Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Dobri magneti za Bass? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28816)

milanCHE 07-08-2009 02:12 AM

Re: Dobri magneti za Bass?

Oggy,jel' si ih čuo na delu???valja li čemu ???
ne sumnjam u tvoje iskustvo,ali ovo je baš smešna cena za par...:shock:

veruj mi,bejah skoro u mitros-u i gledao sam jedan S.Duncan SMB-4d, bio je 200 evra (po komadu )nemam razloga da izmišljam! a za onaj NewYorkCity nisam smeo ni da ih pitam ......no,nebitno sad to....oni ionako ne bi mogli bez budženja(razbušivanja) u Saletov bass....
nego me baš živo zanima kako zvuče ti DiMarzio......nekad beše dobra firma...

poz....

Oggy 07-08-2009 02:19 AM

Milance...
Ja vec godinu dana, ako ne i jace biram magnete za razne svoje gitare. Znam cene svuda u svetu, pa tako i u Mitrosu. Sa njima sam bas juce razgovarao u dilemi da li da kupim neke magnete kod njih ili u USA. Naravno, SD koji u USA kosta 66$ kod njih kosta blizu 9 hiljada dinara...

Standardan JB set koji se dobije uz American JB standard (nekada, posto je taj "American" poslednjih godina vrlo diskutabilan) kosta 70-80 eura.
Ovo je malo napucaniji, "custom" set i kosta malo skuplje. Kod thomana je to oko stotke, ali ne sumnjam da ce nasi vec da se ugrade dobro. Najbolje cene za Di MArzio su u Mix Music Company i od americkih se razlikuju jedino po valuti, ali je cifra ista :)

I jos jedna bitna stvar za Saleta...
Kada budes menjao magnete, neka ti ne bude zao da zamenis sve potove i ozicenje sa kvalitetnijim i sa nekom dobro izolovanom zicom, bices iznenadjen.
Mada, ovi JB singlovi sto sam ti rekao su u stvari HB magneti u single kucistu, te imaju "hum cancelation", ali dobra instalacija nikada nije na odmet.

milanCHE 07-08-2009 02:30 AM

evo da ti se onda i ja ujedno zahvalim na onoj informaciji gore.....!jos su i humbackeri!!!
znam za taj MixMusic (u ul.Marsala Birjuzova),skoro sam ih zvao za neki 5 zicani (hand made) bass i ,nazalist,nisu nista od magneta za isti imali na lageru.....ali ce za Saletov slucaj vec biti nesto...sigurno....cene su im u svakom slucaju korektne.

pozdrav

Oggy 07-08-2009 02:32 AM

Evo, malopre sam pogledao, nemaju taj set na lageru, niti cenu za njega, ali posto su zvanicni uvoznici, verovatno postoji mogucnost narucivanja.

HeatMan 07-08-2009 02:36 AM

samo 100 jura? nisam verovao da cu proci tako lako.. :)

hvala ogi bratori, imash pice od mene (a poshto sam izgubio zapisnik koliko ti dugujem, imash flashu omiljenog pica)

Oggy 07-08-2009 02:40 AM

Pa racunaj 100 za magnete i jos 100 za potove, input jack, zice i ruke, da ti neko sve lepo poveze, ali to je i dalje 200 naspram onih raznih megalomanskih akcija... :)
Sad jos samo da zasviras i resili smo sve probleme... :)

HeatMan 07-08-2009 02:48 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 252294)
Pa racunaj 100 za magnete i jos 100 za potove, input jack, zice i ruke, da ti neko sve lepo poveze, ali to je i dalje 200 naspram onih raznih megalomanskih akcija... :)
Sad jos samo da zasviras i resili smo sve probleme... :)

ehh josh samo to.. :)

nisam ni video da ima treca strana, video sam samo onaj post na drugoj..

elem hvala ti puno na pomoci, nece me mrzeti i sve da promenim ako treba.. zato sam i mislio da menjam sve (ukljuchujuci i masku koja mi je odvratna).. samo ne znam shta da uzimam gde i kako i shta hahahah.. jednom rechju, glup sam za te stvari..

dakle, SD ili dimarzio? :) chuo sam za oba, nemam pojma kako rade. verujem vama.. mada onaj bireli je zanimljiv, ako si ga chuo na tjubu?

moze sve da se nabavi, moze i preko mitrosa, ali sam u poslednje vreme jako pocheo da mrzim prodavnice.. al ajd to je sad d(r)uga tema..

hvala josh jednom

poz

InsaneEyes 07-08-2009 03:11 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 252295)

dakle, SD ili dimarzio? :) chuo sam za oba, nemam pojma kako rade. verujem vama.. mada onaj bireli je zanimljiv, ako si ga chuo na tjubu?

bireli :D

ja imam neki dimarzio star 30 godina na bridzu, i radi ko azdaha :)

All times are GMT +1. The time now is 09:49 AM.