![]() |
Re: Mastering.
A zasto mora Hi pass na 16.500 i Low pass na 45?
|
Verovatno je mislio na low cut na 45 Hz, ili se salio.
|
Za nije high cut na 16.500? (mozda sam se ja nesto zatupio :banghead:)
A low cut se komotno radi na 60Hz |
koliko samo humora ima na ovom topiku ... :))))
druze kao sto rece da bear i lacky majstor posveti se mixu sto vise mozes sredi ga napucaj ga (bez limitera i ostalih seciva i pumpi) pa tek onda sa nekim iskusnijim popricaj na temu osnove masteringa bice ti lakse vizuelno i cuces sto je najbitnije ... |
A zasto na 60?
|
LOL :) Bolje da se svi izgubimo sa ovog topica i pustimo nekog strucnjaka za mastering da objasni. Ako je tvoje pitanje bilo ozbiljno, pa iz iskustva znam da ispod 50, 60 Hz nema nista sto bih zeleo da cujem (bar u muzici koju radim). A kad odsecem sve ispod toga mix se malo rastereti blata. Al ovde na rumskom ne smem nista da tvrdim, opasno je....
|
Quote:
Naveo sam ti jednostavan mastering koji garantovano nece sjebati to sto si smiksao. Sto je vrhunski poduhvat. Kojeg samo odabrani mogu dosegnuti- malo popraviti i pojacati miks. Probaj da uradis miks da se sve lepo cuje. Prvo izbaci gomilu nepotrebnih kanala, pa gomilu nepotrebnih efekata. A ono sto ostane, malo doteraj sa eq i kompresorom. Quote:
|
Quote:
jos jedna stvar, ako hoču stavit deley na kanal, dali prije deleya ide compresor? |
Secam se kad sam sa nekom ekipom snimao album u jednom od "boljih" studija u Vojvodini. Ne smem da kazem u kojem :D Kad je dosao red na mastering, master majstor iz tog studija spustio mix u TC electronic finalizer i ukljucio preset "mastering". Eto!
|
@LACKY
Sorry, gramaticka greska i nepaznja pri "kucanju", mislio sam na Hi cut i low cut. A ti LACKY zar nisi mogao samo da ispravis "grama" gresku vec moras i da dodas ulje na vatru ? Nepopravljiv si, ccccc......... |
All times are GMT +1. The time now is 09:55 AM. |