Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   RODE K2 lampa (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36151)

tex viler 16-12-2010 12:47 PM

Re: RODE K2 lampa

http://cgi.ebay.com/NOS-VALVO-AMPERE...ht_7718wt_1139

ili ova

http://cgi.ebay.com/NOS-VALVO-AMPERE...t_13080wt_1139

kravadinka 16-12-2010 11:35 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 293837)
Koje tacno Ei cevi se "preporucuju" u svetu?Zivo me zanima da mi napises neku oznaku?.Znam da je njihova ecc82 jedno vreme (pre 20god.) bila na listi "solidnih" cevi u casopisu Hi Fi Choice,ti imas jos neki podatak?I kako to mislis da je bilo "mnogo skarta"?,bude iskrivljena katoda u cevi ili tako nesto:),sta tu konkretno moze da bude pogresno uradjeno?Te cevi se ne prave odavno i jako slabo ih u poslednje vreme ima i po oglasima.

Pretra?i malo internet i pogledaj ?ta se priča za EI Ni?, pa će? shvatiti o čemu pričam, moja zapa?anja su odatle dok sam tra?io lampe za sebe i čitao sva?ta ne?to po netu... :)
?to se tiče ?kartova, to će? morati da pita? one koji su o tome pisali, ja samo prenosim, a mnogo njih je reklo da moraju uzeti nekoliko jer su jeftine, a onda da izaberu ispravnu pre svega, a onda i zvučno najbolju.

Ako planira? da kruti? određene delove tela svojim znanjem o cevima i elektronici, zaobiđi, ja ti nisam dostojan rival, samo ka?em čoveku da se ne zanosi mnogo oko K2 i menjanja lampi uop?te. :)

tex viler 17-12-2010 01:17 AM

kravadinka, to si jedini TI rekao na svim forumima, i sad ili si najpametniji na svijetu ili voli? bit kontradiktoran.. toliko ljudi je reklo da ima je K2 bolji sa drugom boljom lampom i sad ti tu ka?e? da to nema veze..
mislin stvarno.. čemu to ajde budi malo jasniji??

tex viler 17-12-2010 01:18 AM

kravadinka, to si jedini TI rekao na svim forumima, i sad ili si najpametniji na svijetu ili voli? bit kontradiktoran.. toliko ljudi je reklo da im je K2 bolji sa drugom boljom lampom i sad ti tu ka?e? da to nema veze..
mislin stvarno.. čemu to ajde budi malo jasniji??

quake2 17-12-2010 03:28 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 293941)
Pretra?i malo internet i pogledaj ?ta se pri?a za EI Ni?, pa ?e? shvatiti o ?emu pri?am, moja zapa?anja su odatle dok sam tra?io lampe za sebe i ?itao sva?ta ne?to po netu... :)
?to se ti?e ?kartova, to ?e? morati da pita? one koji su o tome pisali, ja samo prenosim, a mnogo njih je reklo da moraju uzeti nekoliko jer su jeftine, a onda da izaberu ispravnu pre svega, a onda i zvu?no najbolju.

Ako planira? da kruti? odre?ene delove tela svojim znanjem o cevima i elektronici, zaobi?i, ja ti nisam dostojan rival, samo ka?em ?oveku da se ne zanosi mnogo oko K2 i menjanja lampi uop?te. :)

Opusteno samo,nema potrebe za nervozom:).Naslutio sam da si to za Niske lampe negde procitao pa te zato i pitah to sto sam pitao.Kada informacije na netu obidju pun krug "gluvih telefona" obicno na kraju budu pogresne ili izvitoperene.Mozes da im verujes,mozes da siris dalje te price i da drugi veruju tebi...nista ja tu nemam protiv.Pozdrav

kravadinka 18-12-2010 04:27 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 293956)
Opusteno samo,nema potrebe za nervozom:).Naslutio sam da si to za Niske lampe negde procitao pa te zato i pitah to sto sam pitao.Kada informacije na netu obidju pun krug "gluvih telefona" obicno na kraju budu pogresne ili izvitoperene.Mozes da im verujes,mozes da siris dalje te price i da drugi veruju tebi...nista ja tu nemam protiv.Pozdrav

Bilo je to pre tri, ili četiri godine, tražio sam "bolje" lampe za svoj preamp i mikrofon, posle mnogo foruma, članaka i svakojakih tekstova vratio sam se tamo gde sam i bio, Electroharmonix koja je u preampu je nekako ispala jedna od boljih, a za lampu Rode K2 kažu da i nije toliko zbog zvuka, zatvorio sam browser i zaboravio na to.
Kasnije sam slušao uređaje sa ovim i onim lampama, to je sve veoma slično, svaka razlika je na granici tripovanja i čujnosti, složili se sa mnom mnogi drugi. Generalno, stvar je ličnog doživljaja, pre par dana su svi nešto odlepili na neku novu sabirnicu, napravili smo prost A - B test i videli da radi gotovo identično, pa i lošije u nekim posebnim uslovima od suminga u PT HD. Gubljenje vremena...

Što se tiče EI Nis lampi, zapravo Philips po licenci ako sam dobro sve shvatio, sve što sam napisao, pročitao sam uglavnom od Amerikanaca, a čuo sam i par sličnnih izjava dok sam boravio tamo, od ljudi koji su održavali tehniku na mestu gde sam svirao, istina često je bilo reči o gitarskoj opremi pa ne bih mogao da tvrdim da su stvari identične za mikrofone, ali lampa je valjda lampa.

tex viler
Čemu tolika ostrašćenost? :)

MilTon 18-12-2010 06:59 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 294043)
Generalno, stvar je ličnog do?ivljaja, pre par dana su svi ne?to odlepili na neku novu sabirnicu, napravili smo prost A - B test i videli da radi gotovo identično, pa i lo?ije u nekim posebnim uslovima od suminga u PT HD. Gubljenje vremena...
:)

Izvini, a na cemu slusas kada pravis testove?

kravadinka 18-12-2010 07:41 PM

Imam neke Logitech zvučnike sa buvljaka...

Znači kupio si ovu sabirnicu... :rotfl:

MilTon 18-12-2010 07:44 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 294049)
Imam neke Logitech zvučnike sa buvljaka...

Znači kupio si ovu sabirnicu... :rotfl:

Ako slusas tamo gde mislim da slusas... Znas i sam kakva je akustika... A sto se tice sabirnice, cuj kupio, isplatio vec.

kravadinka 18-12-2010 08:06 PM

Ne slušam tamo... :) Imam dobru akustiku u svom prostoru, a nisam jedini koji je slušao test. :wink:

U vezi sa slušanjem...
Oni opterećeni cenom bi za Krk VXT8 rekli da nije dobar, za Dynaudio BM15A da ume da slaže u nekim prostorima, a za Genelec 8050 će verovatno smisliti već nešto tipično hejterski, pa ti odluči koji ti se monitori ne sviđaju pa navali sa kritikama o slušanju... :wink:

Sabirnica...
Čujem da u poslednje vreme dosta radiš, drago mi je i čestitam, samo i sam znaš da kvantitet i kvalitet nisu podrazumevani po automatici. :)
Takođe, čujem da ti predstavljaš tu manjinu koja uspešno spaja jedno i drugo...

Neka je sa srećom i neka se isplati još mnogo puta, ali ako budeš prepoznao šta je sabirnica koju imaš, a šta PT HD, spreman sam da povučem sve što sam rekao i ne samo to ako zatreba. :)
Nažalost, primer je autorski i nije moj, pa će eventualno postavljenje istog ovde morati da dobije odobrenje autora...

All times are GMT +1. The time now is 07:31 PM.