Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Isplativost muzickog studija danas!!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36506)

quake2 16-01-2011 04:35 PM

Re: Isplativost muzickog studija danas!!!!

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 296457)
pa i ja sam imao taj hardware sindrom....onda sam prelomio

Veruj mi da sam se u zadnjih 20 godina debelo naradio,solidno zaradjivao i sto je veoma bitno debelo nastezao kaisa:),tako da mi je kada god pomislim na novi hardver najblaze receno muka,ALI....sprave koje mi ubrzavaju posao i samim tim i meni i musterijama olaksavaju stvari ne zelim da zaobilazim.Plus sto dobijam bolje rezultate sa njima.Sve se to na kraju vraca,barem kod mene je tako.

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 296457)
Kad sam prodavao custom racks sa 4 x SSL 5000 EQ & Line pres, na primer, probao sam uporedo sa Waves SSL EQ-om...vrteo, vrteo...i nisam mogao da nadjem razlog da ne prodam SSL. Onda sam se setio i da mi je riknuo jednom, pa sam se smarao sa majstorima....i ODMAH je otisao!!

Ok,ako je situacija takva,sasvim logicno.Ja uglavnom kupujem preampe,DI boxove,mikrofone,bolje i bolje konvertore,monitoring se unapredjuje....slozices se da tu softver ne pomaze?

DaBear 16-01-2011 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 296469)

Ok,ako je situacija takva,sasvim logicno.Ja uglavnom kupujem preampe,DI boxove,mikrofone,bolje i bolje konvertore,monitoring se unapredjuje....slozices se da tu softver ne pomaze?

Tacno - sve se razlikuje od coveka do coveka. Ja ne snimam, nevolim da snimam, ponekad vokal (ako bas mora!), tako da mi ne trebaju mikrofoni i pre-amps...samo DOBRO slusanje i DAW.

quake2 16-01-2011 11:56 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 296472)
Tacno - sve se razlikuje od coveka do coveka. Ja ne snimam, nevolim da snimam, ponekad vokal (ako bas mora!), tako da mi ne trebaju mikrofoni i pre-amps...samo DOBRO slusanje i DAW.

Ti si u dosta specificno poziciji,ovde mora da se radi SVE da bi se guralo napred.Ko je ocekivao da ce biti "cenjeni gosn producent" i laditi muda bez mnogo grbavljenja,silno se prevario i brzo batalio pricu.

yamahabih 17-01-2011 01:11 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 296454)
LJudi,razumem da je vasim musterijama svejedno sta imate od opreme,ali...dali je vama svejedno sa cime radite?

Isto se pita nje postavlja i kod instrumenata. Ljudi koji slusaju u kafani nemaju pojma na cemu svirate i koliko kosta a dnevnica je ista ali mi bolesnici uvijek sviramo na najskuplje nekad i ne najbolje!!!

sRce 17-01-2011 01:29 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 296472)

Moj covek !! :da:

quake2 17-01-2011 04:13 AM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 296521)
Moj covek !! :da:

Jel mozes ti da zivis iskljucivo od toga ovde?Kontam da DaBear u Londonu moze,ali ovde....hm,napisi molim te rec dve o tome sto radis.

DaBear 17-01-2011 06:42 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 296530)
Jel mozes ti da zivis iskljucivo od toga ovde?Kontam da DaBear u Londonu moze,ali ovde....hm,napisi molim te rec dve o tome sto radis.

Ja NE zivim od muzike (studio /remix /produkcija) od 2008 !!!
Cak stavise u zadnje 2 godine nisam ni kinte uzeo od muzike!
samo da se zna...

sRce 18-01-2011 05:56 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 296531)
Ja NE zivim od muzike (studio /remix /produkcija) od 2008 !!!
Cak stavise u zadnje 2 godine nisam ni kinte uzeo od muzike!
samo da se zna...

Evo quake2, DaBear ti odgovorio umesto mene...

p.s. Voleo bih da se napravi spisak onih koji zive danas od studija i kako zive... prosecna mesecna primanja i onda bi svima bilo sve jasno...

Arthur 18-01-2011 10:00 AM

ja se već zapljunuo, sa sve ciframa

spidermusic 18-01-2011 02:41 PM

O isplativosti studija za snimanje ne treba mnogo govoriti. Cinjenica je da ima mnogo isplatljivijih i unosnijih poslova. Svi znamo koliko treba godina da se investicije ulozene u prostor, izolaziju, akustiku, opremu, iskustvo, znanje, ISPLATE i da se nakon toga pocne zaradjivati i pristojno ziveti. Ali, uvek postoji ono ALI, pomislismo samo koliko vredi to sto svako od nas radi posao koji voli i sto svakoga jutra odlazi sa smeskom na posao, a uvece se vraca, umoran, ali zadovoljan. Zadovoljstvo poslom i radom nema cenu.

Studio za snimanje je danas postao nedovoljno unosan posao, jer je oprema dostupnija i sve bliza obicnom korisniku. Znanje za koriscenje te iste opreme je lako dostupno zahvaljujuci internetu. Ali, oko studija postoje i drugi poslovi vezani za muziku koji vrlo cesto mogu da nadomeste manji promet u studiju za snimanje. Zahvaljujuci tome prezivljavaju mnoge porodice, pa i moja. :)

All times are GMT +1. The time now is 08:47 PM.