![]() |
Re: Rode K2 kabl ?
sad neznam na koji AVC misliš.....
ako je riječ o http://www.avc.hr/ onda me to čudi, jer ovo što si opisao mi izgleda kao par početničkih grešeka i/ili nedostatak iskustva, znam da su oni izuzetno pedantni i odrade posao na nivou, sve živo testiraju i provjere. inače, kad je riječ o takvim sistemima gdje ima puno light opreme, toplo preporučam bolji power conditioner, nešto ovakvo: http://www.furmansound.com/product.p...&id=P-2300-ITE cjena mu je oko 2000 eura, ali vrijedi svakog j***** centa. Em filtrira, em stabilizira i još daje balansiranu struju. problem je kad ima jako puno lighta (rekao si da ima 320kW), treba to pravilno (jednoliko) rasporediti po fazama, dakle, nije moguće ostaviti jednu fazu samo za audio. U toj situaciji se to mora na neki način isfiltrirati i stabilizirati... malo bolji UPS isto solidno odradi posao |
Pa nase pozoriste se renoviralo pre jedno desetak godina. AVC je tada bila firma koja je radila sirom srbije razne audio i light sisteme, komunikacije i slicno. Posle su se rasturili u vise firmi i sada se zovu AVC PRO - evo njihove zvanicne prezentacije
Nisu nam cak ostavili ni valjane sheme tih komunikacijskih pultova, pa ih sami drndamo i doradjujemo :banghead: Sada prvi put cujem da ima i hrvatski ogranak AVC.hr. Mislim da je to pre bila jedna veca firma, pa se rascepkala po ograncima na bivse republike, nemam pojma. Uglavnom, uradili su oni dobar posao na velikoj sceni, nema mnogo bruma na glavnom ozvucenju, sve je to ok, ali su nam malu scenu ostavili - nezavrsenu! Neke linije su viska, neke nepovezane, a neke ne postoje, a trebale bi biti - npr patch polje u zidu... Kao da ih je neko najurio pred kraj projekta :D Pa tamo ima i bruma i svega, ali ne od uzemljenja (mislim da imamo posebno tehnicko uzemljenje, ili kako se vec to kaze) vec - eto... Greske pri vezivanju. Dimeri takodje nisu losi - ADB. Kao i reflektori. Sve je to prigusnicama lepo izolovano i uradjeno, ali eto te "rupe" na maloj sceni umeju da zadaju glavobolje sa brumom (ubodem u neki konektor recimo - 15 koji do tad nisam koristio i odjednom brumcina ?! Da bi posle provere i promene nekoliko kablova, shvatio da patch polje u zidu ustvari nije dobro povezano :banghead: Nije to stalno, ali posle deset godina, jos uvek po neka nebuloza uspe da me iznenadi (mi lepo onda zapisemo - 15. ne radi :D ) |
budući da nemaš dokumentaciju, a radi se o gomili kablova i veza.... bilo bi dobro da si je sam napraviš.... znam da je to jako krvav posao, ali ako te svako malo nešt zaje*** bilo je dobro napravit.... a usput i odradiš inspekciju sistema i servis po potrebi
|
All times are GMT +1. The time now is 06:44 AM. |