![]() |
Re: Molim pomoc oko kupovine PC-ja
Pa u principu ne morash, mada kod mene je classic style i more foldra i ikonica na desktopu koje planiram da sklonim jer sam preterao :shock:
U svakom slučaju prebaci se na ddr3 ploču jer ddr2 polako izlazi iz standardnih konfi i postaje sve skuplja... optimizaciju radi ukoliko za to ima? potrebe, mo?e da doprinese sve?ini u radu. |
|
Trebalo bi da ti radi, za pocetak je bilo kakav, pa i polovan komp dovoljan za rad (i bilo kakva jeftinija, pa i integrisana zvucna karta, ako ste slabi sa budzetom).
|
Quote:
|
Ne znam za Photoshop, ali u Nuendu sa svim trikovima, u praksi 2.5GB iskoriscenja (a da radi koliko toliko stabilno) je maksimum (jeste, win widi 3.25-3.5GB). Apsolvirali smo to jos prije 2 godine ovdje ;) .
|
Quote:
|
Jedno pitanje za iskusnije sa muzickim programima...
Da li na 64 bitni windows XP ili jos bolje Windows 7 mogu da rade vecina muzickih programa kao i Cubase 5? I da li svaki VST instrument ima svoju 64 bitnu verziju? Posto sam testirao Windows 7, 64 bitni i radi perfektno i stabilno, doduse nisam ga testirao sa muzickim programima jos. Molim za misljenje. Poz |
Vecina novijih VSTi ce raditi bez problema (kao i nova narodna verzija Cubase 5, Nuenda 4.3). VSTi ne moraju biti 64bitni i ne zavise toliko od OSa jer su pisani za VST host program (nisu direktno vezani za OS). Stariji VSTi poput Culturea, The Grand2, HyperSonic (steinberg sinhrosoft registered intrumenti) nece raditi. Noviji kompakt based bi trebalo svi da rade i da se moze iskoristiti memorija preko 2GB bez nekih vecih problema...
Poz |
Diviner hvala puno drug. Sve najbolje.
|
Prvo, pozdrav svima od nove članice... :)
Da ne otvaram novi topic, nadovezat ću se na ovaj, jer je tematika skoro pa ista... Voljela bih čuti va?e mi?ljenje o kupovini MacBooka, za snimanje glazbe i bavljenje produkcijom (jo? uvijek amaterski i za svoj gu?t). Naime, donedavno sam koristila Cubase, no Logic me osvojio i puno vi?e mi odgovara...Ionako moram ulo?iti u novi komp, bud?et je max. 10.000 Kn, pa me zanima koliko je MacBook (kojemu je cijena oko 8.000 Kn - http://www.apcom.hr/scr/mac/new-macbook/tehspecs.html), dobar i kvalitetan (i da li ima kvalitetnu konfiguaciju) za snimanje glazbe? Znači, mogu li spojiti miksetu, mikrofon, gitaru, piano, snimiti i dobiti koliko-toliko kvalitetan zvuk + sve 'igrarije' u Logicu... Brine me samo ta konfiguracija (u koju se nesto pretjerano ne razumijem, zato ovdje i pitam, da ne bacim lovu bezveze). Hvala vam na odgovoru :) |
All times are GMT +1. The time now is 12:11 PM. |