Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Mastering (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Mastering. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30121)

LACKY 11-11-2009 01:06 AM

Re: Mastering.

A zasto mora Hi pass na 16.500 i Low pass na 45?

google 11-11-2009 01:35 AM

Verovatno je mislio na low cut na 45 Hz, ili se salio.

VladaNS 11-11-2009 01:52 AM

Za nije high cut na 16.500? (mozda sam se ja nesto zatupio :banghead:)

A low cut se komotno radi na 60Hz

alavuk 11-11-2009 01:53 AM

koliko samo humora ima na ovom topiku ... :))))

druze kao sto rece da bear i lacky majstor posveti se mixu sto vise mozes sredi ga napucaj ga (bez limitera i ostalih seciva i pumpi) pa tek onda sa nekim iskusnijim popricaj na temu osnove masteringa bice ti lakse vizuelno i cuces sto je najbitnije ...

LACKY 11-11-2009 02:09 AM

A zasto na 60?

VladaNS 11-11-2009 02:15 AM

LOL :) Bolje da se svi izgubimo sa ovog topica i pustimo nekog strucnjaka za mastering da objasni. Ako je tvoje pitanje bilo ozbiljno, pa iz iskustva znam da ispod 50, 60 Hz nema nista sto bih zeleo da cujem (bar u muzici koju radim). A kad odsecem sve ispod toga mix se malo rastereti blata. Al ovde na rumskom ne smem nista da tvrdim, opasno je....

google 11-11-2009 02:17 AM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 261932)
Za nije high cut na 16.500? (mozda sam se ja nesto zatupio :banghead:)

A low cut se komotno radi na 60Hz

Ne vidim sto bi se rezali visoki u masteringu.

Naveo sam ti jednostavan mastering koji garantovano nece sjebati to sto si smiksao. Sto je vrhunski poduhvat. Kojeg samo odabrani mogu dosegnuti- malo popraviti i pojacati miks.

Probaj da uradis miks da se sve lepo cuje. Prvo izbaci gomilu nepotrebnih kanala, pa gomilu nepotrebnih efekata. A ono sto ostane, malo doteraj sa eq i kompresorom.

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 261939)
LOL Bolje da se svi izgubimo sa ovog topica i pustimo nekog strucnjaka za mastering da objasni. Ako je tvoje pitanje bilo ozbiljno, pa iz iskustva znam da ispod 50, 60 Hz nema nista sto bih zeleo da cujem (bar u muzici koju radim). A kad odsecem sve ispod toga mix se malo rastereti blata. Al ovde na rumskom ne smem nista da tvrdim, opasno je....

Bolje je da u miksu seces bas na kanalima gde ne treba, ono sto ostane ce cuti normalno, nece biti potrebe da se sece.

Midi 11-11-2009 02:18 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 261934)
koliko samo humora ima na ovom topiku ... :))))

druze kao sto rece da bear i lacky majstor posveti se mixu sto vise mozes sredi ga napucaj ga (bez limitera i ostalih seciva i pumpi) pa tek onda sa nekim iskusnijim popricaj na temu osnove masteringa bice ti lakse vizuelno i cuces sto je najbitnije ...

obično ako mi je ne?to pretiho poglasnim kompresorom. dali to znači da ču sada dobiti jezikovu juhu? :wink:

jos jedna stvar, ako hoču stavit deley na kanal, dali prije deleya ide compresor?

VladaNS 11-11-2009 02:27 AM

Secam se kad sam sa nekom ekipom snimao album u jednom od "boljih" studija u Vojvodini. Ne smem da kazem u kojem :D Kad je dosao red na mastering, master majstor iz tog studija spustio mix u TC electronic finalizer i ukljucio preset "mastering". Eto!

66musicman 11-11-2009 04:59 AM

@LACKY
Sorry, gramaticka greska i nepaznja pri "kucanju", mislio sam na Hi cut i low cut.
A ti LACKY zar nisi mogao samo da ispravis "grama" gresku vec moras i da dodas ulje na vatru ?
Nepopravljiv si, ccccc.........

All times are GMT +1. The time now is 09:55 AM.