Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Osnove (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=144)
-   -   digitalni audio - kvantizacija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35851)

quake2 19-11-2010 07:50 PM

Re: digitalni audio - kvantizacija

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 291481)
Taj trud mo?e biti plodotvoran, kao i vreme utro?eno na tehni?ko opismenjavanje, ali na?alost ?esto nas odvede u neko lutanje pa ne posvetimo dovoljno pa?nje primarnoj delatnosti (pri?am iz li?nog iskustva, po?to se bavim poslovima toliko razli?itim da u su?tini i ne znam ?ta mi je primarna delatnost).

Eto vidis...a kada ti onomad rekosmo da batalis snimanje,mixanje,produciranje i posvetis se sviranju i komponovanju ako ti je to primarno,ti nam nisi poverovao....ccccc.....:)

Znak 19-11-2010 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 291484)
Eto vidis...a kada ti onomad rekosmo da batalis snimanje,mixanje,produciranje i posvetis se sviranju i komponovanju ako ti je to primarno,ti nam nisi poverovao....ccccc.....:)

Bili ste u pravu, teoretski, ali u praksi ja nemam u kolektivu tonca ni producenta i ne ostaje mi drugo nego da to sam (poku?am da) uradim.

quake2 19-11-2010 10:19 PM

Ma ok,svi uglavnom tako pocinju:)...vecina na slican nacin i zavrsava experiment,nego da ne offtopicim:).Pozzzzz

psionic 20-11-2010 12:31 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 291483)

Na sličan način je razmišljao i slavni Zenon iz Eleje. Naime, ako neko telo prelazi put iz tačke A u tačku B ono pre toga mora da pređe polovinu tog puta, a pre toga polovinu polovine (četvrtinu), a pre toga osminu, pre toga šesnaestinu... i tako do u beskonačnost. Znači kretanje od tačke A do tačke B podrazmeva prelazak beskonačnog puta. Zenonu je tu nešto "smrdelo" i jedino što mu je preostalo je zaključak da kretanje u stvari i ne postoji.

Tako i ova tvoja teorija - navodi me na pomisao da digitalna muzika možda stvarno ne postoji...

Haha, odlicno, nisam znao za tog Zenona! Moj covek. Ja tvrdim da je sve u stvari nista, nepostojanje, koje je toliko nistavno da je stvorilo paradoks postojanja i da je postojanje zapravo nepostojece ! Tako i on nesto tvrdi... Samo, on izgleda nije znao za integraljenje :) Ili je prvi postavio integral puta po vremenu :) Haha, slatko se ismejah :)

nunuk_t2L 22-11-2010 06:11 AM

hvala svima na odgovorima! :)

awacs je rekao da je "zero crossing" u 8bit domeni na 01111111, sto bi znacilo da je raspon kvantizacije (recimo da je Q) -1/2 Q i +1/2 Q, ili sam ja opet nesto krivo shvatio? :D

boggy 22-11-2010 06:20 AM

Quote:

Originally Posted by nunuk_t2L (Post 291648)
hvala svima na odgovorima! :)

awacs je rekao da je "zero crossing" u 8bit domeni na 01111111, sto bi znacilo da je raspon kvantizacije (recimo da je Q) -1/2 Q i +1/2 Q, ili sam ja opet nesto krivo shvatio? :D

tako nekako...

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 06:47 AM.