![]() |
Re: OSX na PC-u
nego, jel mogu npr. da instaliram osx na jednom HDD a XP na drugom?
i koj boot loader mi treba da bih tako nesto izveo? |
he he he obozavam sam da odgovaram na svoja pitanja :)
You can certainly put OSX on one disk and windows on another. I have this setup, I just go into the bios and select the HDD that I want to boot from. samo mi sad nije jasna jedna druga stvar. Da li mi boot loader kao sto je recimo cameleon, treba samo pri instalaciji ili ce mi trebati i kada budem instalirao sistem? |
Ja chameleon drzim instaliran na glavnom (Macintosh) HD-u. To je ujedno i hard koji je prvi u BIOSu za bootovanje (po prioritetu). Prilikom instalacije XP-a vidi da, za svaki slucaj, fizicki iskljucis OSX HD da ti ne bi upropastio bootloader (znam da to Windows 7 ume da uradi). Posle samo povezi nazad OSX HD i stavi ga da bude prvi za bootovanje. Onda ces u okviru Chameleona moci da biras da li da bootuje OSX ili Windows.
|
Quote:
znaci trebalo bi prvo da instaliram xp na jedan HD pa da formatiram drugi i stavim cameleona na njega. onda iskljucim hd sa xp-om i instaliram osx? |
Redosled nije bitan. Samo sam predlozio da iskljucis OSX hard dok instaliras XP, cisto da budes oprezan mada ne bi trebalo nista da se desi.
|
Podizes li Chameleon-om XP?! Koliko znam nemoguce je, bar nisam uspeo ni googlanjem, ni hackovanjem...
On ga vidi, ali stoji samo crtica, ne podize sistem... Sa 7 sve radi normalno, i sa Vistom, valjda je do boot file-a... |
Koristim sa sedmicom, ono sam samo nagadjao. Mada valja pogledati na forumu, posto mislim da neki i sa XP-om koriste...
|
Pozdrav! Imam sledecu konfiguraciju:
i5 750 Gigabyte P55M UD2 2 gb ram kingston Gainward 9800 gt WD 500 Maxtor 120 Pokusavao sam da pokrenem razne instalacije tipa iAtkos, iDeneb i uspeo da instaliram jedino Kalyway. Medjutim kod Kalyway izgleda imam problem sa grafickom karticom(Ne vidi se ni jedan padajuci meni). Ukoliko pokusam da pokrenem iAtkos ili iDeneb racunar se konstantno resetuje pre pocetka instalacije. HD na koji pokusavam da instaliram OSX je Maxtor i ispratio sam sva podesavanja vezana za bios. Da li jednostavno moja kofiguracija nije prikladna za ovaj poduhvat ili nesto propustam? Pozdrav! |
|
All times are GMT +1. The time now is 06:32 AM. |