Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Prva zvučna karta - pomoć i savjeti (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35585)

jimitom 29-10-2010 12:03 PM

Re: Prva zvučna karta - pomoć i savjeti

U suštini se i ja slažem sa Ivanom i Francuzom (sa Francuzima se uglavnom uvijek slažem ;). Nema tu neba i zemlje u tom cjenovnom rasponu, sve je to više manje približno, ali razlika se može očitovati u kompatibilnosti drivera i stabilnosti rada na određenim OS-ovima, ali i u kvaliteti kućišta kada se radi o eksternoj karti. Npr. neki e-mu kao što je usb 0202, 0404 ili Tracker pre, sa svojim krhkim potenciometrima i 'socijalnom' kutijom, svakako djeluju lošije od npr. Tascama US-144mkII ili ovog TC electronic desktop konnekt 6... a nekom je i to važno. Uostalom, šta ja znam.. :rotfl:

Filip_ 29-10-2010 04:02 PM

Tja...sad ni ja ne znam...cuh recimo Lexicon Lambda (oko 15000din) i M-Audio 610 ProFire (oko 30000din)...uocio sam razliku...doduse nisu ni monitori bili isti iako su bili slicne cene...daleko da sam probao 10-tak kartica na duze staze, pa da mogu uporediti :(.

Recimo da za sad postujem Ivanovo misljenje (mislim da ima vise iskustva, ja jos uvek studiram, ne zivim od produkcije) i da se slazem sa njim, mada bih voleo cuti jos necije misljenje.:rolleyes:

Jedino pri cemu ostajem je da se podrska (drajveri, OS sistem) i kvalitet izrade itekako razlikuju izmedju cene i proizvodjaca...

Pozz :D

STUDIOTON 29-10-2010 04:24 PM

pa pazi, ja sam ovo misljenje formirao na osnovu iskustva, a da ne pomisnjem da sam skoro 10 godina mislio kao ti sada, ok .. tada su bila i druga vremena i nije bilo kao sada.. medjutim tehnoloski je sve toliko napredovalo da je tesko i pratiti a kamoli ostalo ..

sto se tice drajvera to naravno stoji , svaka firma ima neku svoju politiku, i to su uglavnom siromasne prednosti :) Jedina audio karta u koju bih ja licno mogao da stojim i odgovorno da potvrdim kompletnu stabilnost sistema, sa konstantnom podrskom i veoma cestim update-ima, firma koja osluskuje svoje korisnike, a cak na njihovom forumu mozes i direktno da "caskas"ni manje ni vise nego sa vlasnikom, i da mu ukazes na mozda neke eventualne propuste itd itd, i u sledecem update-u smatraj to ispravljenim :) To je RME ..

Svi ostali ti uglavnom daju ono sto ti je potrebno da bi radila karta, sa osrednjom ASIO podrskom , i nigde ih nema :) APP (Ako prodje,prodje) .. nekome ce raditi ,nekome nece, razloga ima milion, kao i komponenti racunara uz koji se koristi, svaka ima nesto sto ne guta itd itd, sve to ide lancano .. zato ce nekom raditi odlicno, nekom sa ne tako cestim problemima, a nekom nece raditi uopste.. jer se hardveri ne trpe u nekom slucaju .. dakle jako jedna komplikovana osnova ..

dakle kada juris audio kartu treba da gledas da je to kvalitetno kuciste , dobra izrada .. po potrebi i/o kanala i to je to .. sve ostalo je manje-vise isto ili ajde da kazem slicno , ali ne opravdava visoku cenu, dakle placate dobru izradu, broj ulaza/izlaza i to je sve.. o kvalitetu konvertora i sl.. u tako niskom cenovnom rangu ne treba ni razmisljati:wink:

i sto bi rekli, srecno sa kupovinom :grin:

Filip_ 30-10-2010 12:04 PM

Kao sto rekoh Bockie-u u jednom postu...svaki dan naucis (naucim) nesto novo :D.

Pozz

mushica 16-11-2010 03:55 PM

i ja moram kupit skoro neku muzicku da malo snimam svidja mi se ova taskam us .gde iima da se pazari kod nas

All times are GMT +1. The time now is 10:18 PM.