Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   eksterna zvucna karta (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38269)

Bockie 15-06-2011 08:00 PM

Re: eksterna zvucna karta

Maudio Ultra 8-R (usb) je korektna karta,nisam cuo da iko kuka...
Usb 2.0 ima veci protok od FW400...

Mada je profire 2626 dosta prodavanija i neznatno skuplja karta (za nekih 70-80€) i mislim da je mozda i bolji izbor, ali i skuplji...

Rhino 15-06-2011 08:55 PM

Pa ako ultra ima slican zvuk kao sto ima i izgled naspram fast track pro ne bih se zurio da je uzmem iskreno..

aleibauci 15-06-2011 09:05 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 307908)
Pa ako ultra ima slican zvuk kao sto ima i izgled naspram fast track pro ne bih se zurio da je uzmem iskreno..

pa ne znam kakav zvuk ima, a da liči - liči što je valjda i za očekivati samo što ima više ulaza, ali ono što sam pročitao na netu i čuo na youtube deluje OK, cena mi odgovara pa sad...

Rhino 15-06-2011 09:46 PM

Trenutno na kompu imam vezane hdsp9632 i fast track pro. Naspram prve koja i nije neki svemir jelte ova druga zvuci kao kanta!

aleibauci 15-06-2011 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 307914)
Trenutno na kompu imam vezane hdsp9632 i fast track pro. Naspram prve koja i nije neki svemir jelte ova druga zvuci kao kanta!

E, jbg, taman sam se ponadao...

Bockie 15-06-2011 10:27 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino http://www.rumski.com/forum/images/r...s/viewpost.gif
Tacno.
Ali poredimo babe i zabe!
RME kosta skoro isto, cak i manje ali ima drugu namenu i predstavlja deo sistema a ne sistem, NEMA preampe, sto je abnormalno bitna stavka.
To je veoma kvalitetna digitalna I/O karta koja zahteva jos bar 2-3000€ nekih preampa i mixera da bi se culo sta uopste radi i NIJE resenje za laptop...
Dakle nije ista liga, poredimo Slobodu iz Cacka i Aston Villu...:D...
Ovde covek trazi kompletno (kakvo-takvo) resenje za 300-400€...

Rhino 15-06-2011 11:14 PM

Ma ok bockie, sve stoji... I ne koristim ovaj m-audio bas zbog toga sto je takav (ponekad rijetko kao dodatni line in), niti preporucujem covjeku 9632 jer trazi externu kartu. Ali razlika je toliko nebo-zemlja u konverziji da se pitam jel to uopste upotrebljiva kartica? Cisto sumnjam da bi neki high end konvertor tipa lynx aurora toliko isprasio hdsp-a koliko ovaj prasi njega.. + integrisana sa macbooka zvuci bolje od fast track-a rekao bih..

Ne bih da covjeku stajem na zulj, ali mi se cini da je ta kupovina 'nako:rolleyes:

Ovog profire-a sto smo pominjali nisam nikad uporedio na a/b testu, ali mi se po sjecanju cini da zvuci normalnije..

Ngino 15-06-2011 11:31 PM

Ziv se coek na sve navikne pa i na kante a i na SSL-a!?! :da:
Ne vjerujem da ces pogrijesiti ako se odlucis za neki m-audio iz klase, preporucujem profire610 za tvoje potrebe,stabilan, i vise nego zadovoljavajuci zvuk, cvrste izrade za eventualno vucaranje,licno nikakvih problema vec godinu i po!
Mislim da su m-audio u budget klasi koja tebe interesuje jaaako dominantni i ispred konkurencije,cast izuzecima! Brate, koliko para toliko muzike i pusti pametovanje, malo iscitaj i poslusaj sebe, uz toplu preporuku za FW TI chipset za sta god da se odlucis,bilo m-audio, bilo TC impact twin(koji bi ja jos uzeo u razmatranje ako pitas) ili sta god! Obavezno planiraj!

Pezo,volksvagen,seat ili majbah od dva miliona?

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

Jan 15-06-2011 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 307893)
Interesantno. Ja sa profire posle dve godine rada nisam imao ni jedan jedini problem sa drajverima. Cak bih rekao da su 100% stabilni, i sa XP i sa sedmicom. Jos sam koristio NEC chipset. Pazi sad, predjem na fireface i tu pocnu da se javljaju problemi sa drajverima- plavi ekrani, bagovanje u firewire konekciji...

Ja sam bash sa NEC fw kartom imao problema opakih, bas to, plavi ekrani, bagovanje, pokusao sam i sa integrisanim VIA chipsetom na ploci i isti problemi...Sta sve nisam pokusao ("Sta sve nisam procitao Tarabice, Jehovine Svedoke, Nostradamusa...":D), problem je magicno nestao kad sam u racunar ubacio ovu Roline TI FW karticu. od tada sve radi podmazano.
EDIT: Sve to na fresh instalacijima legalnih sistema, pokusao XP, 7 (i 64bitnu i 32bitnu) ... I to u glavnom kada se pustaju fajlovi razlicitom sample rate-a, tu izbaguje, ukoci se i izbaci plavi ekran

Arthur 15-06-2011 11:58 PM

RME 9632 je fakat oduvek bio bestbuy i to prilično skupa karta u svoje vreme, a i danas drži cenu. Profire je komlpetno nov set konvertera i preampa u odnosu na sve iz Maudio istorije, i osetno je bolji, što možete prostim testom čuti. I dalje kilometrima do ozbiljnog RME sounda, al to je to i to toliko i košta

All times are GMT +1. The time now is 02:12 AM.