Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   mali monitori za malu sobu? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38959)

SumAnuT 09-09-2011 04:31 AM

Re: mali monitori za malu sobu?

Nisu malo nego puno :)

Ako bih davao 1000 dolara na nesto onda bi to bio sint. Verujem da sviraju za sve pare ali mi se ne daju trenutno tolike pare za monitore koje cu svakako slusati u brodskoj kabini ...

Mogu ja da zacepim portove pozadi, tako sam svoje tannoye koristio u kombinaciji sa subom ... Videcu da uzmem od kolege na dan dva alesise pa da vidim kako to zvuci kod mene ... jes da nemam sa cime da uporedim al bolje ista nego nista :)

Ngino 09-09-2011 08:14 AM

Slusao sam ove Kurzweil koje Shot spominje i mogu recu da zbilja nisu losi!
Jako su prakticni i upotrebljivi za miksanje a ako uzmemo u obzir i cijenu onda je svaki dodatni komentar suvisan!

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

tomo 09-09-2011 10:35 AM

kako rade monitori dosta ovisi i od kuda im sti?e signal.
imam neku pioneer liniju doma i kad sam ju prikopčao
na presonusov interfejs troduplo se pročistio i prodetaljio!
inače je prikopčan direkt u laptop u neku consumer karticu.
tako da uz monitore pogledaj i da ima? neku suvislu zvučnu.

SumAnuT 09-09-2011 11:18 PM

A evo doneo sam ih u sobu pa ih besomucno preslusavam (alesise) ... deifinitivno je sve to vestacki, taj bass sto izbacuje nema veze sa basom koji se cujue na vecim zvucnicima ... razmisljam se da uzmem jednu dobru kutiju od 8 inca i to je to, ne znam sta da radim nisam pametan ... :(

sigimigi 10-09-2011 12:45 AM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 312128)
Nisu malo nego puno :)

Ako bih davao 1000 dolara na nesto onda bi to bio sint. Verujem da sviraju za sve pare ali mi se ne daju trenutno tolike pare za monitore koje cu svakako slusati u brodskoj kabini ...

Neznam gdje se trenutno nalazis sa mjestom boravka, a vidim da pricas o $$.ako je USA u pitanju onda mozes da ih za trecinu manje dobijes nego sto si naveo,ja sam kupovao iz USA preko prijatelja za jako manju cijenu nego u EU:wink:

Seller 11-09-2011 05:46 PM

M-Audio Studiophile DX4 Professional Desktop Monitoring. Ja ih imam vec tri-cetiri godine, i za male desktop monitore, sviraju za sve pare (bile su tada oko 150e, paar). Jedino nisam siguran da li se ovaj model jos uvek proizvodi.

http://img7.imageshack.us/img7/3540/...0f54516c38.jpg

Naravno, ova preporuka je subjektivna, a o ukusima...

SumAnuT 12-09-2011 12:29 AM

Ok, hvala svima na predlozima, ali sam raskrstio sa malim monitorima ...

Posto sam poslusao male alesise, doneo sam alesisov monitor koji koristimo u pozoristu, M1 od 6 inca i dobio sam onaj bas koji sam ocekivao, dubok i mekan, a ne plastican kao sto su ove 4-orke izbacivale.

Druga stvar koju sam primetio je da kabina opste nije losa za slusanje, jer nema zidove, pa se niske frekvencije gube u izolaciji i panelima izmedju kabina te me je sad malo manje strah da donesem u sobu nesto vece ... Posto smo sada vec u domenu normalnih monitora od 6 do 8 inca, procesljacu forum da vidim sta valja pa ako budem imao dodatnih pitanja ...

Jos kada sam stavio 6 inca monitor u malu kabinu gva mi je blizu zvucnika pa nekako bas imam osecaj kao da slusam veliki sound sistem sa zurke, sto mi je vrlo bitno jer mi nekako daje volju za radom i inspiraciju, a to mi je ipak najbitnije od svega :)

SumAnuT 12-09-2011 05:32 AM

Quote:

Originally Posted by sigimigi (Post 312178)
Neznam gdje se trenutno nalazis sa mjestom boravka, a vidim da pricas o $$.ako je USA u pitanju onda mozes da ih za trecinu manje dobijes nego sto si naveo,ja sam kupovao iz USA preko prijatelja za jako manju cijenu nego u EU:wink:

Odakle si to nabavljao? Na amazonu, 8020a je 950 dolara par.

sigimigi 12-09-2011 08:39 AM

Preko ebay-a i drugih platformi nisam kupovao jer nikad nedobijes ono sto si platio tako je moj drug bio izradjen(rijec je o USA),imam jednog prijatelja u St.Louis-u koji mi nabavi kad god mi sta treba,tako sam kupio yamaha ns 10 za 150 $ dok su ovdje 300-500 ? pa cak i vise,i to je po nekim njihovim novinama nasao,jest da malo duze traje dok mi to sve stigne ovdje u Njemacku ali isplati se cekat.

Hollywood 12-09-2011 10:02 PM

Definitivno za tako malu prostoriju genelec 8020, oni imaju divno setovanje za razne vrste prostorija i mozes super da ih namestis.

ako uzimas u usa pogledaj guitar centar ili tako neki njihov lanac prodavnica. Mozes da nadjes second hand koji su 50% jeftiniji i imas 30day return policy. tako da mozes i da poslusas i da porazmislis.

Ako si na kruzeru onda kapiram da verovatno pristajes u majami? Tamo imam neku ekipu, ako si vise dana parkiran mogu da ti dam kontakt pa da te provedu po radnjama.

Mada definitivno neki lanac i polovne da nadjes.

Eto

p.s. mada ne verujem da bilo ko na planeti zeli da proda 8020 :D:D:D ko to kupi vise ne prodaje :grin:

All times are GMT +1. The time now is 04:42 PM.