Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Korg sv1 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30396)

Matya 03-03-2010 09:18 AM

Re: Korg sv1

Meni je full!!!

tuomas 03-03-2010 12:54 PM

Uh,neko napisa da su najbolje orgulje na v-combu....to je zabluda.Probao sam u Nemackoj hammond xk3c,xk1,imao nord stage i nord C1,vr760,vk8m...Evo moje klasifikacije od najboljeg ka najgorem:hammond xk3c,korg cx3(novi),nord C2,vr700 combo,nord c1,vk8...
Neko je napisao da Sv-1 ima najbolji grand piano,a ja mu kazem da poslusa najnoviji dvd Tina Tarner,gde je u kucistu polukoncertnog klavira yamaha cp33...tako sv-1 nikada ne moze zvucati,znam jer u kuci imam yamahu P200,legendarni model koji David Paich i dan danas svira u studiu....
da je u Sv-1 stavljen cx3,to bi bila druga prica,ovako je preskup za ono sto nudi....po meni...

tuomas 03-03-2010 12:58 PM

Quote:

Originally Posted by serbianzoro (Post 272971)
Probao ga satima i fantastican je,ko nije svirao na njemu neka proba obavezno jer mene demo nije odusevio,samo mi je bio ok,sto se tice utiska kad sednes za njega sve se menja!!!Sprava je mrak,a primecujem da niko ne pominje grand piano na njemu za koji dajem ruku da radi bolje od svega drugog sto konkurencija nudi,efekti su mrak,svi koje ima i razlikuje se od svega korgovog sto sam do sad svirao,da mi vezes oci sve bih rekao da je samo ne korg,naravno korga volim samo nema veze ni sa cim sto su ranije izbacili.Duboko preporucujem da se prvo svira pa tek onda komentarise jer ja nisam puno ocekivao a raspametio sam se kada sam probao.Ocena 10+,lampa je naravno simulacija i tu je samo za odredjene farbe,ali radi odlican posao,ko hoce vox-a nek se izuje za vrednost celog pojacala koje kosta kao i cela ova sprava do tada ova lampa radi posao i te kako!!!!
<INPUT id=gwProxy type=hidden><!--Session data--><INPUT id=jsProxy onclick=jsCall(); type=hidden>

Za lampu si u pravu,ali da slucajno ne radis u Artistu??? Mnogo ga bre nahvali a ja ga probao,i uopste nije kao sto kazes....:wink:

serbianzoro 08-03-2010 02:45 PM

Au bre brate meni se svidja,ne znam gde sta stoji i koja jamaha je u korg kucistu i dal lampa radi na 15v ili 175v ili su dirke od slonovace,ja probao u ns-u,radim kod svoje kuce i klavir mi odlicno radi,a kad mi nesto dobro radi ja ne gledam cenu.Ja sam navikao na ton klavira u prostoriji a ne iz kutije a ovaj mi tako zvuci moj stav,ovo mi je kao kad poredis mecku i bmv-a,brate oba su dobra samo ko sta voli,ja ovo volim.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

tuomas 10-03-2010 11:30 AM

Quote:

Originally Posted by serbianzoro (Post 273472)
Au bre brate meni se svidja,ne znam gde sta stoji i koja jamaha je u korg kucistu i dal lampa radi na 15v ili 175v ili su dirke od slonovace,ja probao u ns-u,radim kod svoje kuce i klavir mi odlicno radi,a kad mi nesto dobro radi ja ne gledam cenu.Ja sam navikao na ton klavira u prostoriji a ne iz kutije a ovaj mi tako zvuci moj stav,ovo mi je kao kad poredis mecku i bmv-a,brate oba su dobra samo ko sta voli,ja ovo volim.
<INPUT id=gwProxy type=hidden><!--Session data--><INPUT id=jsProxy onclick=jsCall(); type=hidden>

Posteno :wink:

tuomas 12-03-2010 10:46 AM

....:wink:[/quote]

tuomas 13-03-2010 12:30 AM

Ma,sve vise mi se svidja sv-1,pogotovu yamahin piano u njemu!!!!!!Strings isto dobar...zao mi je sto sam se na prvu loptu prevario,priznajem :banghead:

Bitch 13-03-2010 12:48 AM

strings u njemu je joj ! ne znam sta bi, stvarno toliko dobar patch, ne secam se da je i na Oasys-u bio tako faattt sound tih gudaca. ja sam otkinuo na taj strings. o Rhodesu bolje da ne pricam :) 8-)

Bitch 13-03-2010 12:53 AM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 273030)
Uh,neko napisa da su najbolje orgulje na v-combu....to je zabluda....

mislio sam na ove "stage oriented" klavijure tipa NordElectro, V-Combo, Sv1.... jbg naravno da je XK hammond bolji, ali to je samo Hammond sprava nista vise :) ...stvar ukusa.

poZz

Matya 08-06-2010 02:50 PM

Korg sv-1 stigao u Sky,pozivam sve raspolozene na probu....
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

All times are GMT +1. The time now is 03:15 AM.