Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   jedan cool studio... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28619)

DaBear 26-07-2009 08:50 AM

Re: jedan cool studio...

E ovo nema nigde! Nas covek na terenu !! Izvestaj iz prve ruke....super!
Zdravo Rajko, eto ja sad povezah...API - Instalacija - Rajko ! he,he...kakva slucajnost..

Pa zna se da na slikama sve izgleda drugacije, vece, bolje, (NEKAD I GORE!)..
Obisao sam skoro sve syudije u Londonu i radio u vise od pola njih, i uvek je suprotan efekat od onoga sto ocekujes sa slika...u Strongroom-u je sve sareno, ali kad si tamo ne primecujes i ne opterecuje...s Sphere studiju, na pr. sve je u nekoj zeleno-sivoj neutralnoj boji (prijatno) i onda su neke drvene elemente ofarbali u TROVACKI CRVENO da te izludi...samo u to gledas..itd...

A sto se tice dizajna..i akustike..cisto sumnjam da se u Charleston-u nije obratila paznja na sve....
Ljudi ipak ozbiljno prilaze tom poslu..

pozz!

Braca 26-07-2009 11:11 AM

Nisam hteo da komentarisem, ali predpostavljam da je iinvestirano najmanje 400.000 funti, prema tome mala je verovatnoca da je tu neki ozbiljan promasaj u bilo kom segmentu. Sledece, ipak je Engleska prestonica i dobrog zvuka, a bogami i dobra oprema se pravi u Engleskoj, da ne potcenjujem srpski potencijal smatram da su englezi u samom vrhu i da mi samo mozemo da ucimo od njih, prema tome studio na slici je jako lepo uradjen, mozda ima i neku manu ali je to manje bitno za celu pricu!

LACKY 26-07-2009 03:05 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 251334)
E ovo nema nigde! Nas covek na terenu !! Izvestaj iz prve ruke....super!
pozz!

Vidis da ima, ovde!

idekius 26-07-2009 04:52 PM

Ne valja... Ono cveće u uglu pored gitare je u?as!
Mnogo bi bolje bilo da su tu stavili filadendron! :)

NLP 26-07-2009 06:04 PM

... ovaj studio je toliko odličan da je moguče miksati izpod radnog stola...
Fizikalne zakone je nemoguče prevariti, nadam se da to znate?!

quake 26-07-2009 07:25 PM

Ma neeee.......Ovaj studio je toliko dobar da u njemu musterije same sebi sve mixaju bez problema a producent spava na trosedu za to vreme.Na tom mestu je apsolutna tisina,zato su tako difuzori postavljeni.A i vidi se da viri cebe iz troseda.....na brzinu ga spakovali pred slikanje

DaBear 26-07-2009 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 251343)
Nisam hteo da komentarisem, ali predpostavljam da je iinvestirano najmanje 400.000 funti, prema tome mala je verovatnoca da je tu neki ozbiljan promasaj u bilo kom segmentu. Sledece, ipak je Engleska prestonica i dobrog zvuka, a bogami i dobra oprema se pravi u Engleskoj, da ne potcenjujem srpski potencijal smatram da su englezi u samom vrhu i da mi samo mozemo da ucimo od njih, prema tome studio na slici je jako lepo uradjen, mozda ima i neku manu ali je to manje bitno za celu pricu!

Studio je u Americi...ne u Engleskoj.

Pa i Rajko je u Americi..radi za API - zato se i zatekao u tom studiju...da?

E sad , ko miksa a ko spava na sofi - to ne znam!! Znam samo da ce se u ovom kao i u gomili drugih studija raditi dobra muzika...

Braca 26-07-2009 08:03 PM

Da Bear tebi je malo studija po Londonu pa sad moras da gledas i po drugim kontinentima. Svejedno isti stav imam i za USA kad je sound u pitanju. Ustvari pricam bezveze jer sam napaljen na taj API pa mi sve to dobro izgleda!

NLP 26-07-2009 09:06 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 251268)
... a sa druge strane meni je licno drago sto mi ovde pricamo o QRD sa strane... tamo im na pamet ne pada da to stavljaju... cak i onaj binarni difuzor ima jednu kratku sekvencu ... nastavljenu tri puta... ni tu se nisu smarali... i sekli su lajsne iste sirine tri puta... orijentisali uzduz (iako su tada najneefikasniji) .. itd. opet usteda... tako da mikser, monitori i outboard daleko premasuju kvalitetom i cenom doticnu akustiku studija.

... to i meni ne ide u "račun", neobična odluka... iako je u principu RFZ dizajn...
http://mixonline.com/studios/design/...ng_charleston/ ... iako govore da je to "tako i tako" i sve štima...

idekius 26-07-2009 09:28 PM

Ja?ta da je u?teda!
Kako drugačije objasniti da u onaj ugao nisu stavili filadendron, već znatno jeftiniju mu?katlu :-)

All times are GMT +1. The time now is 03:57 PM.