![]() |
Re: Koju master/sint klavijaturuda kupim - molim pomozite
Quote:
Dakle, drugim rečima, MIDI kontroler služi da ono šta odredjeni VST ima u sebi uneseš sviranjem/pomeranjem kontrolera. |
Pa posle nek neko kaze da ljudi sa Rumskog nece da pomognu !!!
Desetka za strpljenje i savete !! :D |
Quote:
|
Ljudi, hvala vam na svesrdnoj pomoci. Odlucio sam se da kupim novi Casio CTK 4000, jer 3000 nije imao mogucnost split klavijature, a i ovaj ima leyerovanje zvukova, tako da imma vise opcija za zvukove. Kao sto rekoh, morao sam na rate, tako je malo skuplje, ali jbg, izdrzacu nekako. Jedino sto imam samo deset mesta za snimanje pesama i aranzmana, tako da cu kada budem krenuo u tezge morati mnogo toga da pamtim, ali naucicu, pa cu brzo korigovati... Klavijatura ima lepe zvukove, ima nekoliko zaista dobrih pad zvukova sintovskih i jos lepih sintovskih boja, nije samo za tezgarenje, ali svakako moze i da posluzi ovom. Moze preko USB konektora na komp, sto je olaksanje. Svirku mogu da radim i preko laptopa, pa da snimam u njegovu memoriju, sto je dobra opcija za kasnije. Mogu da ga koristim i kao MIDI kontroler, sto je super. Prosto mislim da sam nasao nesto najbolje u ovom trenutku za sebe. Kasnije, boze zdravlje, uzeo bih nesto vise sint orjentisano, bez ritma, tako da uklpoim boje od dve klavijature.
Jos jednom hvala i javicu se opet ovde, verovatno u nekoj drugoj rubrici sa pitnajima. Pozdrav |
Quote:
Nisam ti ba? i pomogao u odluci, ali ovo su samo moja razmi?ljanja naglas. Pozdrav. |
Planiram si uzet m-audio keystudio 49i uglavnom će mi trebat za sviranje,sempliranje itd. pa dali mi netko može reć jesam dobru klavijaturu odabrao, dali možda u tom rangu ima bolja kakva po vama? Hvala.
|
Quote:
P.S. - Esi mislim da je iza M-Audio-a po kvalitetu Midi klavijatura barem kod tih serija oko 150e. Pozz :D. |
Quote:
|
S obzirom na karticu (koja je ozbiljnija) onda je po meni bolja solucija Midi spajanje, ali (opet s obzirom na dobru karticu) neces nista izgubiti ni cepao preko USB-a. (Mislim da ce latency biti veoma prihvatljiv kako god uradis).
P.S. - audio interfejs unutar takvog uredjaj (posebno, opet, kada imas dobru karticu) je zaista obican visak. Pozz :D. |
A sve znam bezveze tro?it pare mi i nije ba? u interesu, al kad ne znam koju drugu klavijaturu da uzmem u tom rangu i da je dobra, nikako ne bi preko usb-a spajao.
|
All times are GMT +1. The time now is 01:53 AM. |