Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Andy Sneap i SSL (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36238)

MD 05-04-2011 12:32 AM

Re: Andy Sneap i SSL

Quote:

Originally Posted by jerryrain (Post 303434)
zar ne bi trebalo isto da se cuju sve lin6 simulacije, nebitno da li je pod, podxt, x3, hd ili pod farm u pitanju, posto je identican algoritam?

Koliko sam upućen, POD xt, x3 i pod farm su ista stvar ?to se tiče sounda. Tako ka?u u Line 6. Ne znam za ovu novu HD seriju...

Opet, ako provlači? zvuk kroz POD xt i njegove d/a konvertere pa u karticu, ili s druge strane kroz neki svoj di box, preamp, pa na Pod farm, mozda tu ima neke sitne razlike u samom zvuku, ali ne u karakteru simulacija...
Sjećam se govora o kvaliteti samih ulaza POD xt, i zaključka da kao DI box i nije ne?to.
Isto tako, neki ka?u da gearbox i pod farm imaju različit sound. Ja mislim da je to zbog bolje grafike na pod farmu pa se sve čini kvalitetnije. Sound je isti i nije najavljivan kao različit od gearboxa od strane line 6.

Originalni POD nema isti zvuk kao novije serije.
Meni je tu najbli?i v-amp pro (koji je u biti Behringer kopija POD-ja). Ali v-amp ima gore cabinet simulacije i neki modeli dosta ?ume, ili noise gate nije dobar kao na POD.

Kasnije verzije imaju veće mogućnosti kombiniranja. Mo?e? staviti tubescreamer pred pojačalo ili sličnu pedalu (simulaciju), pa malo učvrstiti i definirati sound.
Original POD ima neki dodatni drive booster i distortion, ali ne mislim da djeluje na isti način. No, to mo?e? rije?iti dodavanjem hardware gitarske pedale ispred POD.

Neki ka?u da čak upgrade verzija 1.x chipa na 2.0 (dakle, na POD 2.0.) verziju, radi razliku. Neki se vraćaju na original chip. Nisam probao 2.0 upgrade pa ne znam.

Original POD i kasnije verzije ne koriste isti procesor, zbog toga nema upgradea sa novim simulacijama kao na XT, x3 itd.
Tako da ni simulacije same po sebi, tojest, algoritmi, nisu isti...

:)

MD 05-04-2011 12:54 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 303445)
Sve za Endija stoji - sve je dobro i sve moze da se upotrebi ako se zna kako!!

Ovde svaki dan vidjam gomilu producenata koji imaju brdo hardwera (koji se nakupio vremenom) ALI sve vreme koriste plugins !
Dobri su, mogu da se automatizuju, total recall, itd itd..
Hardware se ne isplati prodavati (cene su otisle dole) a lepo izgleda na slikama i "zbunjuje protivnika" (citaj - mlade producente) !! :D

Disko kuce ovde sad ocekuju da ako zovnu posle tri meseca ili vise da se "nesto malo popravi" - to nece da traje vise od pola dana ili dan !!! To je normalno sad !! Sa hardware spravama - zaboravi !!!

Takodje trend - nema vise velikih zvucnika po studijima...sve neki mid fileds i naravno puno NS10 i slicnih....miksa se 99% za slusanje na jos manjim zvucnicima !!! (lap top / PC type zvucnici / radio / mp3 / male slusalice )
Jako malo (obicnih) ljudi danas kupuje HI FI zvucnike....

Ovaj dečko, doslovno dečko jer ima oko 26 godina, Joey Sturgis... je postao hit. Čovjek je stalno bookiran. Slijedeće dvije godine je bookiran unaprijed. Dobio je svoj podforum na ultimate-metal forumu, poput Andy Sneapa.

Nisam prije čuo za njega. Tu i tamo kao korisnika POD-ja, po svjetskim forumima, ali sam mislio da se radi o nekom poznatom, iskusnom producentu.

Do nedavno je radio sa rme fireface 800, par behringer i slično outboarda, Behringer monitori itd...
Sve gitare POD xt, a bubnjevi sve mijenjao sa Steven Slate samplovima (sad je sam izbacio neke svoje samplove pa prodaje).

Ali to što je taj čovjek radio, je konkuriralo najboljoj produkciji tog modernog žanra.
Zanimljivi su intervjui sa njime.
Ozvučavao je pojačala, ali nikad nije bio zadovoljan zvukom. Zatim, previše posla a malo para.
Pa je uzeo POD xt, posvetio se toj spravi, postao pravi majstor u korištenju iste.
Odgovara mu sound za taj moderni metal, nema gubljenja vremena, radi brzo. Ponekad snimi , producira, smiksa i masterizira cijele albume za dva tjedna. Bandovi dođu sa dvije pjesme u studio a treba ih biti 10 na albumu, i slično... a ima rok od strane izdavača...

On se odlučio na brzinski rad. Pravi primjer talentirane mlade plugin generacije. Miš, kompjuter, proučavanje svake sprave do maksimuma i izvlačenje maksimuma iz svega.

Bilo je nešto o njemu na gearslutzu.
Napadali su ga da mu svi bandovi zvuče isto. Da se čuje ITB i slično... da se čuje POD (sumnjam da bi itko skužio, da nije sam rekao da samo to koristi jer gitare zaista zvuče odlično). Ali čovjek ima svoju formulu, bandovi je vole, fanovi je vole. A ti sto ga napadaju, sumnjam da se mogu pohvaliti nečim sličnim.
Onda primjedbe da "triga bubnjeve"... baš me zanima kako bi netrigan bubanj zvučao u takvoj vrsti glazbe i tko to ne triga i kvantizira bubnjeve u tom žanru?

Najnovije informacije su da je unaprijedio monitore na Adam a7.
Prešao na Pro tools HD sa Cubasea i RME-a... usput, ne hvali pretjerano pro toolse, kaze da su zastarjeli, ograniceni itd... par dobrih preampa...

Nista specijalno. U tome i je stvar. Dečko koji na opremi koju većina može priuštiti, radi svjetsku produkciju.

Radi i mastering, na toj opremi.

Evo studio...
http://www.youtube.com/watch?v=V2j64TR7iFs

Evo primjer žanra koji radi... ti nekakvi moderni teen metal bandovi...

http://www.youtube.com/watch?v=7-ByW...eature=related

Jedan od primjera koji uvijek spominjem je i Steven Wilson (Porcupine tree, Blackfield). Hvaljeni autor i producent prog rock glazbe danas. Legenda tog žanra i po meni, jedan od najboljih i najzanimljivijih autora trenutne svjetske glazbe, bar ono što sam imao prilike slušati sa iste.
Prvoligaš!

Pasteao sam jedan članak o njemu tu, prije nekog vremena.

Zadnjih godina sve radi u sobi u roditeljskoj kući... svojoj nekadašnjoj spavaćoj sobi. Mixa i u surroundu. Prošao vrhunska studija, sad radi tu gdje radi.
Za distorzirane gitare, u zadnje vrijeme je koristio navedeni POD XT...
Od outboarda, jedan dobar preamp sa konverterom i dobar mikrofon.

Kaže, monitori mogu bilo kakvi, dok se snalaziš na istima. U toj sobi ima neki 5.1 maleni Genelec set, sa subom, koliko sam skužio... okolo stoje police sa knjigama i cdeima...

Evo, kakav je to genijalac.

http://www.youtube.com/watch?v=JTEWlSTQ1RI

MD 05-04-2011 01:06 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 303445)
Takodje trend - nema vise velikih zvucnika po studijima...sve neki mid fileds i naravno puno NS10 i slicnih....miksa se 99% za slusanje na jos manjim zvucnicima !!! (lap top / PC type zvucnici / radio / mp3 / male slusalice )
Jako malo (obicnih) ljudi danas kupuje HI FI zvucnike....

Sad je trend i mala lampaška ojačala. Čak je i Mesa boogie izbacio takav model!

Shvatili su da većina ljudi snima po improviziranim studijima i sobama, a glave od 100 watti su preglasne.
Veliku glavu treba odvrnuti da prorade power lampe.
A ova malena pojačala su tiša, brže postignu taj sound i dosta ih ima direct out, za recording!

Quote:

Ja ne bi povracao ali ne mogu a da ne dozivim orgazam kad vidim ovako neko rajsko mjesto. uf, brale kako mu je lijepo.

Kupio neku staru farmu, daleko od grada!

Vidi mu mixing room, plafon visok,sve u kamenu, ogromno... takve su i prostorije za snimanje...
A oko studija farma, zelenilo, priroda...

http://www.andysneap.com/images/hero...age-studio.png

:grin:

Khan 05-04-2011 10:50 AM

Ye, Ye, zato se i zove pod farm, bolje radi kad imas farmu, valjda noise gate bolje procisti signal kad je vazduh svez i blago rise na kravlju balegu...:rotfl:

DaBear 05-04-2011 03:35 PM

super su ovi novi momci....

Kod nas se jako mnogo ljudi skriva iza price "nemam vrhunsku opremu, pa mi zato lose zvuce miksevi" ...a znam i gomile koji su pokupovali sve te "mega outboarde i miksete" i i dalje im snimci i produkcija zvuce smesno!!

Ima i onih koji su tek sad, po stare dane skupili neke pare i kupili nesto "vintage" ili "analog" i kunu se u to - a u stvari nece da prizanju da se sve to moze dobiti i sa plugins i da su bacili pare!.

Koliko je samo bilo prica po forumu o "analognim sintevima" o masti, debljini itd...i vremenom su neki vlasnici sve to poceli da oglasavaju po forumu za prodaju (!!) hahaha

Tako isto i sa recording opremom...

Vreme gazi sve...neumorno i bez milosti...ko hoce da ostane na povrsini - mora da se adaptira!!

Elf 05-04-2011 03:43 PM

Evo jedne sa amp simulatorom...pa poslushajte...ovo nam je demo... :)

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/KDRIXN5bnaA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Braca 05-04-2011 04:20 PM

Da Bear ti kao da si postao maneken za plugove, nego sva sreca da na youtubu ima dovoljno snimaka tako da mozemo da pratimo vrhunske bendove i tome slicno, pa vidimo na cemu rade, a cujemo i od producenata sta i kako koriste i zasto je bolje ovo ili ono. Nemoj da si iskljuciv iako si ultramoderan i racionalan, prica na temu hardver i softwer je izlizana, imam i softwer i hardver, i stvarno mi nije zao ni jednog dinara koji sam dao za hardver. Marketing je cudo ali i nije uvek istina. Evo ja verujem svojim usima, trenutno u studiju imam dobar clone1176 imam i Uadov i Wavesov 1176-ono sto ja cujem u blagim kompresijama nema razlike, ali u extremnim podesvanjima plugovi gube svaki smisao. Dalje attack i realise puno bolje reaguju na hardveru, dalje menja se bre boja, to kod plugova ne moze. Izvinjavam se na malom off topicu, samo reagujem na tvoj komentar.

AudioStorm 05-04-2011 06:20 PM

Odlican thread!Nisam iz gitarske price ali sve pohvale!

Quote:

Originally Posted by MD (Post 303491)

Kupio neku staru farmu, daleko od grada!

Vidi mu mixing room, plafon visok,sve u kamenu, ogromno... takve su i prostorije za snimanje...
A oko studija farma, zelenilo, priroda...

http://www.andysneap.com/images/hero...age-studio.png

:grin:

A ovo je jednom rijecju - RAJ !!!!!

DaBear 05-04-2011 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 303530)
Da Bear ti kao da si postao maneken za plugove, nego sva sreca da na youtubu ima dovoljno snimaka tako da mozemo da pratimo vrhunske bendove i tome slicno, pa vidimo na cemu rade, a cujemo i od producenata sta i kako koriste i zasto je bolje ovo ili ono. Nemoj da si iskljuciv iako si ultramoderan i racionalan, prica na temu hardver i softwer je izlizana, imam i softwer i hardver, i stvarno mi nije zao ni jednog dinara koji sam dao za hardver. Marketing je cudo ali i nije uvek istina. Evo ja verujem svojim usima, trenutno u studiju imam dobar clone1176 imam i Uadov i Wavesov 1176-ono sto ja cujem u blagim kompresijama nema razlike, ali u extremnim podesvanjima plugovi gube svaki smisao. Dalje attack i realise puno bolje reaguju na hardveru, dalje menja se bre boja, to kod plugova ne moze. Izvinjavam se na malom off topicu, samo reagujem na tvoj komentar.

ma sve moze i sve je dobro !

Ja sam se samo vezao na pricu da nesto jeftino (POD) moze da povrsi posao i da ga puno poznatih koristi...ali nekome je i to zasmetalo (??!!)

Cuveni "francuski house sound"( pumpanje ) je nastao sa Alesis 3630 compresorom! Sve moze i sve je dobro !!!

MD 06-04-2011 01:19 PM

Evo topic na gearslutzu sa Joey Sturgisom, javlja se i on...

http://www.gearslutz.com/board/so-mu...y-sturgis.html

Popis opreme iz 2010;

Mac Pro (dual 64 bit processors, 16 cores total, 8 gigs of ram, 2 terrabytes of storage space)
Pro Tools HD 8.0.3 cs2 with 192 i/o +A/D option card
API 3124+, Great River ME-1NV, Presonus DigiMax (for triggers) lightpiped
RME FireFace 800 (for interfacing with old cubase projects)
Mackie Onyx 800 (trying to sell this, actually haha)
Central Station (upgrading to dangerous box soon)
Adam A7's
and lots of other random shit

All times are GMT +1. The time now is 12:44 PM.