Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Koji OS X spasavajte??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35323)

kejkz 30-09-2010 11:39 PM

Re: Koji OS X spasavajte???

Vidim da me zvaste, video sam tred juce, ali nisam mogao nista pametno odgovoriti na njega. Razlog je jednostavan: ne bavim se ja vise nadrilekarstvom, presao sam jos pre skoro tri godine u strejtere, to moze odgovoriti jedino diviner ili neko ko je u tome vise od mene. Od kada sam poceo raditi sa softverom nemam vise vremena za OSX hakeraje, slobodno vreme koristim samo za muziku i druzenje.
Kod Artura sam instalirao tada vec ne toliko svezi 10.4.11 i to je bila poslednja verzija koju sam ikada probao na PC-u. Dobro, lazem, instalirao sam leoprard jednom od ljudi iz Artista, Aci, i to vise puta, 10.5.2. Radio je odlicno... dok nije pukao.
Probaj ti to, ali znaj da je jedimo OSX na Meku ono prava stvar. I na ruDAW-u, posto se diviner oko toga izuzetno trudi! Sve drugo je zajebancija. Ne u smislu da nece raditi, hoce, ali se spremi da izgubis prilicno vremena i osedis pomalo. Secam se pre pet godina kada sam instalirao prvi put OSX na moj stari PC (bog da mu dusu prosti, izdahnuo je pre nekoliko meseci) nista nije radilo, ni grafika, ni mreza, samo go sistem i to u safe modu. I onda je krenulo da se kotrlja... danas generalno sve radi, cak se moze updateovati sistem kao na pravom meku, i sve je to fino i krasno... ali vise nije zanimljivo, barem meni :)
Pozdrav

diviner 01-10-2010 11:53 AM

Za dobar rad OSXa na ruDAWu zasluzan je Milos, koji je svoj posao radio bogovski. Ja sam se tu samo malo ushlepao i sada manje vise kapiram sve sto se skapirati moze (jos samo da je dovoljno vremena, jer od ruDAWa ne moze da se zivi).

Zeroo 02-10-2010 12:52 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 287969)
Vidim da me zvaste, video sam tred juce, ali nisam mogao nista pametno odgovoriti na njega. Razlog je jednostavan: ne bavim se ja vise nadrilekarstvom, presao sam jos pre skoro tri godine u strejtere, to moze odgovoriti jedino diviner ili neko ko je u tome vise od mene. Od kada sam poceo raditi sa softverom nemam vise vremena za OSX hakeraje, slobodno vreme koristim samo za muziku i druzenje.
Kod Artura sam instalirao tada vec ne toliko svezi 10.4.11 i to je bila poslednja verzija koju sam ikada probao na PC-u. Dobro, lazem, instalirao sam leoprard jednom od ljudi iz Artista, Aci, i to vise puta, 10.5.2. Radio je odlicno... dok nije pukao.
Probaj ti to, ali znaj da je jedimo OSX na Meku ono prava stvar. I na ruDAW-u, posto se diviner oko toga izuzetno trudi! Sve drugo je zajebancija. Ne u smislu da nece raditi, hoce, ali se spremi da izgubis prilicno vremena i osedis pomalo. Secam se pre pet godina kada sam instalirao prvi put OSX na moj stari PC (bog da mu dusu prosti, izdahnuo je pre nekoliko meseci) nista nije radilo, ni grafika, ni mreza, samo go sistem i to u safe modu. I onda je krenulo da se kotrlja... danas generalno sve radi, cak se moze updateovati sistem kao na pravom meku, i sve je to fino i krasno... ali vise nije zanimljivo, barem meni :)
Pozdrav

Hvala Kejkz

Probacu jos neku varijantu a ako ne uspem kupicu Mac i resicu problem.

branoy 02-10-2010 03:01 AM

pa ako je pitanje ploca, kupi je bar sad nista nije preskupo.. ja sam davno uzeo procesor intel Q9300 i plocu P5Q .. i sve sam instalirao i dan danas OsX.. 10.6.2 mislim da je zadnji bio.. samo jedna caka.. morao sam ubaciti hakerski bios na plocu i sve radi super.. znaci moze se.. hocu reci ako neki hardware zeza i ne odgovara e to je zajebano.. verovatno ima uvek resenje.. al treba citat forume uvek.

DaBear 02-10-2010 08:03 AM

covek-keks (ili ti kejkz) je lepo rekao:

- Sad radim muziku i druzim se !!!

To nekako, govori sve....moze se vecno chmarati, prepravljati, updejtocati, ovaj OS, onaj SP, itd, itd..i u tome dodje duboka starost !!
Pa jos ako se zaradi i neka kinta od svega - uraaaa!!

diviner 02-10-2010 01:00 PM

Evo recimo ja nista od muzike nisam napravio jos od 2000 godine (ne stize se od tog chmaranja, cackanja, namjestanja) :) ...

Salim se malo naravno, na svoj racun :D

pleon 02-10-2010 01:35 PM

ako se smijem nadovezati, kupi mac ako hoces osx, divota!

quake2 02-10-2010 08:25 PM

+1

All times are GMT +1. The time now is 08:26 PM.