Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Defragmentacija diskova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33066)

avantgarde2 29-03-2010 05:29 PM

Re: Defragmentacija diskova

Defraggler je dosta komercijalna alatka sto znaci da ga ogroman broj ljudi koristi i samim tim ne bi trebalo da bude problema sa njim. A secam se da sam ranije koristio alatku u sklopu System mechanic-a za defragmentaciju, a imao je neku naprednu tehnologiju za defragmentaciju za koju se ne secam bas kako funkcionise i na cemu se zasniva (treba da se progoogluje). Nakon toga nisam je koristio vise i proslo je nekih 2 god. Ukljucih Windows-ovu alatku i uradih analizu ali kaze da je "unnecessary", tako da radi izgleda :)

Jan 03-04-2010 02:52 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler (Post 274913)
Iz 14-og puta ga digoh... radio glupi ASIO MME test... ne zna koji su drajveri... inputi i outputi...
Sve ponovo podesim... neće da svira... blokada... totalna... potpuno bijeli ekran... ni?ta ne reaguje... tup restart grubijanski na taster.

Iz 21-og puta opet se di?e... isčitava sve plugove kao da mu je prvi put u ?ivotu... i odjednom sve svira normalno... samo neke postavke u "Preferences" oti?le u fabričke default modove...

Hmmmm...
Da li je jutro pametnije od večeri?

Evo i meni se desava isto nakon defragmentovanja defraglerom...
Stalno skenira pluginove, pola plugins vise ne rade, Cubase nece da se digne i tako...
Moracu da reinstaliram Windows !:confused:
A morao sam defragmentovati C particiju, pa reko da probam ovaj softver...

zeleni 03-04-2010 03:11 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 276103)
Evo i meni se desava isto nakon defragmentovanja defraglerom...
Stalno skenira pluginove, pola plugins vise ne rade, Cubase nece da se digne i tako...
Moracu da reinstaliram Windows !:confused:
A morao sam defragmentovati C particiju, pa reko da probam ovaj softver...

I kod mene ista stvar :D a govorio sam ja sebi nemoj to probat ne treba ti :)
Pozdrav svima

Jan 03-04-2010 03:27 PM

Quote:

Originally Posted by zeleni (Post 276104)
I kod mene ista stvar :D a govorio sam ja sebi nemoj to probat ne treba ti :)
Pozdrav svima

Sad kad se pali Cubase 5, I ovaj Initializing VST 2x Plugin, skenira neke cudne fajlove, imam utisak kao da skenira citav system 32 folder ili tako nesto, izlaze neka imena fajlova cudna koja nisam vidjao ranije...

Jan 03-04-2010 03:42 PM

Ovaj fix je hvala Bogu uspeo, ako neko ima problema sa skeniranjem celog C drajva i crash-ovanjem Cubase-a:

1) Go to Start / Run and type Regedit
2) Browse to HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / VST
3) In this section there is a key called VSTPluginsPath with the value set to the location of your VST plugins. I assume you will see that it is set to C:\ instead of something like C:\Program Files\Steinberg\VstPlugins
4) Just double click VSTPluginsPath and paste the path in

Na kraju, ne znam dali Defragler ima nesto sa ovim, ali hvala Bogu Cubase radi sad

zeleni 03-04-2010 04:52 PM

Hvala Jan :wink:

Jan 03-04-2010 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by zeleni (Post 276113)
Hvala Jan :wink:

Da li je isti problem bio i kod tebe?

Tiki the Boyler 03-04-2010 07:42 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 276107)
Ovaj fix je hvala Bogu uspeo, ako neko ima problema sa skeniranjem celog C drajva i crash-ovanjem Cubase-a:

1) Go to Start / Run and type Regedit
2) Browse to HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / VST
3) In this section there is a key called VSTPluginsPath with the value set to the location of your VST plugins. I assume you will see that it is set to C:\ instead of something like C:\Program Files\Steinberg\VstPlugins
4) Just double click VSTPluginsPath and paste the path in

Na kraju, ne znam dali Defragler ima nesto sa ovim, ali hvala Bogu Cubase radi sad

Eto ja ne nađoh to rje?enje, pa je pao Format C:

Jan 03-04-2010 07:44 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler (Post 276123)
Eto ja ne nađoh to rje?enje, pa je pao Format C:

Pasce i kod mene, cim zavrsim neke projekte i onda cu najverovatnije preci na Windows 7

alfom 03-04-2010 09:38 PM

Quote:

Originally Posted by Klekih-petra (Post 274537)
Meni se desilo da mi je sistem potpuno puko posle defr. sa PerefectDisc-om, stvarno neznam vise sta da radim sa tim programima za odrzavanje sistema.
Uzgred, koje vi programe koristite za odrzavanje, defregmentaciju,ciscenje junk-a registra,defr.registra, uninstall, drivers,...

Ja koristim TuneUp Utilities. 1Click Maitenance svakodnevno, čim starta sistem, a TuneUp povremeno.

All times are GMT +1. The time now is 10:20 AM.