Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   U47 rasprava (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38059)

Jan 27-05-2011 12:01 AM

Re: U47 rasprava

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 306898)
da!
jer jednom kad toliko odriješiš kesu,
ne vidim smisao u kupnji u47-like mikrofona..

do 1000-1500€ mi ima smisla za klona, diy, ili slično,
a preko 3000-4000€ ne, IMHO.

Dobro, ovaj Peluso 2247 je oko 2000$, sto je okej. Ali koliko on zvuchi kao pravi u47, to je pitanje...
Horch, Wunder etc... Su preskupi Horch RMJ2 je 5000 E, Wunder CM7 3500 $, Wagner mislim da je skuplji od oba, ako se ne varam kad sam bio video cenu bila je oko 10 000 $ :S...Mozda gresim

Cak razmisljam da uzmem taj Peluso 2247 i onaj VTB njihov u bliskoj buducnosti... Takodje me zanima i Geffel UM70

awacs 27-05-2011 12:02 AM

Quote:

Originally Posted by igormink (Post 306877)
Samo ?to i nisu puno jeftiniji od originala, pa mi se čini da je pametnije kupiti original i napraviti restauraciju ako treba.

Jebemliga, mo?da sam ne?to pogre?no zapamtio, ali zar Gefell nije "originalan" isto koliko i Neumann :confused:??? To su prosto dva naziva iste tehnologije koja je jedno vreme paralelno funkcionisala u dve Nemačke (dok se Nemačka nije ponovo ujedinila). Pa je nekako i logično da Gefell nije bitno jeftiniji od Neumanna (jeftiniji je samo zato ?to se ne zove Neumann).

Pozdrav,

Vasa

Jan 27-05-2011 12:09 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 306904)
Jebemliga, mo?da sam ne?to pogre?no zapamtio, ali zar Gefell nije "originalan" isto koliko i Neumann :confused:??? To su prosto dva naziva iste tehnologije koja je jedno vreme paralelno funkcionisala u dve Nemačke (dok se Nemačka nije ponovo ujedinila). Pa je nekako i logično da Gefell nije bitno jeftiniji od Neumanna (jeftiniji je samo zato ?to se ne zove Neumann).

Pozdrav,

Vasa

Valjda da! Ali i Geffel tube mikrofoni su takodje jezivo skupi

awacs 27-05-2011 12:17 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 306906)
Valjda da! Ali i Geffel tube mikrofoni su takodje jezivo skupi

Pa to i ka?em. Razlog tome je ?to Gefell = Neumann.

Pozdrav,

Vasa

Jan 27-05-2011 12:43 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 306907)
Pa to i ka?em. Razlog tome je ?to Gefell = Neumann.

Pozdrav,

Vasa

Ma je to ista fabrika bila itd...Kako vec bese istorijski, ali nije bas neznatna razlika u ceni. Recimo Gefell Um70 (sad je do duse transformless verzija u prodaji UMT70) je oko 1000 E taj mikrofon je pandan u87ci koji je oko 2500...Nije bas neznatna razlika :) 2 za 1 ! A citajuci GS, video sam da cesto ljudi koji imaju i UM70 i u87 preferiraju UM70. Ima male razlike, sudeci po sample-ovima koje sam slusao...E sad subjektivno je u chiju korist je ta razlika

igormink 27-05-2011 06:17 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 306904)

Pozdrav,

Vasa

Nisam mislio na Gefell, nego na Wagner. Povijesno gledano prije bi Gefell bio Neumann nego sam Neumann :) Kad su se podijelili na dvije firme Gefell je izgubio pravo na ime, iako je po tehnologiji radio upravo taj poznati proizvod, ili sam tako nekako pročitao. Uglavnom, kako god bilo, ja ću se u nekom doglednom vremenu ozbiljno baciti na DIY varijantu U47ce, pa mogu i tu okačiti proces kako će ići. Trenutno se skupljaju pare za kući?te - to mi je najveća stavka koju moram iske?irati u komadu, a ovo ostalo ide postepeno :)

Reinhardt 02-06-2011 05:58 PM

http://www.microtechgefell.de/dmdocu...dergalerie.pdf

Reinhardt 03-06-2011 02:19 PM

...
The late Georg Neumann always emphasised that people looking for the "real" U47 sound would just have to go and buy a used one, Neumann never tried to make a sound-alike copy. However, they have done much research in the field of "tube sound", and their modern tube mics, like M149, are hybrid (tube-semiconductor) devices modeled to have similar distortion characteristics, but less noise, a variable pattern, and the capability to handle higher sound pressures.

If you?re looking for a similar vintage sound but want to spend less money, try the Nemann-Gefell UM57, or the CMV563 with M7 capsule. The circuit is basically identical to the U47, the early types of which came with an M7 capsule, but the Gefell mics use the (still) well-available EC92 tube.

There is also the american company Wunder Audio, which manufactures fine "remakes" of the old long-body U47 at a price which is in the range of a battered old specimen, but they come with a guarantee, and long, trouble-free life expectancy. You might even get a matched stereo pair!

Nikolaus L?we

Reinhardt 03-06-2011 02:55 PM

pojavile se NOS VF14! cijena prava sitnica :D

http://www.tubedepot.com/nos-vf14.html

All times are GMT +1. The time now is 09:23 AM.