![]() |
Re: Drvena lamperija,gips ploče ili ne?to treće
Quote:
pozdrav bogi |
ma znam to, već sam pitao, ako stavim mineralnu na blok pa najlon, palisada, da li je bolje tj da li bi ta vuna imala ikakvog efekta., zato sam to usporedio sa stiroporom..
|
Quote:
Ako ne znas koliki razmak treba da bude.... i ako stavis razmak isti kao sto je debljina vune, to je vec dobar izbor... Stavi najlon... promenice performanse ali nece negirati funkciju... bice i dalje par svetlosnih godina bolje od ... necu ime da mu spominjem :mad: pozdrav bogi |
auh, znači po 20-40cm mi pojede prostora u startu, ovisno koliko debelu vunu bih stavio.. kukulele!
Jedno pitaje, onako informativno, čisto me zanima; ako je prostorija npr 4x6, da li se stol tj monitori u pravilu postavljaju na kraći ili du?i zid? |
Quote:
Ima nekih pravila.. ali nisu tako precizna kako ti to ocekujes. pozdrav bogi |
kombinacija 5cm do bloka prazno, 5cm mineralna vuna, i ću?kovima mineralna vuna, neki materijal preko sve te vune radi pra?ine i na sve to drvena lamperija (ja to zovem palisada). Tako sam u osnovi zamislio zidove da ne bi bilo prekomplicirano za napravit itd,
pa koliko je to dobro tj lo?e? |
Quote:
Na samoj povrsini zida, brzina vazduha je nula, tu vazduh stoji, ne krece se, i bas zato je tu apsorpcija neefikasna. Moras se malo odvojiti od zida, gde vazduh (usled zvuka koji ti generises) nije nepokretan, i tu se da potrositi njegova energija poroznim apsorberom (a to nam je cilj). pozdrav bogi |
Oprosti, ali ni?ta ja nisam shvatio ?to si napisao (a pročitao 3x) :-(
Ako govori? o praznom prostoru između vune i bloka, to znam za?to je tako. Zanima me najvi?e radi palisade, koliko ona poni?tava učinak vune i da li je ok palisada i u ćo?kovima, dakle na bas trapovima.. I?ao bih i na deblju vunu, ali previ?e bi oduzelo od ionako već malog prostora... Nisam jo? dobio niti dozvolu za kori?tenje tog podruma, pa je ovo čisto da se informiram oko neke moje ideje, da li je osnova ok. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Tomycrosound gledaj ovaj tvoj link!!! i pričajmo tamo gdje smo zapeli, da potpuno ne skrenemo sa ove dotične teme: http://www.rumski.com/forum/showthre...t=34698&page=2
|
All times are GMT +1. The time now is 05:43 PM. |