![]() |
Re: TEST MIKROFONA-Razbijanje mita!!!
Quote:
|
I sta ces sada,da koristis T-bone?....Ponovicu ono sto sam vec dosta puta napisao...5% bolji majk,3% bolji konvertori,5% bolji preamp,1% bolji kablovi,10% bolje slusanje,15% bolja akustika,2,3% bolji muzicar i aranzman,5% bolje usi itd itd....razdelice uvek profi snimak od amaterske varijante.Sto pre prihvatite cinjenicu da "Nema leba bez motike",to bolje za vas.Pozzzzzzz
|
Quote:
Znaci, procitaj moj prvi post ponovo. Mnogo toga zavisi od majkiranja. Neumann ne zvuci nista kao ono, mozda se oseca karakter u srednjima, zato sam i napisao da fajl 1 moze da bude tehnicki neispravan Neumann ili da je postojao neki problem u chain-u, ili jednostavno lose majkiranje za odredjenog pevacha. Pre 2 godine su mi stigli fajlovi snimljeni na najskupljem T-Bone-u i tada, ja nisam znao na cemu su snimljeni i vratio sam fajlove i projekat. Onda sam licno probao taj mikrofon i video da nema vajde od njega. Nekoliko postova iznad imas test mikrofona koji je radio Manley, skini i poslusaj, kako zdrav u87 zvuci. Dovoljno je da je pevach na Neumann-u bio 40 cm udaljen i off axis a da je pevach na T-Bone-u bio closemiking on axis i slusalac ce steci utisak da je T-Bone vise in the face i odabrace njega Jel ti ova dva fajla zvuce kao da je isti mikrofon u pitanju ? (ici ce naizmenicno jedan pa drugi) http://www.sendspace.com/file/nlewld |
Pa nece da downloaduje...trazi mi broj moba...
|
Quote:
Jos da se nadovezem na moj post gore. Da me ne shvatis pogresno, ja ne mislim da oprema diktira kakav ce snimak da bude, vec covek, i smatram da je ljudski faktor najbitniji. Ali ne treba bezati od dobre opreme i lagati sam sebe da nesto mnogo jeftinije svira bolje od neceg mnogo skupljeg i proverenog (mada ima i takvih slucajeva sigurno) :D Znaci ne mozemo da se lazemo da je T-Bone bolji od U87 :D |
Niko to nije ni rekao...:wink:
|
Ne zaboravimo da osim na zvuk treba obratiti paznju na solidnost izrade, trajnost proizvoda, mogucnosti servisiranja, kao i tehnicku podrsku. Nije skuplji mikrofon skuplji samo zbog kvalitetnijih tonskih karakteristika, vec i zbog niza drugih faktora (ulaganja u razvoj novih mikrofonskih kapisli, tradicija, solidnost, trajnost, stvaranje brenda i dugogodisnje ocuvanje pozicije kvalitetnog i poznatog brenda...) na koje se, ako sto rekoh, ne sme zaboraviti. :)
|
Meni je mikrofon pod brojem 1 (koji god da je) daleko bolje zvučao od svih ostalih, čistije. 2, 3, 4 i 5 su dosta slični, samo je taj prvi stvarno odskočio, ima mnogo manje distorzije i glas se jasnije čuje. Treba uzeti u obzir da nismo sigurni da li je test pouzdan (tj. koji su zaista mikrofoni upotrebljeni i u kojim uslovima).
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:50 PM. |