...

jaybox 17-10-2011 08:53 AM

E hvala asvima na odgovorima.
naime, na laptopu mi je Stereo headphone/line out oznacen sa slusalicama i on je kao univerzalni izlaz i za sluske i za line out (imam jos jedan za mic in - ukupno dakle 2) mislite li da stvarno pojacava signal na taj nacin? ali ako to radi onda ga dobro pojacava:D
sto se tice drajvera nema nikakvog setovanja za -10/+4

*btw. ovo je slika sa neta nije moj drajver:
http://www.m-audio.fr/images/Image/F...0connected.jpg

mekonin 17-10-2011 09:13 AM

A sto ne probas da povezes Fast Track na miksetu da vidis koliki je tad signal u odnosu na integrisanu?

jaybox 17-10-2011 09:33 AM

Quote:

Originally Posted by mekonin (Post 314661)
A sto ne probas da povezes Fast Track na miksetu da vidis koliki je tad signal u odnosu na integrisanu?

kako?
line out sa miksete na line in na Fast track pa sa njega na monitore..?
(pa mogu da pokusam tako popodne..sad sam na poslu, a taj setup mi je kuci)

Bockie 17-10-2011 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by jaybox (Post 314662)
kako?
line out sa miksete na line in na Fast track pa sa njega na monitore..?
(pa mogu da pokusam tako popodne..sad sam na poslu, a taj setup mi je kuci)

Upravo obrnuto!!!

Sa Fast Track-pro na mixer pa sa mix na kutije!

Mada je to prilicno degradiranje kvaliteta signala na ustrb eventualne glasnoce... Ali eto...

awacs 17-10-2011 10:41 AM

Quote:

Originally Posted by mekonin (Post 314661)

Tako je! :thumbsup: Čisto da se ne bi mešale babe i žabe, i čisto radi testa, naravno.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 02:27 AM.