![]() |
Re: Mo?da osvojte mastering za d?...
Malo ovo sporo ide ali izguraće se nekako. No, kad se na YOUTUBE-tu namesti "nagove?taj" za ovo, ko god bude hteo "people from all around the world" moći će tamo da zakače svoju muzikicu, dakle, bez ograničenja u smilu ko, odakle uz jedini uslov da autor videa ima sva autorska prava nad audio materijalom.
Kako mi miri?e, mo?da ću u ovu priču sam, dodu?e ima jo? vremena pa ćemo videti. |
Ajde da pitam jo? jednom (da naglasim u eto malo ?aljivom tonu, ali zaista ozbiljno mislim)...
Ako neko hoče (tvrdo č) da pripomogne... Mora da bude kvalitetnoooo, svetsko a na?e...Spotić ko ... Dakle treba jedna mala audio video reklamica za rumski forum u smuislu AUDIO PRODUCTION, MIX, MASTER, DAW i ostale skraćenice, kratke i dugačke...osim onih tipa trt,mrt... ?ta god već ?to karakteri?e ovaj forum) u kojoj se jo? ka?e (ne peva se, samo se izgovara) da se otvara RUMSKI CONTEST 2011, gde ljudu mogu svoje radove recimo iz (muzičke ) oblasti staviti kao video response i kompetentni ?iri (PERA,?IKA,MIKA,LAZA...kad se sabere MUSIC PRODUCTION iskustvo,ono bar 150 godina u bussiness-u - dal be?e jedno il dva s...) istaknuti članovi rumskog (po visini, te?ini i lepoti, visoko C, nisko D) će izabrati pobednika (jednog ili dva) koji će svoje radove (taj kojim učestvuju ili neki drugi) moći da profesionalno masteruju (peglanje,?irenje,kompresija...) da ponovim, ovo bih ja platio nekom od master majstora (al da se zakunu da neće da otaljaju stvar) sa ovih prostora ako se sa nekim dogovorim a ako ne, neko iz belog sveta će to uraditi, nekako ću se već sa nekim dogovoriti)... Pravila, pravila? - muzički pravac POP ROCK, EASY LISTENING (?ta li ovo be?e...) - nebitne godine, pol, odakle je neko (samo da nije terorista) - ako se peva, da ne muca i zamuckuje -ako se samo svira, da je na nivou (podrum,prizemlje ni?ta)... - muzika mora da je taze (ovo je te?ko proveriti al ako ga/nju ufatimo u laganju ...sve po spisku...) - video ne mora da je spotić, nek zalepe bar svoju neku sliku, da vidimo sa kim imamo posla (PhotoShop dozvoljen, ali samo malo...da se ne pretera) - autorsko delo 100% (dobro,de uva?avamo i 86.6%) - ako ima vokala tekst mora da je..., vulgarnost No,NO - slike ili spotići pristojne sadr?ine (čipkasti ve? pevačice se smatra pristojnim, minimalnih dimenzija, ko ?ibica ili bolje reći neki USB, na ?ibicu se zaboravilo... ) ... - rok 2 meseca počev od-... Nagrade... 1. profesinoalno masterovanje 2 pesmice 2. profesionalno masterovanje 1 pesmice Sve ovo podlo?no razradi, levo,desno, tamo i ovamo... Ako nećete, nečete... U ovu fabulu radnje, onda ću nekako sam... Kako god bilo, nekog ću da nagr(a)dim. |
Ponovo ja druze ali samo u cilju da ti pomognem,uzmi to tako...Prilicno je posle jednog citanja tvog posta i dalje nejasno sta ti u stvari hoces,a cisto sumnjam da ce se neko ponovo i ponovo vracati citanju.Ajd da krenemo ovako,evo par pitanja od mene duduka pa mi ti na njih odgovori sto krace i sazetije a mozes i sa DA ili NE pa cemo dalje da razjasnjavamo.
1.Imas pesme za koje treba da ti se uradi mastering? 2.Hteo bi od ljudi koji su na ovome forumu da odaberes najboljeg da ti on uradi mastering? 3.Nemas pesme za mastering nego hoces nesto drugo? |
Evo prijatelju da ti odgovorim redom.
1. ne 2. ne 3. da Ovo treće bi bilo... U mom zadnjem postu opisah situaciju. Jednostavan YOUTUBE CONTEST za ceo svet, koji je "kao" organizovao audio forum rumski a nagrade za izabrane "pobednike" (biraju ih neki članovi rumskog) u vidu masteringa nekih njihovih materijala koji bi ja platio da se urade za njih (pobednike). Dakle, samo jedna lepa reklamica za ovaj sajt, malo lepe muzike i to je to... Contest "kao" organizuje forum rumski oglasivši ga u vidu reklamice na youtube-tu. Pobednike "kao" biraju istaknuti članovi rumskog foruma (bez mene, da ne bude zabune) Ja samo snosim troškove masterovanja (primera radi, ja recimo angažujem Gregora Z da on za pobednike uradi ONLINE MASTERING - oni njemu neke njihove WAV-ove, ja njemu parice, on masteruje i njima vrati "sredjen" WAV ' sve ovo na kraju CONTEST-a) . Pomoć oko ovoga bila bi kada bi neki od vas dali neku lepu muzikicu za podlogu vido spotića koji bi ovo promovisao i ako bi neko taj video napravio U ovom pisanju napisao sam "kao" jer pored moje dobre volje , nekako mi izgleda da ću ovo odraditi sam, dakle napraviću CONTEST u kome se forum rumski neće pominjati. Ja hteo da bude eto drugačije (mislio sam da ovo može biti bar malo simpatično, ali...OK) |
Ok,sada te sasvim razumem a verujem da su i ostali koji se nisu snasli bolje upuceni pa ce se sada vise ljudi ovde i ukljuciti u diskusiju.Pozdrav i podrska od mene.
|
Ima? i moju podr?ku....:)
Mislim da muzika neče biti problem...mogu i ja koje svoje stvari "donirati". A ko če video da napravi....? Pozdrav, G |
Nekoliko animacija u ove svrhe ću probati da napravim u trajanju od po desetak,petnaest sekundi koje bi se lepo mogle upakovati, stavicu kad zavr?im kod mena na sajt pa čete ih videti i onda ne?to od toga mo?da mo?emo zadr?ati. Naravno i ostali koji hoće mogu napraviti njihovo "vidjenje" ovih reklamnih stvari pa će se izabrati.
Kad skupimo sve kockice valjda će taj spotić lčiti na ne?to lepo. Ako se bratija malo udru?i i pripomogne verujem da se mo?e sva?ta napraviti samo ako hoćete. |
Pa sad eto bar da se razmišlja na ovu temu, Sa donjeg linka možete skinuti jedan mali avi, ima malo i grešaka i malo je sve natrpano ali trebalo bi da posluži više kao neka ideja jer nekako sumnjam da će neko hteti da stane ispred kamerice i izdeklamuje poziv na contest, a to bi, ako se to želi ipak trebalo da uradi neko od glavešina ovog foruma. Ili bar da snimi glasovnu pozdravnu poruku...pa će je neko ubaciti preko muzikice koju odaberemo za ove svrhe.Da vas ne buni ovo je ipak preview dakle, nije renderovano u full kvalitetu, a koristi se i xvid kompresija takodje ne max kvaliteta da bi fajl bio manji. Može da se sve ovo renderuje i u full HD ali za sada nema potrebe za time. Pokrenite ga nekim divx player-om.
Valjda ima još neko malo volje da eksperimentiše na temu ovog reklamnog spotića... Dajte bar neki predlog za muzičku podlogu koja bi pre trebala biti neki mix nekoliko pesmica popularnih na ovim prostorima koje ste radili i kvalitetno zvuče da bar ko se odluči može "naslututi" kako će eventualno ako pobede njihova dela zvučati. http://www.as-computer-software.com/demo/testr2011.rar password je:www.rumski.com Koga ovo zanima neka pogleda a i neka se oglasi ovde. |
Odgledah animaciju ,pristojna..Svaka cast na ulozenom trudu ,nadam se da ce takmicenje imati dobar odziv
Poz |
Mislim da u celoj ideji ima stvari koje treba iz korena menjati. Kao prvo, nudi se mastering za nagradu. Ljudi će se truditi da pošalju pesme koje već dobro zvuče. Čija pesma bude najbolje zvučala on dobija nagradu. A ako mu već pesma dobro zvuči onda je verovatno kompletno završena i šta će mu nagrada - mastering?
Animacija je u cyber-glam fazonu, samo fale fanfare da najave mega giga nagradu za dobitnika, u najmanju ruku letovanje na Svemirskoj stanici... A ono nagrada besplatan mastering. Naravno, kad je prijava na takmičenje besplatna verovatno će se pojaviti mali milion učesnika, a nije isključeno da će neko i da plati par stotina evra za mastering, samo da mu pesma pobedi na takmičenju (i sav srećan je slavodobitno pošalje na besplatno domasterizovanje). Osim toga, organizovati takmičenje u cilju promovisanja Rumskog foruma ima smisla samo ako imaš odobrenje i punu logističku i svaku drugu podršku od ljudi koji su vlasnici foruma. Onda bi se valjda neko uključio i sa idejama, od kojih bi verovatno prva bila da treba naći sponzore i obezbediti iole vrednije nagrade. |
All times are GMT +1. The time now is 09:13 AM. |