Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   DAW + Mikseta (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30492)

Arthur 20-11-2009 10:37 AM

Re: DAW + Mikseta

kolko ja znam nema. Najjeftinije i najefikasnije ti je promena kartice. Pritom možeš prodati staru i uzeti nešto keša.

Bockie 20-11-2009 11:01 AM

Quote:

Mixeri su potpuno nepotrebni sto se tice zvuka
A znaci u tome je caka....hmmm....pa da....

Quote:

bar dok ne platis neki najmanje 100 000
Bio sam na taktonsu i video ovo ispod, malo drndao, spravica otkida! Ima EQ koji fantasticno radi,neki placaju rack spravu sa ovakvim EQom i po 'iljadu ojra , a ovde ima 16 takvih kanala i sve za oko 3500...
Ko voli dobar analogni sum, dakle, govorimo o necemu sto nije Abbey road studios, vec mala moderna produkcija, sa analognim stocicem, ovo je prava bombonjerica!

I sta sad, znaci da su ovi budale ako nisu spickali 100 'iljada?!?!

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0F5Cl8ghyl0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/0F5Cl8ghyl0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

kravadinka 20-11-2009 11:03 AM

Uzmi Behringer mixer za 50 eura i sve povezi na njega, pot za monitore, pot za slusalice, simpatican preamp, 1 aux za snimanje, jos jedan kanal i jedan aux za talkback...

E sad, cekaj da ti neko kaze da ce ti to pokvariti zvuk, pa onda zapocni novu raspravu o tome, a onda dodaj i koji je kvalitet AD-DA, narasce ti tema za jos desetinu strana...

Big Bockie
Da ne ulazimo u pricu za koliko para se koliko cuje, sve je stvar odluke i licnog afiniteta, ako ti se bacaju pare ti ih baci, ako ti se stedi, ti stedi...
Od govana pite nema, bar ako zeljeni proizvod nije pita od govana...

Da li ovaj mixer radi, ili ne, ne znam, niti me interesuje... Samo posmatram kako se svi ovde lozite na AD-DA, suminge i ostale mumbo-jumbo gluposti, a onda samo jedan po jedan test pokazuju da se SVI tripuju kao da nesto cuju i kako je nesto bolje, ili losije i kako nesto ima svrhu, primenu i ostalo...
Prvo onaj test sa Behringer konverterima pa 48 puta kroz njih pa nema razlike...
Pa onda test sa EQ najjeftinijim do najskupljih gde su svi identicni...
Pa onda Pro Tools i SSL, gde se razlika cuje-ne cuje...
tako sada i ovaj analogni, old school suming koji kao nesto znaci...

Sedite i pravite muziku, otislo sve dodjavola, a vi raspredate i RME koji je ozbiljan, a M-Audio koji je kao neozbiljan...
Zvuk izlazi iz glave a ne iz uredjaja...

kejkz 20-11-2009 11:06 AM

Ja za kucne uslove uzimam TC BMC2, to je samo DA konverter i monitoring sistem, svideo mi se, a imam PC viska sa nekom starom digitalnom audio kartom, pa da ne stoji besposlen pored toliko dobrih programa. Ako ti trebaju preampi, uzmi Behringer ADA8000 i zakaci ga na adat, nije nista posebno, ali radi posao. Nije to bas ni malo love, ali to su neke opcije koje ti stoje, pa se presaberi i vidi sta ti odgovara. Druga karta ti je mozda najbezbolnije resenje ako nemas preterano love.

Bockie 20-11-2009 11:12 AM

Quote:

Da li ovaj mixer radi, ili ne, ne znam, niti me interesuje...
Pa sto onda ne kazes o'ma...

kravadinka 20-11-2009 11:18 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 262992)
Pa sto onda ne kazes o'ma...

:wink:
Nisu oni budale naravno, samo ne znam koliko su pametni... ;)

Zaboravih reci... Samo da nadjem neke snimke sa Sound Blastera, pa cu da ih postavim... :wink:

Bockie 20-11-2009 11:27 AM

Ja bi ipak prvo malo procito,pogledao,poslusao, pa onda ako treba pljuvao...:wink:

kejkz 20-11-2009 11:35 AM

Jebi ga, neko se pali na kola, neko na ribe, a neko na audio opremu. Svaka perverzija ima svoje chari.

kravadinka 20-11-2009 11:35 AM

Nema tu pljuvanja, to je stvar izbora...
Mozes ti da se palis na bilo sta, pitanje je kada prestajes da budes realan, i pocinjes da tripujes... :)
Ako je to bilo upuceno mom avataru, onda si se prevario, daleko od toga da sam ja u muzici slucajno... ;)
Rezultati, to je ono sto se racuna, a sto se tice ovog foruma, oni skoro da ne postoje, a uveliko se prica o razlikama koje se mere nano-mudo-metrima...

Nista licno ucesnicima u raspravi, vrlo uopsteno pricam, mnogo se tripuje, a rezultata nigde...

kejkz 20-11-2009 11:57 AM

Ima istine u svemu sto pricas, covek doduse retko uci na tudjim iskustvima, tako da se kroz neke faze mora proci, a jedna je svakako vezana za razmisljanje o kvalitetu opreme (i ponekad bacanju para na istu). Ima tu previse mita i zaludjivanja u nekim situacijama. Razlike postoje, najcesce su suptilne, ali se sa bilo kojom opremom mogu dobiti odlicni rezultati.
Radio sam sa kompjuterima i muzikom jos u doba Amiga i Atarija, za vreme DOS ere na PC-u, radio u sekvencerima i trekerima, sada eto na Meku i PC-u ponekad. U svako vreme se nesto moglo uraditi, ako se zeli uraditi. Isto je i sa audio hardverom, mnogo se moze uraditi i sa vrlo malo opreme.

All times are GMT +1. The time now is 07:08 PM.