![]() |
Re: 'Ko radi svoj mastering?
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ne znam kako da ti objasnim.. nisam pametan.. prosto povezujem master i mix. tj u mixu vec znam shta treba da uradim u masterom. uhhh nisam kuntao celu noc valjda je ok objashnjenje |
Dizanje visokih na masteru ili na grupama ima prilično drugčiji efekt na sound u usporedbi sa dizanjem po trakam.....
Sound je vi?e kohezivan i ima drugačiju kvalitetu..... A sada objasnit za?to je tako......:confused: Svako ima svoj sistem......i svi su dobri.....:D Po meni je najpametnije dati pjesmu nekome da je masterira , mo?e biti to i tvoj kolega koji ima malo vi?e iskustva i malo bolju opremu - bitno je da je objektivan i da pesmu slu?a iz druge perspektive.... Neke pesme se i ne isplati slati u pravi mastering studio..... G |
Quote:
Mozes i da pojacas hi midle, vrlo malo. Npr. ako je pesma u am, pojacaj malo oko 3.5 kHz. Ja umisljam da cujem razliku kada pojacam opseg koji "stima" i koji "ne stima", ne znam kako bi ti to objasnio... Teorija ne vredi. Terba imati dobru pesmu, dobar aranzman i svirace. Snimis to i gotovo. |
U biti se samo balansira omjer izmedju nivoja energija na različitim frekvencijama, a to je u biti "ekvalizacija"....
Mo?e? samo oduzeti neke frekvencije i rezultat če biti vi?e basa ili vi?e visokih ili bolja mid range prezenca......nije pravilo da se dodaje "frekvencije"..... G |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vodimo cistu konstruktivnu raspravu Ja nisam mastering engineer i ono sto pisem je na osnovu sto sam procitao, video i sto ja primenjujem, i konstantno usvajam i druge mogucnosti i sisteme rada, isprobavam svasta... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:51 AM. |