Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   giarista vamo, pojacalo tamo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37348)

sira 22-03-2011 06:57 PM

Re: giarista vamo, pojacalo tamo

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 302154)
sta mu dodje 'nije velika udaljenost'?...... imam oko 7-9 metara izmedju gitariste i pojacalal...... sme li direktno?

Da me ne shvatite pogresno, znam da je taj radial najbolje resenje, ali nemam takve akcije cesto, pa gledam da mi ostane 300e u dzepu :(

7-9 je relativno mala udaljenost i ne bi trebalo unosit prevelike smetnje.
Obično to gitaristi imaju i u live setupu kabel od 6m, par kablića među pedalama, i jo?2-3 metra kabela od zadnje pedale do pojačala.
Probaj prvo nebalansirano, najjeftinije je, ako ?ljaka, ?ljaka, ako ne, onda pređi na DI box

Elf 22-03-2011 11:29 PM

Ako neko vec ima iskustva sa reampingom (Arthur? ) - da li mi treba i preamp pre DI-a, s obzirom da su na gitari aktivni EMG 81/85? Naravno, signal iz DI-a ide u Fireface, u linijski ulaz.

Unapred hvala!

Elf 22-03-2011 11:41 PM

I kad smo vec kod reampinga, moram da dodam ovo - chovek je lud shta je napravio! :shock:

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/tjHf5RbLHaY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

OFF 22-03-2011 11:49 PM

KRAJ!!!!

Ovo kupujem, jbsh sve diboxeve, reampinge i ostalo

Elf 22-03-2011 11:52 PM

Objasnio je...i kapiram da koshta...zlo! Shalu na stranu, imash ideju za moj "problem"?

Arthur 23-03-2011 12:09 AM

Quote:

Originally Posted by Elf (Post 302353)
Ako neko vec ima iskustva sa reampingom (Arthur? ) - da li mi treba i preamp pre DI-a, s obzirom da su na gitari aktivni EMG 81/85? Naravno, signal iz DI-a ide u Fireface, u linijski ulaz.

Unapred hvala!

ne kontam šta te buni. Ja usnimavam gitaru kroz DI-box pa u preamp pa u kartu. A link iz diboxa pustim u pojačalo pa na mikrofon pa na preamp pa na drugi kanal na karti. I ako sam se nešto zajebo ili mi ta farba nije dovoljna sama, onda taj signal koji je snimljen u DI kanal na kompu, pustim na konverter od karte pa u reamp box pa u pojačalo pa dalje svojim putem i snimim opet.

Elf 23-03-2011 12:12 AM

Pa upravo ono shto sam vecj pitao, a sad si mi dao odgovor.Znachi, nije dovoljno da signal iz DI shaljem u linijski ulaz bez prethodnog predpojachanja jer nije dovoljno jak?A razumem put signala za reamping svakako. ;-)

Arthur 23-03-2011 12:17 AM

Di box konvertuje gitarski signal u mikrofonski. SUštinski, dobićeš ti nešto ako ga nabodeš i direktno, al niži nivo i neadekvatne impendanse signala (što bi trebalo da podosta utiče na sam kvalitet zvuka). Dakle, gitara - dibox - preamp - konverter.

Elf 23-03-2011 12:21 AM

Ma,znam to,nego me bunila situacija koju sam vecj pomenuo u jednom od prethodnih odgovora, da kada sam snimao direkt u FF,sa njegovim "DI"-em, morao sam da ukljuchim pad jer je signal klipovao? :confused:

A ok, onda mi je reshenje ISA One ili mozhda jacha varijanta UAD Twinfinity ili 610...

Arthur 23-03-2011 12:43 AM

zato što je to njegov HI-z ulaz koji verovatno očekuje pasivan signal a ne taj sa EMG. Al to je i dalje Hi-z signal, samo maaalko topliji :) Inače taj hi-z na FF je teško smeće kao i preampi sa istog. Samo konverzija radi odlično za svoje pare. A ti preampi o kojima pričaš, proveri da li pored hi-z ulaza imaju i link, tako da možeš odma i da šalješ u pojačalo. Mada to možeš i da zaobiđeš ako već imaš Reamp box, i da napraviš split u samom mixeru kartice, i da odma šalje napolje na reamp pa u pojačalo.

All times are GMT +1. The time now is 06:01 PM.