Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Focal CMS 50 - Problem ili ne - Hitno! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34609)

meex 23-07-2010 05:46 PM

Re: Focal CMS 50 - Problem ili ne - Hitno!

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 283360)
Napravi mi 30 sec .. mp3 tog kicka .. i posalji mi da vidim

saljem ti veceras posle 8 sam u studiju..

meex 23-07-2010 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by meex (Post 283368)
saljem ti veceras posle 8 sam u studiju..

Evo ti jedan loop samo kick, pa probaj...hvala i izvini za cimanje, ali ipak mi je hitno da znam..pozz

http://www.sendspace.com/file/4uxeow

dvuckovic 24-07-2010 12:19 AM

probaj da okrenes polaritet na zvucnicima

meex 24-07-2010 12:50 AM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 283395)
probaj da okrenes polaritet na zvucnicima

Kako to da izvedem na aktivnim monitorima?

dvuckovic 24-07-2010 01:24 AM

permutujes pinove 2 i 3 na kablu

DaBear 24-07-2010 09:49 AM

ja mislim da ih ti mnogo opanjis, i da je nemoguce da se ista stvar (isti "kvar") pojavljuje na obadva zvucnika...

silicon science 24-07-2010 01:00 PM

A na chemu drzis te kutije? Vrlo je moguce da ti vibrira, rezonuje stalak ili sto.

meex 24-07-2010 02:16 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 283399)
permutujes pinove 2 i 3 na kablu

Ne verujem da je do polova jer sam proverio (vizuelno) , membrana udara napred, tako da otpisujem tu mogucnost...

Quote:

A na chemu drzis te kutije? Vrlo je moguce da ti vibrira, rezonuje stalak ili sto.
Kutije su na masivnim pravljenim stalcima i plus na originalnim gumenim nozicama i podloskom...tako da ne rezonuje sigurno nista drugo jer se vrlo jasno cuje da vazduh iz otvora za reflex proizvodi taj zvuk...

Quote:

ja mislim da ih ti mnogo opanjis, i da je nemoguce da se ista stvar (isti "kvar") pojavljuje na obadva zvucnika...
Na kraju ce biti da je tako, ali mi je malo sumnjivo da su toliko otpanjeni a da amplituda bass-a ima jos dosta lufta bez izoblicenja zvuka a i klip dioda ni ne pomislja da se upali...;)

Sve u svemu zvucnici su u bukvalnom smislu reci UBICE! Definitivno sam odlucio da ih zadrtim pogotovo sto mi je kao poklon stigla i original torba za njih pa je sve kompletirano! :)

STUDIOTON 25-07-2010 05:49 PM

isto je i kod mene.. kada se puno pojaca dobija se taj zvuk "kartona"koji udara..

nije znaci nikakav kvar.. ja sam prosto iznenadjen koliko nisko ove kutije emituju .. stvara mi se efekat sub-a

Ne znam sta drugo da ti kazem osim da previse trazis od kutija sa 5 inch-a .. ali sigurno je da ovoliku preciznost i dubinu nemaju ni vece kutije ! Imam 5 pari monitora u studiju .. focali su mi odmor za usi

i drago mi je da si odlucio da ih zadrzis .. da ne budem usamljen :)

meex 25-07-2010 06:54 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 283497)
isto je i kod mene.. kada se puno pojaca dobija se taj zvuk "kartona"koji udara..

nije znaci nikakav kvar.. ja sam prosto iznenadjen koliko nisko ove kutije emituju .. stvara mi se efekat sub-a

Ne znam sta drugo da ti kazem osim da previse trazis od kutija sa 5 inch-a .. ali sigurno je da ovoliku preciznost i dubinu nemaju ni vece kutije ! Imam 5 pari monitora u studiju .. focali su mi odmor za usi

i drago mi je da si odlucio da ih zadrzis .. da ne budem usamljen :)

Sad si mi ulepsao dan..:) Bilo bi mi bas surovo da od jednog takvog proizvodjaca dobijem felericne proizvode, pogotovo sto nigde na netu nisam nasao da se ikom bilo sta slicno dogadja sa ovim monitorima...
Hvala ti jos jednom na pomoci i na savetu za monitore, definitivno su neverovatni!! ;)

All times are GMT +1. The time now is 06:01 PM.