![]() |
Re: Kreativnost u danasnjoj muzici
Sve se menja, ali nista nije otislo u kurac, kad moram da lajem.
|
Quote:
Samo rekoh da je samoisplativost muzike kao takve otišla vo Q. Muzika nije, niti će. I da to treba imati u vidu. Dosta je i bilo - potrajalo nekoliko decenija. A i Bach i Mozart i Beethoven su zavisili od tajkuna, nije to ništa novo ni strašno. Samo treba raditi s obzirom na to. Ja sam bio lenj da se prilagođavam, ali to je moj problem i ne kažem da tako treba. Pozdrav, Vasa |
Quote:
A i da nije samo na forumu, pa sta..? Sta je lose u tome sto svi zele da budu producenti... Te priche mi je vishe preko glave.. Sory sto tebe kvotujem, ali ti si sretni 100. dobitnik... To je tako sebichno razmisljanje... Da li vi producenti smatrate kao kradju intelektualne svojine to sto neko misli da je producent? Ili u chemu je problem? Otimaju vam lebac (ima toga, znam)... E pa do toga je moralo doci... I trebalo je o tome razmisljati ranije... Pre nego sto je Lil Alen ili kako vec se zove navikla da dobija 100 miliona dolara za albume... Koji su mozda i okej.. ali eeeee bre. pa koliko dobije kardiovaskularni hirurg po operaciji? To je abnormalnonerealno i ljudi (Vel'ke zvezde) se navikli na to... Pa se pojavio mp3 i ona shmizla nece vishe da peva... Ma nije valjda. Zbog te izjave joj treba oduzeti svu imovinu koju je "zaradila", pa posle neka misli gde se zajebala.... Ljudi, budite svesni da se civilizacija i zivot na zemlji menja... Ovo je vrhunac dekadencije danas... Ne internet ili tehnologija (sto ce neko to da prihvati kao propast moderne civilizacije), vec ljudska glupost koja eskalira uz tft monitore i moderne proizvode do kojih ne mogu (a zele) da dodju. A ista ta "sloboda" modernog treba da nas dovede do lakseg i lepseg zivota (samim tim i otvorenijeg uma, zar ne).. ... TV je tu prvi jahac Apokalipse... Ljudi preko noci postaju mega zvezde samo zato sto su u milost medija i izdavacha koji su na crno-magisko volsheban nachin dosli do pozicije da "vrednuju" stvari i postavljaju standard. Kreativnosti ima i bice je uvek... Nema para od muzike na taj nachin na koji se naviklo pa se malo pojmovi meshaju... |
Quote:
Zao mi je jer je bio zanimljiv bend.Ne projekat.Bend. |
Quote:
Da znas da se nalazim prozvan... Ne tako da me TI mozes "pogoditi" u tachku, vec to "razmisljanje", koje nas je dovelo tu gde smo... Postoji dobra i losha muzika.. I to je to... Bio Hip Hop, Tehno, elektro, becarac ili sta vec... Neko to radi dobro a neko loshe... I tu je cela filozofija zavrsena... Kako nisi bljucnuo na neke druge pravce, to me zanima... Recimo rok, pop, narodnjaci.... Ali neeee, oni ipak "sviraju" i oni su muzichari... A to sto su retardi "ovako, radnim danom", s' tim nista... (ima ih na svim "stranama") :banghead::banghead: Budi svestan da ti koji sklapaju sherpe i lonce u tu neku muziku, ipak to rade sami, kuci ili kucnom studiju, i oni su producenti (kakvi takvi)... Pitaj nekog sa "druge strane" (a ta podela je tako glupavo napravljena i zbog te iste pishem sve ovo) da li zna da sam nakuca ritam i da izaranzira pesmu, kakvu takvu...itd...wink::) Ne, lepse da neko drugi napise text ili note, pa ti sednes i to odsviras... Uuuaaaauuuu Ne branim niti jednu stranu, "Elektronsku| ili "organsku" : :rotfl:, vec branim "zdrav razum", koji bi barem ovde na forumu mogao da ostane prisutan... Ljudi uvek kada nesto ne razumeju, prvo popljuju i odbace... To je osnovna osobina Homosapiensa... I dokazali su mnogi ovde na forumu da im se ruke i dalje vuku po zemlji (unatoch internetu i drugim dobrima moderne civilizacije)... Oprostite na otvorenosti i iskrenosti, nisam mogao drugachije... Ali dok god je takvo razmislanje prisutno, nema nam pomoci... :wink::banghead::banghead: |
Quote:
Nazad na temu: Nisu samo muzikanti u problemu, ni stolarima ne ide bolje. Moj dobar drugar, super stolar je prestao da se bavi tim zanatom kada je shvatio da se pod "stolarijom" podrazumeva sklapanje ploča od iverice po meri. Mislim, on taj konfekcijski posao radi FENOMENALNO, njegove kuhinjske fijoke se zatvaraju putem misli, "krojne liste" su mu fenomenalne, pazi na svaki milimetar nagiba kada sklapa vrata... super. Jedino što je skuplji od likova koji su sebi i komšiji sklepali policu za cipele i odmah dali oglas da "rade stolariju po kućama". Čovek se zaposlio u privatnoj firmi koja ugrađuje kamine, putuje po Crnoj Gori i projektuje fensi ognjišta lokalnim Rusima, pošto je zaista kreativan čovek. Jedan od najkreativnijih koje poznajem. Pozdrav, Vasa |
Quote:
@silicon Nemoj da se nerviras, matori ,nisi ti kriv... :rotfl: sorry,malo rostiljam.... :rotfl: |
Quote:
Htedoh samo reci da je manufaktura - manufaktura, a profesionalizam - profesionalizam. Osnovna teznja jednog coveka je da tezi ka napretku. Da li ste nekad videli ili culi da je neki poznati kompozitor sam komponovao song, sam svirao i sam producirao i da je to bio rad vredan paznje na svetskom nivou. Teze malo to ide. Moje licno misljenje je da kompozitor treba da komponuje, aranzer aranzira, a producent radi svoj posao. Tako se dobija naslov u threadu. Nije nista strasno Silikon-e sto danas svi hoce da budu producenti... ali to je zanat isto kao i zanat automehanicara pa je potrebno mnogo znanja i vremena (godina) utrositi da bi se dobio pristojan rezultat, a o visokom nivou da i ne govorimo. (Ja se ne bavim produkcijom... da me neko pogresno ne shvati jer sam odavno video da je to mukotrpan i dosta kompleksan posao). Sve ovo sto sam napisao je moje subjektivno misljenje... Pozdrav zastavi... |
Quote:
RIP: Jean Michael Jarre Vangelis Mike Oldfeld Ima ih jos puuuno,ali ovo su negde recimo najveci koji mi odmah padose na pamet... Velike reci,malo znanje... ...ccc... Strpi se shefe...:banghead: Ok, kapiram da ne volis,ne volim ni ja,ali ipak neke stvari nije lose za sebe zadrzati.... |
Quote:
Doslo je novo vreme, svako moze da ima kucni studio, Logic, kartice i internet i da se "promovise"... I tu ispliva, naravno, sve i svashta. Tako je i nekada bilo, samo nisi imao taj "spam" svega i svachega. I tako je doslo do pojave "konkurencije" u svim domenima vezanim za "digitalnu proizvodnju", kreking i haking (Peking Treking, Kajmak mejking-sto kaze Rambo :rotfl::rotfl:), i da djavo ne da mira, pitanja poslodavaca u sebi: sto ne bi jeftino kad moze, jebo kvalitet ionako je to samo 0. ili 1., sve to sa kompjuterom isto) i ode sve u materinu... Al dobro, da ne idemo sad daleko, mada i nije toliko O.T. Ali, za 10 godina ce se stvari morati same po sebi promeniti... Evolucija ne trpi drustvene "anomalije" koje je chovek sam sebi stvorio i koje trpi, i polako ce stvari doci na svoje. Ali ne onako kako smo navikli ili kako bi neki zeleli da budu. |
All times are GMT +1. The time now is 12:21 AM. |