Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   cubase 5 vs. nuendo 4 ??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34095)

66musicman 12-06-2010 02:07 AM

Re: cubase 5 vs. nuendo 4 ???

@Arthur
Kod mene ladno RAM izmedju 2.5-2.8 Gb i CPU na oko 50-60% i radi sve bez problema, naglasavam bez UAD-a koji i ne posedujem.

Arthur 12-06-2010 11:59 AM

@roza
može

@66
jel imaš 64bitnu verziju? ako ne, budi siguran da ne troši preko 1.3gb, proveriš lepo u task manageru, opcija processes, pa sortiraš tabelu po potrošnji rama. Regularno odlazi u kurac kad se približi 1.4GB (1.400.000 kb)

alen 12-06-2010 02:16 PM

Ista zajebancija se i kod mene de?ava u poslednjim fazama mixa pri većem opterećenju u C5(uz UAD 1 instaliranu kartu) gde se N4 mnogo bolje pona?a.Ja koristim oba,prvu fazu editinga,batch rendera i cele pripreme kanala u C5 (ili PT u kojem sam jo? uvek u fazi ?trebanja i experimentisanja) a krajnji mix N4.Jedino ?to mi nedostaje u Nuendu je Batch export( i podr?ka za RTAS :P )

Arthur 12-06-2010 07:09 PM

e to, totalno isto. Ja u principu sad zbog elastic time-a kojeg obilato koristim, radim skoro ceo tracking u PT, i editing na licu mesta u toku snimajna. Jedino bubanj (zbog broja kanala) i vokale (zbog VariAudia) snimam u Cubase5. I od pre dva dana je pala odluka da ipak mixam od početka u n4, pa da kad dođe do stemova, palim c5.

alen 12-06-2010 07:30 PM

Ja jo? uvek nemam multikanalni interfejs za PT pa ne mogu snimati u njemu ali čim ga se dohvatim biće najverovatnije ista ta priča,snimanje i editing PT,mix Nuendo jer sam ipak navikao na to okruzenje pa se mogu opustiti i koncentrisati na ono ?ta radim,u PT se jo? uvek napre?em .Elastic Time je totalna pizdarija za drum editing,bacio sam se na detaljnije proučavanje... Edit:biće jako najs ako se poka?e kao pouzdana ova osx fl. varijanta PT-a...

kravadinka 13-06-2010 01:21 AM

Neces dobiti nista, sve do ADC, a i tada... Mellowmuse ATA je resenje za mnogo manji novac i bez cekanja da se nesto "pojavi"...
Cudna postavka sa snimanjem u PT i mixanjem u Nuendu... Nista na adresu "sabiranja i oduzimanja", nego onako, sto vizuelno, sto zbog manipulacije pluginovima i rutingom, a opet i zbog pojedinih pluginova kojih ima samo kao rtas...

alen 13-06-2010 03:42 AM

Oti?li smo malo off,izvinjavam se. Sa tom Hd verzijom dobio bih to ?to me najvi?e koči u mixu u PT MP a to je ?to mogu poterati samo 8 stereo Auxa a to mi nije dovoljno za komotan mix.Sa latencijom do sada nisam imao problema,bar je nisam u probnim mixanjima primetio mada imam narodnu verziju Mellow.ATA Rtas koju jo? nisam nisam probao kako funkcioni?e.Nuendo za mix zato ?to nisam ničim limitiran,a navikao sam na njega i nekako mi je pregledniji i br?i rad sa grupama i fx sendovima gde nemam ograničenja.U PT je extra re?en način kori?ćenja template postavke mixera ko na taj načim mixa.ja uvek u mixu krećem od nule pa gde me mix odvede a pravljenje grupa,sendova i ostalih igrarija mi je jo? uvek komotnije u Nuendu.Mada ka?em,ako se ta HD verzija poka?e upotrebljiva verovatno da ću se vremenom skroz pre?altati na PT.Nekolicina RTAS plugova je svakako ne?to ?to me najvi?e kupilo...

kravadinka 13-06-2010 07:50 AM

8 Stereo AUX-a? Ne razumem, odakle ti to ogranicenje?

google 13-06-2010 08:31 AM

Sta ce ti 8 aux- a? :confused: Koliko to kanala imas u miksu?

alen 13-06-2010 09:55 AM

PT M-powered ver.7.4 ima 16 buseva,svaki aux kanal ako je stereo uzima 2 busa ?to je ukupno 8 stereo auxa a to često bude da mi nije dosta.Nuendo me je razmazio ;)

All times are GMT +1. The time now is 05:28 AM.