Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   vječna borba producent vs gitarista (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33389)

sira 27-03-2010 09:02 PM

Re: vječna borba producent vs gitarista

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 275268)
a kako sa vintage zaljubljenicima? Onima sa marshal stackovima od 100 w i les paulovima iz 59?...jedino mi pada na pamet ih zamolit da iznajme neko malo kazali?te ili kino pa ću ja rado donijet par mikrofona i preampova...u malom prostoru od 20 kvadrata mrcina od 100 w odvrnuta na 11 (jer je tako Blackmore snimao :))) je:banghead::banghead::banghead::banghead::banghea d::banghead::banghead::banghead:

To definitivno mora bit na 11, jer iz tolike mrcine ne mo?e? izvuč prirodni drive bez da je bučno za popizdit.

google 27-03-2010 09:27 PM

Sto mora biti 100W?

alfom 27-03-2010 09:45 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 275289)
Sto mora biti 100W?

Jer nema od 99 :grin:

Arthur 28-03-2010 12:08 AM

ja pozdravljam ljude sa les paulovima i marhsallima, a imam problem sa onima sa hammer slammerima i randallima. Skoro sam snimao majstora iz Niš-a, sa SG originalom, ogromnim pedalboardom i jcm800kom. Sve može. Od stoner-rock krupnog zrna, preko spaljenog muffa, do nu-metal drajva i to dobrog, iz ruke. Sve je to ok. Problem su ovi što uopšte ni ne znaju o čemu pričamo upravo. A takvih je mnogo .

MD 28-03-2010 03:13 AM

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 275268)
(jer je tako Blackmore snimao :))) je:banghead::banghead::banghead::banghead::banghea d::banghead::banghead::banghead:

Pa mnogi legendarni gitaristi su u studiju koristili malena pojačala...

:)

sasaristic 28-03-2010 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 275309)
Pa mnogi legendarni gitaristi su u studiju koristili malena pojačala...

:)

malo pojacalo = manje problema sa losom akustikom, bolja rezolucija, slabiji low end, lakse przenje lampi ...sto skoro uvek znaci i bolji sound.

uzeo sam skoro jcm lead seriju sa originalnim boxom (4 x 12), pojacalo radi prelepo ali je toliko snazno da na mikrofonu koji je nekoliko cm od membrane vise cujem sobu nego direktan sound.Sa druge strane fender deluxe reverb sa svojih 20 w skoro uvek mi stoji na max volumenu (zapravo na 8) i zajedno sa celestion 10 incha speakerom daje prelep drive i pravi mnogo manje problema.
A nije mi bas ni najjasnije kako uticu ostala 3 zvucnika na zvuk koji hvatas sa cetvrtog.....tj. dali pomazu ili odmazu??

Arthur 28-03-2010 12:18 PM

čitati sleepermanov tutorijal "recording guitars from hell", tu se detaljno objašnjava divna magija velikih kutija i pozicija loudnessa koje utiču na celu priču sa mikrofonima. Enivej, svakako se neki lep velik nu-metal sound ne može postići bez 4x12

Elf 28-03-2010 12:37 PM

Shto se tiche cruncha dobrog,vidim da ljudi chesto koriste Orange,tipa Tiny Terror i sl...Jako lepo zvuchi.

A mrcine od 100-120 w i snimanje...Chesto ljudi gledaju bledo u Srbiji kad im kazhesh da koriste Tube screamer i high gain pojachalo...kao,shta cje ti matori,pojachaj gain do kraja?!!!I onda shum oduva sve... :banghead:
I da,ne ide nizhi shtim i brutalnija muzika bez 4x12 i recimo 6505,mmm... :D

MUzzY 05-04-2010 04:33 PM

Kako je moguce da vecina prica o "mrcinama" i sl. a zaboravljaju na prostu cinjenicu da konkretno ta glava ima taj neki zvuk i boju koju gitarista (ili producent) zeli. Ne razumem gde tu ima bilo kakva prava da se buni? Ako nemate uslove da snimate takvu opremu onda jbg. Nemojte ubedjivati nekoga "sta ce mu pojacalo od 100w". Nije svako pojacalo od 100w isto i ne zvuci isto.
Vrhunski su mi ovi komentari "meni fender od 30w super radi u studiju". Super, bas mi je drago. Sta ako u pesmi/bendu taj fender ne odgovara po boji? Sta ako iz njega ne moze da izvuce to stu mu treba? Onda je mrcina? ... ne kapiram vas uopste.

@Artur: Koje probleme imas kada treba da snimas hi-gain tonove? Stvarno me interesuje. Par snimaka koje si kacio zvuce stvarno svetski!

MUzzY 05-04-2010 04:34 PM

Kako je moguce da vecina prica o "mrcinama" i sl. a zaboravljaju na prostu cinjenicu da konkretno ta glava ima taj neki zvuk i boju koju gitarista (ili producent) zeli. Ne razumem gde tu ima bilo kakva prava da se buni? Ako nemate uslove da snimate takvu opremu onda jbg. Nemojte ubedjivati nekoga "sta ce mu pojacalo od 100w". Nije svako pojacalo od 100w isto i ne zvuci isto.
Vrhunski su mi ovi komentari "meni fender od 30w super radi u studiju". Super, bas mi je drago. Sta ako u pesmi/bendu taj fender ne odgovara po boji? Sta ako iz njega ne moze da izvuce to stu mu treba? Onda je mrcina? ... ne kapiram vas uopste.

@Artur: Koje probleme imas kada treba da snimas hi-gain tonove? Stvarno me interesuje. Par snimaka koje si kacio zvuce stvarno svetski!

All times are GMT +1. The time now is 05:02 AM.