Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Digitalni klavir (pianino) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38827)

sasa.ivkovic 04-10-2011 07:17 PM

Re: Digitalni klavir (pianino)

Nadam se da ću ja biti bolje sreće. Postoji i garancija od 2 godine.
Inače, P95 je sasvim pristojan izbor. Mislim da za taj novac boljeg nema. Dirka je primetno te?a od Sholze pianina, koji smo koristili pro?le godine za ve?banje. Za tehnički zahtevnije sviranje, biće malo "bildovanja".

Flash Gordon 07-10-2011 01:21 AM

Naravno, ne brinite, napravili ste dobar izbor. :)
Ona Yamaha koju sam spominjao je samo jedna losa epizoda ove respektabilne firme, cak je i relativno stara za neko poredjenje sa aktuelnim modelima.

sasa.ivkovic 07-10-2011 10:13 AM

I ja se nadam i verujem da je dobar izbor. Poprilično sam se dobro informisao o svemu pre konačnog izbora. Sad, ako se i?ta lo?e desi, neka se desi u garantnom roku...:rolleyes:

Flash Gordon 08-10-2011 08:01 PM

Zelim vam da vam se nista ne desi.
Ako vam se i desi, neka vam se desi u garantnom roku.
Ako vam se i desi van garantnog roka, zelim vam da se ne sekirate.:wink:

(Po jednoj vojvodjanskoj anegdoti :wave:)

Salu na stranu, nema ko ne bi voleo Yamahu P95 u svojoj sobi :thumbsup:

Klavijaturist 14-10-2011 11:41 AM

U principu električni klavir nije za učenje. Mo?e poslu?iti no, naravno, ne mo?e dijete osjetiti klavir i klavirski tuch i rezonantnu kutiju. Moj ti je savjet da kupi? pianino kojeg za iste pare dobije? u oglasnicima, recimo Petrof, Če?ka proizvodnja, između 1980 - 1990 godine. To je jedna od najbolje napravljenih serija pianina uopče. I stvarno ih ima.
Računaj na budućnost, mo?da se mali "zapali" pa ode dalje u srednju i tad će? morati kupiti klavir. A i dr?e ti cijenu pa ga uvijek mo?e? prodati i kupit već kaj hoće?.

Pozzzz

sasa.ivkovic 14-10-2011 01:17 PM

@Flash Gordon
Ma, ok je sprava. Deluje lepo i vizuelno.

@Klavijaturist
Sla?em se potpuno. Ovo je nu?no i najpovoljnije re?enje. Ako moj sin bude imao ?elju za daljim ?kolovanjem i namere da mnogo ve?ba, svakako da to podrazumeva pre svega kvalitetan instrument.
U smederevskoj muzičkoj ?koli ima petrof pianina, ali ne znam iz kog su perioda. Nisam fasciniran ni jednim od njih. Svi su od blago do izuzetno ra?timovani (old country bar :)). Pianino Sholze, koji sam negde pomenuo, me je odu?evio. Ima dirku, mehaniku, ?ta već koja potpuno svira svaku deonicu u svakoj oktavi. Pri br?im deonicama nema "gutanja" tonova (?to se ponekad desi na P95). Ne znam kako je rangiran u svetu pianina, ne pratim tu oblast, ali je za svaku pohvalu. Vrlo svirljiva klavijatura, duboka dirka, a vi?e nego dovoljno brz odziv tona.
Raspisao se jesam, jo? ako sam bio jasan...:D

Klavijaturist 15-10-2011 07:14 AM

Quote:

Originally Posted by sasa.ivkovic (Post 314508)
@Flash Gordon
Ma, ok je sprava. Deluje lepo i vizuelno.

@Klavijaturist
Sla?em se potpuno. Ovo je nu?no i najpovoljnije re?enje. Ako moj sin bude imao ?elju za daljim ?kolovanjem i namere da mnogo ve?ba, svakako da to podrazumeva pre svega kvalitetan instrument.
U smederevskoj muzičkoj ?koli ima petrof pianina, ali ne znam iz kog su perioda. Nisam fasciniran ni jednim od njih. Svi su od blago do izuzetno ra?timovani (old country bar :)). Pianino Sholze, koji sam negde pomenuo, me je odu?evio. Ima dirku, mehaniku, ?ta već koja potpuno svira svaku deonicu u svakoj oktavi. Pri br?im deonicama nema "gutanja" tonova (?to se ponekad desi na P95). Ne znam kako je rangiran u svetu pianina, ne pratim tu oblast, ali je za svaku pohvalu. Vrlo svirljiva klavijatura, duboka dirka, a vi?e nego dovoljno brz odziv tona.
Raspisao se jesam, jo? ako sam bio jasan...:D

Pogledaj Yamahu p 120. Vi?e se ne proizvodi ali mo?da ju nađe? u oglasima. To je recimo stvarno najbli?e "pravom" klaviru - po feelingu! Kawai Mp serija je dobra no svi ti klaviri imaju light verzije tipki. Mislim da je ta Yamaha zadnja sa tom hammer weight tehnologijom.
Ma jasan si, za sada mu uzmi ne?to priručno a kasnije ako zagrize pravu stvar!

Pozzzz

akordeonista 15-10-2011 07:40 PM

Ja se ne bih bas slozio sa tim posto koristim Kawai Mp4 i imam iskustvo iz "prve ruke" u vezi njega. Mogu da kazem sve najbolje za njega, cak je za nijansu i teza klavijatura nego sto je to slucaj sa pomenutim P120. Kada sam kupovao Mp4 razmisljao sam i o P120 ali mi je vise odgovarao Kawai! I drugo, Kawai je u velikoj prednosti sto se tice svega ostalog. Ima vise boja, 4 layera sa kontrolama, performanse, midi kontrole i jos puno toga sto P120 nema!
Usput, ako nekome nesto znaci, radim u muzickoj skoli i veoma cesto sviram na akusticnim klavirima (ne pijaninu) pa poredim sa tim klavijaturama!
Ali covek je vec kupio klavir tako da to za njega i nema vise veze! ;)

mari 11-11-2011 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by akordeonista (Post 314589)
Ja se ne bih bas slozio sa tim posto koristim Kawai Mp4 i imam iskustvo iz "prve ruke" u vezi njega. Mogu da kazem sve najbolje za njega, cak je za nijansu i teza klavijatura nego sto je to slucaj sa pomenutim P120. Kada sam kupovao Mp4 razmisljao sam i o P120 ali mi je vise odgovarao Kawai! I drugo, Kawai je u velikoj prednosti sto se tice svega ostalog. Ima vise boja, 4 layera sa kontrolama, performanse, midi kontrole i jos puno toga sto P120 nema!
Usput, ako nekome nesto znaci, radim u muzickoj skoli i veoma cesto sviram na akusticnim klavirima (ne pijaninu) pa poredim sa tim klavijaturama!
Ali covek je vec kupio klavir tako da to za njega i nema vise veze! ;)

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0mm 5.4pt 0mm 5.4pt; mso-para-margin:0mm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Pitanje za akordeonistu kao i sve poznavaoce stage el. pianina:
Blizu sam kupovine jednog stage el. klavira..za vezbanje klasicne muzike a i za kucnu razonodu..naravno, ta vrsta klavijature nje najsrecniji izbor za ono za sta mi treba (mislim na ozbiljno vezbanje) ali s obzirom da zivim u zgradi sa ne tako razumnim komsilukom prinudjena sam na ovaj izbor (vezbanje sa slusalicama i td..), naravno ako pri tom dodamo i dosta razumniju cenu u odnosu na akusticna pianina ili el.klavinove....
Iskreno, nisam neki poznavalac ove vrste klavijatura pa molim za sugestiju, bilo kakvu vrstu kritike ili iskustva iz prve ruke vezanu za sledeci (u skladu sa mojim budzetom) potencijalni izbor:
  • Yamaha P95 ili
  • Yamaha DGX-530
Napomenula bih da mi je u celoj prici najznacajnija dobra (teska ) klavijatura sa kolko tolko preciznom kontrolom artikulacije i pristojnom dinamikom..

Bila bih zahvalna ako mi sto pre odgovorite
hvala unapred

sasa.ivkovic 11-11-2011 10:56 PM

Iskreno, P95 ima stvarno toliko te?ku klavijaturu, da nisam siguran da li bi meni vi?e odgovaralo da je pao izbor na Korg SP 250. Na Korgu je dirka za nijansu plića, lak?a i samim tim "br?a".

All times are GMT +1. The time now is 10:13 AM.