Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Umro Steve Jobs... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39215)

alavuk 06-10-2011 10:20 PM

Re: Umro Steve Jobs...

@Awacs
samo je recena istina ... i ima nas dosta ... video si mi status gde mi pise : " jel pocelo kacenje crnih flora na desni/levi gornji cosak vaseg macbook-a ? :) "

isto ovako bi uradio da se radi i o apotekaru ... bas sam sad skoknuo kod slowstara na profil imao sam sta da procitam ... u svakom slucaju i njegova smrt ce biti "Planned_obsolescence" aka godisnjica smrti ili cega vec ... surovo no tako je ...

Arthur 06-10-2011 10:32 PM

meni je samo čudno kako nije više potencirana priča o ugovoru koje potpisuju njegovi radnici u Kini i gdegod već u aziji prave ajpede, po kojem njihove porodice u slučaju njihovog samoubistva NE DOBIJU ranije uobičajenu nadoknadu od firme, čime su pokušali, čini se neuspešno, da smanje broj samoubistava u fabričkim krugovima.

DADDY Z 07-10-2011 05:24 AM

možete da pričate šta hoćete ali je Steve bio inovator koga su svi pratili ili kopirali...u današnjem biznisu na žalost nema 100% "čistih ruku"

quake2 07-10-2011 05:43 AM

Rip

awacs 07-10-2011 09:55 AM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 313950)
mo?ete da pričate ?ta hoćete ali je Steve bio inovator koga su svi pratili ili kopirali...u dana?njem biznisu na ?alost nema 100% "čistih ruku"

Pa naravno da je bio inovator. U domenu menad?menta i marketinga, naravno. I tu se otprilike priča o njemu zavr?ava.

Pozdrav,

Vasa

disco violence 07-10-2011 10:01 AM

Imao je žvaku/priču za svakoga,na moju žalost od mekova probao sam samo big mek i nije mi se svideo.U svakom slučaju svaka mu čast.

DaBear 07-10-2011 10:09 AM

Ipak, ne treba zaboraviti kako su iTunes, maltene preporodole music business sa downloadom ! Do tad 99% ljudi nije placalo nista za muziku !!!
Sad je to druga prica..OK.. iTunes i muzika prodaju telefone i Ipade, ALI takodje ne treba zaboraviti gomile fabrika i firmi i ljudi koji prave delove za te aparate (koji ne bi postojali bez njega), pa onda hiljade App milionera koji su se pojavili i zahvaljujuci iPhonu startovali biznis, zaposlili ljude i zaradili pare...
Firma koja je napravila Angry Birds (i sada je velika entertaiment kompanija koja radi animacije i filmove) NIKADA ne bi postojala bez iPhone-a...
Takodje, Samsung NIKAD nebi prodao milione telefona koji su kopija iPhone-a !! itd itd itd..
Ima tu dosta dobrih proizvoda i FILOZOFIJA koje je Jobs & Co napravio i ostavio drugima da razradjuju / zaradjuju / zive od toga..
Nije mala stvar. Ko moze bolje - nek proba !!

BTW NIJEDNO ZIVOTNO OSIGURANJE na svetu ne isplacuje pare za samoubisto ! Sve pise u "small printu"///

Arthur 07-10-2011 10:50 AM

ne radi se o osiguranju nego firmi za koju rade. a o ljudima i fabrikama za delove smo već pričali

wladymeer 07-10-2011 11:04 AM

Quote:

meni je samo čudno kako nije više potencirana priča o ugovoru koje potpisuju njegovi radnici u Kini i gdegod već u aziji prave ajpede, po kojem njihove porodice u slučaju njihovog samoubistva NE DOBIJU ranije uobičajenu nadoknadu od firme, čime su pokušali, čini se neuspešno, da smanje broj samoubistava u fabričkim krugovima.
A oni se samoubijaju zbog teških uslova rada u tim fabrikama ili zbog toga što toliko nemaju pare pa to vide kao jedini način da pomognu svojoj porodici?

silicon science 07-10-2011 11:12 AM

Experiments with Psychedelics - Albert Hofmann, the creator of LSD, once wrote a letter to Steve Jobs who had publicly praised the positive influence the drug had on his creative thought process. Jobs was among many computer pioneers who attended the 2006 LSD conference "Problem Child and Wonder Drug," which celebrated the 100th birthday of its creator Hofmann.

In the 2005 book "What the Dormouse Said," New York Times reporter John Markoff quotes Jobs describing his LSD experience as "one of the two or three most important things he has done in his life." :)

Zanimljivo...
Pa posle kazu da droga nikog nije izvela na put LOL

All times are GMT +1. The time now is 12:06 AM.