Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Windows 7 u audio produkciji (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30063)

"7" 03-11-2009 12:33 PM

Re: Windows 7 u audio produkciji

TC rekose na sajtu da drajvera za XP 64 nece uopste biti :(:mad: a za Win7 64 je kao u razvoju... mentoli... valjda ce se predomisliti...:rolleyes:8-)

kejkz 03-11-2009 12:53 PM

Quote:

TC rekose na sajtu da drajvera za XP 64 nece uopste biti a za Win7 64 je kao u razvoju... mentoli... valjda ce se predomisliti...
Zasto bi podrzavali platformu koja nema mnogo usera i koja uskoro nece imati podrsku ni od microsofta?

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 261317)
Sta ce ti 3!

Tri najbolje zvuci, zato sto je vintage.

silicon science 03-11-2009 12:57 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 261332)
Tri najbolje zvuci, zato sto je vintage.

Ako mogu da se nadovezem, podrzava FanLess tehnologiju audio procesinga - koja se automatski aktivira kada fizicki uklonis kulere. Tada dolazi to znojenja Cpu-a i masnijeg zvuka.. Ali samo sx 3 verzija :wink:

Arthur 03-11-2009 01:00 PM

jel probao neko iz RME tabora nešto sa win7? ja se razboleo inače sam ove nedelje planirao da dignem 7icu na RuDawu mome studijskome.

Danny Lou 03-11-2009 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 261317)
Sta ce ti 3!

vjeran tradiciji :D

Danny Lou 03-11-2009 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 261338)
jel probao neko iz RME tabora ne?to sa win7? ja se razboleo inače sam ove nedelje planirao da dignem 7icu na RuDawu mome studijskome.

da te ne bole ledja? sedmica jeste poteska :wink:

Arthur 03-11-2009 02:39 PM

jeste, al idem u teretanu ;)

awacs 03-11-2009 03:03 PM

Dobro, al' sad ja da postavim jedno glupo pitanje, a zarad kog sam ponajpre i otvorio ovu temu:

Koje su realne prednosti Win7 (u odnosu na XP 64bit) u audio produkciji?

Mislim, konzervativan sam čovek :ups: Win98 sam instalirao tek kada je iza?ao Second Edition, Millennium sam preskočio, a XP sam turio tek kada je iza?ao SP1. Vistu sam potpuno ignorisao pretpostavljajući da je očekuje ista sudbina kao Millennium.

Sada se pitam - ima li razloga za ?urbu? Po?to moje dosada?nje iskustvo sa Microsoftom govori da izlazak prvog oficijelnog patcha obično koincidira sa koliko-toliko kvalitetnim i stabilnim drajverima za audio interfejse.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Uvek me prepadnu MS slogani poput ovog aktuelnog: Your PC, simplified. To me uvek podseti na slogan Autostoperskog vodiča kroz Galaksiju - BEZ PANIKE! :wink:

Arthur 03-11-2009 03:14 PM

ha, čik pogodi odakle mi nickname :da:

btw, upravo gore napisah za sada jedinu meni očiglednu prednost. Vista je bila 64bit, al je mnogo pravila sranja. Ovo ako je stabilniji i lakši sistem, a kunu se da jeste, konačno donosi prednosti veće alokacije RAM memorije, što unutar 64bitnih programa (još uvek masom nedostupnih nama) što barem olakšavanja svađe između OS- a i DAW-a

awacs 03-11-2009 03:55 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 261366)
ha, čik pogodi odakle mi nickname :da:

He, onda neće? biti preterano ?okiran ako ti ka?em da ja, na kraju krajeva, nisam BA? IZ ZEMUNA :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 261366)
btw, upravo gore napisah za sada jedinu meni očiglednu prednost. Vista je bila 64bit, al je mnogo pravila sranja. Ovo ako je stabilniji i lak?i sistem, a kunu se da jeste, konačno donosi prednosti veće alokacije RAM memorije, ?to unutar 64bitnih programa (jo? uvek masom nedostupnih nama) ?to barem olak?avanja svađe između OS- a i DAW-a

Razumeh sve ovo, ama ?ta (bar za sada) fali Win XP64bit verziji? To ne kontam ič :confused:

Kapiram da ljudi nisu hteli da instaliraju XP64, po?to je XP kao na izdisaju, ali jo? manje kapiram za?to ?ele da po?to-poto pređu na sistem koji će verovatno tek sredinom sledećeg proleća biti koliko-toliko podr?an koliko-toliko stabilnim drajverima za koliko-toliko isplativu audio opremu... I tako dalje :)

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 08:47 AM.