Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=137)
-   -   Na kojem najcesce BMP radite ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33237)

DzoniPFC 10-04-2010 01:42 PM

Re: Na kojem najcesce BMP radite ?

od 80 do 100 bpm

alfom 10-04-2010 01:51 PM

Pretposljednja je bila aran?irana na 52, a posljednja na 160.
A ?ta je su?tina ovog pitanja? :ups:
Jel' to za midiste ili ?ta? :)

moka 10-04-2010 06:13 PM

ako me sećanje dobro služi na ovim bitovima što sam ih stavio za kritiku bpm ide od 57 do 122 bmp.

HeatMan 10-04-2010 06:59 PM

beats mer pinute

NXA 06-09-2010 11:22 AM

dosta brzina bita zavisi i od rasporeda kick-a i snare-a, od ritma koji se napravi, npr. na 105 bpm-a mozes da napravis super brzi hit, ali isto moze i da ide sporije... sto kaze mrzovoljno oko za dirty south, postoji i to sa hatovima sto tako mali bpm ubrza (bar da takav trip)... otrpilike, ono sto sam primetio kad su moji neki bitovi isli na mix i master, dosta zavisi i od toga kako inzenjer napuca kick, ako je masniji zna i on da doda efekat da je pesma sporija, dok laganiji kick mu daje lakocu i tu leprsavost, 'bem li ga... ili se tripujem !?

pozdrav za sve, ovo je moja prva poruka na forumu, vidim da ima lepih i korisnih stvari :))))

Maiv 06-09-2010 11:42 AM

Ajd da to malo raspetljamo...
BPM=beats per minute - oznacava puls (ne ritam), ritam ide preko tog pulsa

Gornja (prva) brojka u mjeri oznacava koliko ce tih pulseva biti u taktu.

Postoje neka pravila u tradicionalnoj glazbi koja doba (puls) je naglasena a koja ne.
Npr:
4/4: 1 doba- naglasena, 2-nenaglasena, 3 - naglasena (manje od prve), 4 - nenaglasena
2/4: 1 - naglasena, 2 - nenaglasena
3/4: 1 - naglasena, 2 i 3 - nenaglasena

To vam je slucaj zasto metronomi u sekvenecerima najcesce kucaju prvu dobu drukcijim tonom - zato sto je prva uvijek naglasena.

Poanta mjere i pulsa je sto je naglaseno a sto ne, a ne koliko je ritam ispod pulsa nacickan...

NXA 06-09-2010 06:24 PM

dobro, ti si profesionalac, ja ovo radim iz hobija... hvala za edukaciju, znacice... samo sam eto hteo da svoje misljenje (ne mora biti i znanje) podelim, i mozda proverim zivim li u zabludi.... :)

Maiv 06-09-2010 08:08 PM

Ma nisam htio sad solit pamet...samo sam napomenuo u cemu je stvar, mozda ce sad biti jasnije sto je bpm i cemu sluzi...

Nemania 06-09-2010 09:18 PM

Re: Na kojem najcesce BPM radite ?

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 274064)
LJudi ajde da malo zivnemo ovu sekciju :)
Nesto ste mi se uspavali . .

Na kojem najcesce BPm radite

Pozdrav

Kakvo pitanje...:banghead::banghead::banghead:

alavuk 06-09-2010 10:13 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 274474)
dirty south ide i ispod 80 bpm (iliti duplo brze sa hatovima itd)

da pojasnim (ne da solim pamet) prebacivanje kvantizacije sa 16 na 32 "dobijate" brzi tj dupli tempo na 64 x4 brzi ,dosta jazzy dnb-a tipa good looking records-a koristi ovu varijantu , timbaland kad se pojavio 98/00 period ...

All times are GMT +1. The time now is 01:27 PM.