Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dejan Vučković (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=131)
-   -   Snimanje bubnjeva (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31494)

dvuckovic 13-12-2009 11:13 PM

Re: Snimanje bubnjeva

Koliko ja znam, on radi lopass na OH, i to prilicno nisko. Mozda ti to stvara utisak da je bubanj dalje u slici, kombinovano sa room micovima?

Daj neku konkretnu pjesmu da mogu da poslusam na sto tacno mislis?

Dexxy 13-12-2009 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 266016)
Kad radim trigerovanje, (ako se moze tako nazvati, posto uvijek ostavim i izvorni zvuk, amerikanci to zovu sample augumentation), ne koristim nijedan audio-to-MIDI program ili Drumagog, nego imam prostu sekvencu koraka u Pro Tools kojom se sempl pejstuje na slijedeci tranzijent, fora koju sam pokupio sa Kenny Gioia DVD. Razlog je taj sto mi je to jedini sigurni nacin da znam da je svaki sempl alignovan sa osnovnim zvukom tacno, i da nema mikro flamova i faznih pomjeraja kroz pjesmu.

Ovo je extra fora sto radis...ja sam bio odusevljen (i spasen) :wink:

Everbeatz 13-12-2009 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 266163)
Koliko ja znam, on radi lopass na OH, i to prilicno nisko. Mozda ti to stvara utisak da je bubanj dalje u slici, kombinovano sa room micovima?

Daj neku konkretnu pjesmu da mogu da poslusam na sto tacno mislis?

Koliko sam citao i koliko je verovati neki intervjuima i slicno kod njega je fora u tim room samples koji trigeruju reverb tako da bi konzistencija udarca bila tu svo vreme. Imam multitrack od foofighters-learning to fly gde se tacno cuje neki gate-ovan chamber reverb koji se u kontekstu savrseno uklapa u drum sound. Kick je jako gate-ovan kao i snare. Ali u kontekstu sve kida bas kako treba.

Meni je i dalje prvi RATM odlican drum sound, taman kako treba:) tu mozes cuti taj open hihat i taj lokalizovan sound (know your enemy recimo)

Sad se setih u vezi OH - kako tu resavas situaciju kad previse prste hihats. Dosta njih snima drums na traku pa sama traka apsorbuje dobar deo. Kako to resiti bez toga, kad nije snimano na traku, ako uzmemo u obzir da je u samom tracking-u "uslo" previse visokih?

dvuckovic 13-12-2009 11:52 PM

Odgovorio sam na prethodnoj stranici vezano za hat, ostalo moze lo passom.

redwater 14-12-2009 09:57 AM

ne znam da li ima smisla pitati,poshto album nije izashao,ali ja bi voleo da nam poneshto kazhesh o snimanju vinnie colaiuta-e...mada sad se setih da je svirao i za kristinu....tako da :

kako je izgledao setup majkova....da li je sam vinnie shtimovao bubanj....utisci uopshte....shta si interesantno izvukao iz te saradnje....:wink:

hvala unapred

Bockie 14-12-2009 10:40 AM

Hvala na odgovoru cika Dejo...

poz'...

dvuckovic 14-12-2009 06:40 PM

Quote:

Originally Posted by redwater (Post 266204)
ne znam da li ima smisla pitati,poshto album nije izashao,ali ja bi voleo da nam poneshto kazhesh o snimanju vinnie colaiuta-e...mada sad se setih da je svirao i za kristinu....tako da :

kako je izgledao setup majkova....da li je sam vinnie shtimovao bubanj....utisci uopshte....shta si interesantno izvukao iz te saradnje....:wink:

hvala unapred

Sad sam pogledao, nemam ovdje nijednu sliku, ali znam da Goran Antovic ima, pa cemo zamolit njega da zakaci ili proslijedi, pa mozemo onda dalje da komentarisemo.

Vinnie je sve sam stimovao, jako je brz u tome i stvarno umije da ponudi opcije. Pored toga sto je stvarno nevjerovatan muzicar (stvarno se desavaju paranormalne stvari kad on svira), izuzetan je intelektualac. Jako je elokventan, nacitan, i nevjerovatno inteligentan.

Meni licno, osim velike casti da provedem sa njim tih 7-8 dana, je jako prijalo kad je Goranu i meni rekao da dobro radimo svoj posao, i kad se pozdravio sa nama.

redwater 14-12-2009 11:39 PM

uuuuu fantazija !!!! okachite fotke....

josh neshto,izvini ako sam dosadan ali bilo bi super kada bi rekao da li je neki outboard bio ukljuchen (kompresori,eq,preamps i sl) ili je sve shibalo pravac na ameka ?

jedva chekam fotke

dvuckovic 15-12-2009 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by redwater (Post 266338)
uuuuu fantazija !!!! okachite fotke....

josh neshto,izvini ako sam dosadan ali bilo bi super kada bi rekao da li je neki outboard bio ukljuchen (kompresori,eq,preamps i sl) ili je sve shibalo pravac na ameka ?

jedva chekam fotke

Bilo je dosta outboarda, nesto korektivnog eq i malo kompresije. Ne vjerujem da cu uspjet da nadjem papir koji nam je sluzio za recall, ako nadjem, kacim.

Goran 16-12-2009 11:54 PM

Samo da mahnem starom Zabjelcaninu! :wink:

All times are GMT +1. The time now is 12:14 PM.