![]() |
Re: Android duplo br?i od iPhonea
Quote:
Danas, u free wi-fi zoni,suoceni u strasnom duelu :wink: iPhone4 vs htc desire i Galaxy S.Sva tri u ravnopravnim pocetnim statusima,otvorene google pocetne i kreci...potvrdjujem Mikin post!!! U prosjeku oba androida su ucitavali brze nego Apple! Nisam nikada koristio iPhone,jesam htc (desire,hd2,wildfire) Samsung Galaxy i sada imam N900,ali danas smo odradili taj mali test nas cetvorica,(dvojica su ljudi iz Telenora) i to su rezultati.Vrijeme je mjereno na obicnoj maloj Nokiji,na stoperici,i u prosjeku od odprilike deset ucitavanja stranica,uvjek su oba androida bila brza pa makar za djelic sekunde a i jos jedna stvar,brze pustanje videa sa YT. Lik koji koristi iPhone je tehnicki direktor u Telenoru,covjek govori (priznaje) da je android brzi (internet) ali da je ipak sve u svemu iPhone najbolji fon!Od kvaliteta izrade do os...Meni licno,ali samo meni licno,on ne lezi. Napominjem i sledece,da imam N900,da mi knjige od nekoliko stotina stranica u pdf otvara besprekorno,plus sto su otvorene jos destak prozora u multitaskingu.Koliko znam,Linux platforme koriste mnogo manje RAM-a nego bilo koji windows,pa je tako i sa telefonima,Linux je sto se tice koriscenja resursa u radnoj memoriji puno prakticniji i stepen iskoriscenja sowtvera je veliki u odnosu na android.Takodje,i brzina ucitavanja stranica je jako zadovoljavajuca,a Skyp,msn,FB su kao na lap-topu,sa sve chatom,znaci nema razlike.Ne znam za druge,ali firefox na N900 Radi odlicno!(Inace ,prvi fon za kog je uradjen firefox) Ne znam u praksi koliko dobro radi multiboot vise operativnih sistema,vidim po blogovima da su i to ljudi radili,ali da je previse bagovito.Meni Maemo radi potpuno stabilno i zadovoljan sam:)Jos uskoro izlazi Dalvik aplikacija,(mozda vec izasla) koja je u stvari emulator i "dopusta" da android aplikacije rade na neandroid platformama i evo kako se najavljuje nezvanicno,rade odlicno! <object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mXWEyKjwk2g?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/mXWEyKjwk2g?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object> |
Hvala na potvrdi!!!!
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
:rotfl::rotfl::rotfl:
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FL7yD-0pqZg?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/FL7yD-0pqZg?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object> |
ovaj lik je realan, a korisnik je iphone-a:
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/ULv-0xcciFE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
^Ne vidim sta ovaj htc ima bolje?
iPhone lepse izgleda i ima daleko bolji ekran. Uporedjivanje brzine browsera za nase uslove je smesno jer je ping kod nas toliko veliki da nema smisla pricati o tome. Android i njegova fleklibilnost je toliko nebitna da ono.. Sutra ce izaci igrica za android a nece za iphone.. ili sutra ce izaci program za proveru rasporeda letova u francuskoj i nemackoj za android.. Mobilni ces ionako koristiti kao telefon i eventualno net, gde iphone jebe ove htcove |
Quote:
sto se neta tice, wifi ubija, kao i 3g, ne znam o kom pingu pricas, moguce tamo gde je slaba pokrivenost da radi lose, sto je i logicno, samim tim je i ping velik. telenor je jako dobro pokriven na klisi(najlon pijaca, jer su im tu antene i to vise njih) signal centrale je -51dbm nekad i -40dbm, dok na novom naselju varira -84dbm do -90dbm, sto naravno utice na rad neta, i 3g mreze, koju ne mogu da uspostavim na novom naselju jer nije pokriven(tj. signal je uzas) tako da dzaba sto je pokriven, dok na telepu radi odlicno(ali najlon je zadao domaci). inace na sajtu telenora mozete procitati o pokrivenosti 3g mrezom. na 3g mi leti net, i prosto ni sam nisam verovao da tako dobro radi. o wifi da i ne pricam. ima bolji ekran, jeste svetli lepse, lepsi kontrast, i kad htc-u pojacas max ekran imas isto sve fino, ne ko iphone, ali sve se jasno vidi na njemu. pominjali su da ce kontrast resiti novim update-om, i trajanje baterije, itd, aj da vidimo. jasno je svakome ko uzima htc, da nece dobiti super amoled, ili retina display, tako da svako ko ga kupi, ocigledno ga uzima i svestan je toga sto nije super amoled ili retina. evo jos jedan primer: samsung ima galaxy sII, dual core itd. a lg ima optimus 2x, i prvi su izbacili dual core fon, i duplo brze radi od samsungovog dual core-a, i masa opet uzima samsung a ne lg. mada ovi iz samsunga rekose da ce update to ispraviti. |
Quote:
Sto se neta tiche ajde nema veze, neka dobar latency, HTC otvara stranicu pola sekunde brze tako da je nebitna stvar totalno.. |
Quote:
a naveo sam ti sta ima htc kao proizvodjac, tj sta dozvoljava da se radi sa njihovim telefonima. |
Quote:
Koliko sam skapirao ovo je glavni "adut" tih telefona. Ja sam se davno 'upecao' na to sa nokiom i symbianom.. Kao vau mozes programe da instaliras menjas svasta itd a posle nekoliko godina koriscenja instalirao sam program za snimanje razgovora i blokiranje poziva i mozda po neku igricu a posle par meseci nisam nista od toga koristio.. Dakle sta to korisno ima HTC a nema iPhone? nista :) |
poredite babe i zabe.. :) a ko su babe a ko zabe moze da zna samo onaj ko je imao i jedan i drugi :P
Sent from my iPhone using Tapatalk |
All times are GMT +1. The time now is 06:16 AM. |