![]() |
Re: Dzoni Stulic NOVE STVARI, DEMOI sta god da su :S
manite se ćorava posla, čovek je lepo u prvom kucanju u ovom topiku napisao gde je njemu Azra i Džoni, i šta ste se sad koj moj dokačili da ga zajebavate... id'te pa kucajte nešto korisno bre :da:
|
To je obelezilo jedno vreme i potpuno kapiram da se u danasnjoj bezidejnosti,debilizaciji muzike i naletu sunda, ljudi okrecu ka necemu sto je nekad imalo bar smislenu poruku pa i ako nije imalo neku iole muzicku izvedbu...
|
Ta?tina praznine... :rotfl:
|
Džonijeva taština praznine je ipak za nijansu kvalitetnija od taštine punoće. Njegovu prazninu ljudi mogu da slušaju i dan-danas, pošto im ta "praznina" nešto govori. A znam puno "punoća" koje su izgubile smisao postojanja posle festivala na kom su bile izvedene.
Dixi. Vasa |
Ljudi slušaju svašta i pričaju svašta, otuda tolike gluposti na ovoj planeti, ti bi to trebao da znaš najbolje... :rotfl:
Što se tiče tvog pametovanja: Taština Praznine Dot Com :mase: |
Quote:
Ovakve stvari su toliko dobre da nikome ko ima zrno osećaja za umetnost ne treba bilo ?ta obja?njavati: http://www.youtube.com/watch?v=rFfXGuwW52Q |
Moram priznati da uz svu najbolju nameru izgleda da ipak nemam osećaja za umetnost.
|
Quote:
@wladymeer Džoni je veliki (umetnik) iz jednog jedinog razloga: uspeo je da dopre do mase nepoznatih ljudi uprkos tome što im se nikad nije umiljavao. Što bi rekli - komunikativan je, a ipak autentičan. Po meni, to je dovoljan argument da bi neko bio nazvan umetnikom. Otprilike kao J. Lennon od Revolvera pa nadalje. Pozdrav, Vasa |
Nedavno sam pročitao izjavu Ramba Amadeusa o njegovim omiljenim autorima kad je u pitanju domaća muzika: ?tulić, Zvonko Bogdan, Tozovac. Zaista impresivan izbor. Ko ume da stvara taj ume i da slu?a, očigledno.
Kad već pomenuh Zvonka Bogdana, pesma "Hej sala?i na severu Bačke" ima takvu melodiju/harmoniju koje se ne bi postideo ni Pol Makartni. Meni je to mo?da najbolja melodija na?e popularne muzike. Pravo je u?ivanje svirati je kao instrumental. D?oni je melodijski mnogo bli?i Lenonu - to je (ritam i) bluz, vi?e se oslanja na izra?ajnost putem akcentovanja i dinamike, dok je Bogdan makartnijevski tip, sa jasno definisanom (i uglavnom genijalnom) arijom. |
Quote:
Sta je sa tridom koji si obecao?:D Cekam(o) te ,ha ha:) Nemoj ovo da shvatis kao ultimate chalenge,ti si decko koji super percipira muziku ali ajmo malo i drugu(e) stranu(e) da cujemo. |
All times are GMT +1. The time now is 10:26 AM. |