![]() |
Re: Bubanj pomoc
da da
znaci preostaje mi jedino da skupljam pare za neki m box :) |
Cao HEPEK!
Da li bi mi otkrio tajnu kako si usnimavao gitre u pesmama Ocajna i To nismo mi i koje si mikrofone koristio ako si ih koristio? Da li si ih snimao suvo pa im u miksu dodavao efekte,i kako ih uopste tretiras u miksu? Bas me zanima na kojoj opremi si radio? Hvala Pozdrav |
a što bi uopšte morao da radiš sa PT??
|
Quote:
1.Gitare: Gibson Les Paul i Ibanez s seria custom made. 2. Pojacalo mali neki fender ali sam koristio neko gitarsko lampasko predpojacalo koje je neke lijeve marke..(distorzije boss ds1 i na ovom predpojacalu imam njegovu distorziju koja je odlicna) 3. Mikrofon shure 57 koji je direktno isao u zvucnu kartu m-audio fast track. I naravno sve sam snimao bez efekata, znaci suho, poslije sam dodavao efekte reverb dilej eq i kompresor. To bi bilo odprilike to, ako te jos sta zanima pucaj:wink: Pozz. |
Quote:
|
Quote:
Evo konačno jed(i)nog suvislog odgovora na pitanje "čemu PT?" :-D Pozdrav, Vasa |
Quote:
Svi oni koji ga nikad nisu videli uzivo i pricaju napamet, pa onda oni koji su ga samo videli, preko onih koji su ga probali, sve do onih koji su ga imali i bili zadrti da se prepuste drugacijem nacinu razmisljanja i rada, neka ne pricaju napamet i ne daju pausalne ocene i izjave. Neka podigne dva prsta onaj ko se savrseno dobro snalazi u Steinberg-u, Logic-u, Pro Tools-u i jos gomili drugih manje poznatih programa, sa njim vredi pricati i pitati ga bilo sta, jedino ce takav dati realan sud i realno misljenje, a ostali... :) |
probao oba, odradio par projekata u PT, kupio M-powered kartu da bi mogao da nastavim projekte u PT, ostao veran Steinbergu kao prvom izboru platforme. Nije da mi je PT loš, samo nisam primetio da je bolji.
|
Koliko sam ja nauchjo iz sve priche o ProToolsu ovde na forumu i shire, fora je imati HD karte sto vishe moze dakako i onda ga vredi isticati ispred Stajnbirge i Logicha. Ovako, kao LE pa tripujes se suming je nekako bolji, topliji, onakav, znas... :confused: Chak i ako postoje neke razlike koje obrtanje faze ne pokaze, to su psiho-akustichke stvari i to je jos uuuvek znanje koje je za sada nesagledano dovoljno (ili jeste, al ipak nije :shock:)... Verzija za HD je sigurno drugachije pisana u startu za odredjeni broj procesora i imalo se vishe slobode naravno i uradjeno je kako treba. Audio procesing (onakav kakav "bog zapoveda") je ipak vrlo zahtevna matematika... Mozda gresim, ne znam :cry:
|
mislim da je većini korisnika irelevatna ta sitna eventualno postojeća razlika u summingu. Većina ljudi ne ume pošteno ni reverb da namesti a bavi se teoretisanjem o digitalnom summingu. Smešno zar ne? Ono o čemu ja pričam je da sam workflow i generalne opcije koje PT nudi u radu nisu ništa lošije ali ni bolje od Steinberga, naročito ne od novijih verzija koje su pokrpile dosta rupa u funkcionalnosti. Sami built in plugovi, bez obzira što su lepše nacrtani, mene nisu dojmili soundom toliko da bih rekao da je i to neka prednost. Ok je protools, ko tek počinje da radi, čak mu i savetujem da zbog te monopolističke okolnosti o dominantnosti PTa u studijima, počne od njega. Mada ko ne počne, a nauči da se bavi MUZIKOM i PRODUKCIJOM koristeći veoma dostupniji Nuendo, neće mnogo u životu pogrešiti.
|
All times are GMT +1. The time now is 01:33 AM. |