![]() |
Re: Prodao miksetu - sad sam ITB
gde ste vi stigli !!!???:shock:
|
Nije jo? on topic....ali svejedno
Prodao/promjenio cijeli summing sistem koji sam imao. AD/DA16x + Mixdream + Patchbay sa svim insertima in/out etc Jednostavno kod večine projekata koje sam miksao u poslednje vreme nije bilo "vremena" da ga upotrebljavam kako treba. I uzimalo mi je previ?e vremena a razlika na kraju nije bila tolika da bi se isplatilo tro?iti vreme na "summing techniques" , nego ga je bilo bolje investirati vreme u "mixing techniques" i produkciju/aran?ma. I u poslednje tri godine dok je taj sistem bio bilo aktuelan , sku?io sam da jednake/isto dobre rezulatate posti?em sa kombinacijom "externog" procesiranja signala sa outboardom u maniri "real time inserta", onda to bouncam in kraju miksam ITB sa svim kanalima sprocesiranima sa analog spravama, praktički bez plug ina , samo automatika u Logicu. A jo? uvijek imam TOTAL RECALL!!! Istina je da sam umjesto prija?njeg sistema kupio Crane Song Egret i Spider i da u biti jo? uvijek imam "summing mixer" ali zasad na njemu zbrajam samo "sub grupe" koje onda ubacujem u Logic. Super zadovoljan sa rezultatima dosad. Na kraju mixa kod nekih projekta jo? uvijek napravim "summing" na 8 kanala, a razlika je u najvi?e primjera zbog "colour" kontrole na Crane Songu. I mislim da ne bi bilo neke drastične razlike ako bi ostao ITB. Za neke ?anrove je za dana?nju estetiku sounda bolje ostati ITB po mom mi?ljenju. Razlog za promjenu opreme je bio drugčiji, br?i "workflow" za moj način rada a ne potreba po "summing" mixeru. Trebale su mi level, pan , solo , mute kontrole koje su mi uvijek falile na MixDreamu. Crane song sistem mnogo vi?e liči na klasični "rack" mixer, ?to meni izuzetno dogovara. Toliko o tome iz mojeg iskustva, ako sam bio u nečemu nejasan pitajte...več sam 16 sati u studiu....i zavr?ila je pauza....:gaah: Pozdrav, G |
Quote:
|
Quote:
pa jeben mu... gde si ti do sada? i kada treba :rotfl: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35179 |
Quote:
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl: |
Quote:
pa naravno...svako treba da pronadje sta mu najvise odgovara nacinu rada. Mene je miksanje na velikom mikseru pocelo da usporava...pogotovo ako imam dva tri posla i cekad klijenta (label) da odobri mix. Nekad prodje i par dana, a nemogu nista drugo da radim na mikseti...onda pocnes ITB, pa posle vracam u desk,,smaranje..a da ne pricam o recall - u ! |
Quote:
Jednostavno nemam vremena "visjeti" na forumima jer mi je sad mastering&mix "sezona" i ne stignem iči ni na pošteni ručak....pa slabo pratim Rumski i ostale.... Ako te zanima Egret, mogu ti samo reči da meni radi odlično....usporedio sam DA sa onim na HEDD-u i razlika je minimalna. Konfiguracija outputa je opet odlična ako imaš sve spojeno na patchbay, meni je veoma bitno da mogu napraviti "latency free" mix na hardweru - ako naprimjer snimam vokale, syntheve ili efekte. Puno brže nego sa "internim" mikserima. Njegova colour kontrola je prilično subtilna, i radi drugčije od ostalih na Crane Song spravama, smekša tranziente na dobar način i doda lagani himid/high "saturation". Tape na HEDD-u ili Spider je mnogo "jači" u smislu prezence u miksu. Cijena za koju ti ga nude je veoma dobra. Ako nemaš nikakav drugi outboard (eq, comp, efekti, zezalice) sa kojim bi mogao procesirati inserte na Egretu, ja osobno mislim da ti neče donijeti toliko "sounda" koliko bi ti ga donjeo naprimer dobar stereo compressor i eq, kojeg bi mogao u realtimu insertirati u svoj DAW. Ja ti radim na principu da u Logic insertiram hardware preko Spidera i Egreta i u biti po fazama miksam kao da imam analog konzolu. Imam mogučnost 12 in/out sa sadašnjim sistemom i baš toliko inserta. Kako imam dovoljno hardware procesora,ja jih jednostavno insertiram u Logic. Za neki club/electronica u procesu mixa to izgleda ovako: 1. Mono insert: Kick - npr. Transient designer - Ibis EQ - STC 8 - SPL PAss EQ 2. Mono insert: Snare - npr. Transient designer - Ibis EQ - STC 8 3. Stereo insert: HiHats i ostali šuškavci - npr, SPL Stereo Q - DBX 160SL 4. Stereo Insert: Ostale perkusije - npr. SPL TD - Filtek EQ 5. Mono insert: BASS - npr. Summit 78 - Vertigo VSm2 - ESE -PAss EQ 6. Mono insert: BASS - overdrive paralela istog basa - Sansamp PSA 7. Stereo insert: Effect za snare: Egret DA u npr. Dynacord/Roland/Emt reverb - amek 9098 EQ i onda u Spider AD 8. Bilo šta drugo A na sve AD inpute na Spideru mogu staviti njihov Tape emaultion koji odlično radi...:D Kad podesim sve kako meni paše....puno brže nego sa mišem i pluginima- nivoje izmedju instrumenata podešavam u Logicu jer je insert pre fader kao na analog konzoli - jednostavno stavim fader na unity gain - upalim solo i napravim realtime bounce. To mi uzme malo vremena , ali posle toga mi je kompletan outboard free za ostale soundove. A da ne govorim koliko bolje zvuči. Sa svojim iskustvom mogu ovako puno brže doči do puno boljih rezultata, a ako nešto z...bem, uvijem mogu napraviti ponovo. Na veoma sličan način radim i stem masteringe i "postprodukcije" mikseva. Kad imam "mix" izprocesiran po kanalima....mogu outboard staviti na master insert u Logicu ili eventuelno vozim 4 stereo grupe na Egret - a njegov output na HEDD AD. Sa master kompresijom i ekvalizacijom još malo podesim nivoje, sredim neku automatiku i pržim. Onda zapišem settinge na master insert outboardu i imam total recall ako zatreba zbog bilo kojeg razloga popravljati miks. Ako misliš potrošiti 10 soma na summing mikser, prvo razmisli o ovakvom načinu rada, jer češ po mom mišljenju više profitirati nega samo sa summing mikserom. Da razjasnim još jednu stvar - summing mixer se definitivno čuje i doda neki kvalitet zvuka - ali treba miksati sa njim i imati nekakav outboard spojen na inserte - sam po sebi neče toliko dodati miksu kao naprimjer sistem koji ja upotrebljavam. A sad opet u studio ....moram završiti brdo stvari danas.... Pozdrav, Gregor |
Quote:
|
Quote:
Hvala puno! Bas si se raspisao. Mnogo, ali mnogo si mi pomogao u daljoj odluci. Kada dodjem do Slo i ako budes imao vremena, vodim na veceru! |
Quote:
Pozdrav, Gregor |
All times are GMT +1. The time now is 05:44 AM. |