![]() |
Re: Slu?alice za mixanje???
Kolika je razlika ( u kvaliteti) imedju ATH M 50 ATH M 40, jer je razlika u cijeni poprilicna oko 70 e :shock:
|
Kvalitet je podjednak,M serija je do yaya, no namena je potpuno druga, prvo imas M40 koji je sa bass enhanced i koji je flat (dakle 2 modela) i to je sluska za live,snimanje all purpose monitorska sluska, dok je M-50 sve to , ali sa kvalitetnijim (i u frekventnom odzivu i uopste kvalitetu) zvucnikom. I sam proizvodjac ih preporucuje kao sluske za reference monitoring & mixing itd...
Prosto M-50 je visa klasa i to je to! Ne kazem da je M-40 los,daleko od toga,za te pare je dobar... Ali uvek vazi "koliko para toliko muzike"... |
Hmm... sluske za mogu da posluze za dodatni monitoring, nikako za glavni. Ja koristim akg k 240 mk II, ali samo radi kontrole. Jako je razlicito kad je stereo zvuk striktno razdvojen na dva uha (sluske), i kako se taj zvuk ponasa kad dodje do preklapanja tih stereo zvucnih talasa u prostoru (monitori). Ukoliko nemas monitore onda ce ipak slusalice bolje posluziti nego da miksas ne nekom hi-fi
|
Stavis na master kanal,namjestis kako ti odgovara (mozes cak birati izmedju par vrsta monitora),jedina stvar koju ne smijes zaboraviti je da ga iskljucis prije mixdowna.
|
jako je zajebano mixovati low-end na slusalicama
uglavnom mixovi koje sam radio na slusakama su imali previse bass-a ili je snare bio prejak...zato uvek preslusavam neku pesmu koja je odlicno izmixovana dok radim na svom projektu pa uporedim i onda konacni rezultati budu skroz solidni... bitno je da se naviknes na sluske, provali gde "lazu" pa onda cepaj...Pozz |
Quote:
potpuno ista prica je i za zvucnike i sluske i sve ostalo... Moras da znas kako radi monitoring...!!!! |
Mixati na slusalicama apsolutno je relevantno.....ako se radi muzika za Ipod
|
Quote:
|
Quote:
|
Ja znam miksati napamet samo jaja u mikseru.
|
All times are GMT +1. The time now is 12:53 AM. |