![]() |
Re: ff800 ili mr816 csx? GR ili 5012?
ne, nego se danas za 500e može naći nešto što je ranije ipak koštalo blizu 1000e. dovoljno za većinu budžeta forumskih korisnika. Lično, meni je još matori Radar poprilično nenadjebiv konverter, al to je već moj problem.
|
Quote:
|
Quote:
nikako nece pasti cena bilo chega kvalitetnog.. npr, ff800 drzi vec 2 godine ovu cenu, zar ne? a mr816-ici treba sad da padne drastichno cena (steinberg najavio. tj to je pricha) a tek je 5 meseci max u prodaji.. o chemu prichamo onda? :/ Quote:
poz |
Quote:
Steinberg i nema neku "hardware" istoriju i popularnost koliko mi je poznato..ne znam mozda gresim...Ko zna,luda vremena ...svasta je moguce.Evro i US$ se stalno setkaju gore -dole(uglavnom dole) i ne bi me sad cudilo da se neko "ugruva" .Ako ti je budzet u rangu cene FF800 i ako nisi gadljiv:D na "second hand" mozda da probas ebay ili ako imas nekoga u USA jos bolje-GS Imam i ja slicne probleme pa znam kako izgleda:banghead: |
hahah.. vidim spavash kao i ja.. :)
na shta mislish kad kazesh second hand? na koju spravu? ja bih najvishe voleo da mogu da probam spravu pre no shto kupim, da me ne bi neko zajebao (previshe puta se to desilo) poz |
Quote:
|
ja josh uvek imam problema sa poluispravnim monitorskim pojachalom.. i guram questede na njima..
pa sad ti vidi ko igra loto.. :) poz |
Kupio sam 2626 iz više razloga (i svi su se pokazali ispravni) :
1.tera M-audio Protools (prvii i osnovni razlog, na par šljaka sa PTom sam duplo otplatio cenu sprave) 2. ima 8 preampa, zajedno sa FFom imam 12 i bez ikakvog problema snimam bubanj sa ove dve sprave 3. Mogu da ga nosim okolo sa sobom a da mi FF i dalje stoji u studiju i da ne moram da razjebavam studio kad radim nešto napolju ( a ovo nije retkost ove godine!) Generalno, njegovi preampi i AD konverzija zadovoljavaju moje potrebe za snimanjem bubnja ( a to radim prilično često i čini mi se uspešno), tako što prvih 8 mikrfona bez overheada i Ambienca bodem u M-audio, a OH i AMB na FF800 sa njegovim preampima. I ovo radi meni sasvim kako mi treba. Neću da se lažem da čujem neku osetnu razliku da mi ove sprave kvare zvuk iako sam imao prilike da radim i sa lepim skupim mixerima i svakako skupljim AD konverterima. DA konverziju M-audia nisam probao, nisam imao potrebe ni neke prilike, FF800 mi je glavni DA konverter, i volim ga jer mi je rekao puno nekih novih stvari posle 9632 kojeg sam imao 4 godine i smixao boga oca na njemu. Svakako M-audio radi jako dobro, ima 2 ADAT I/O, što meni znači puno jer snimam na 88.2k, pa ih sve teram preko optike u FF. Definitivno radi bolje nego što košta, i sad je to ultimativno pitanje koliko ko ima para i na šta želi da ih da. Ja preko ovog što sad imam samo želim još jedan par dobrih preampa tipa API, Neve il nešto generalno rockerski, i miran sam do daljnjeg. Bar dok ne počnem da uzimam 5cifrrene brojke za svoj rad. E sad, dragi moj Sale, ti vidi šta ti TREBA, pa ćeš lako naći šta ti ODGOVARA. Svakako da ako nemaš želje da snimaš bubanj ili bodeš neku armiju outboarda, ti se ne isplati da kupuješ ni FF, ni 2626, već da zabodeš neki valjani 2ch AD-DA konverter i jedan valjani channel strip (po želji, u zavisnosti od tipa signala/žanra koji želiš da snimaš),i vozi. |
pa pazi, vec sam odluchio da uzimam gr preamp tj dva komada ako sve bude ishlo kako treba..
treba mi josh par preampa, ali aj da kazem da imam ovaj moj dbx 376 koji bi mogao da menjam za neshto pametnije, al otom potom.. dakle treba mi shto bolji konvertori, i mozda par preampa.. takle, znadem, mare shta mi treba.. al ne znam shto da si pazarim.. ako bih uzimao neki high class konverter, dva komada (po dva inputa i outputa) mi ne odradjuju posao.. jer sam do sad umeo da snimam sa tri mikrofona (pojachala itd).. tj hteo sam sa 4 (da bi se na kraju odluchilo koji snimci najbolje pashu) ali jednostavno, to nije bilo izvodivo.. + imam josh 4 inputa da znam unapred da su zauzeti, i bice ih josh, nadam se.. tako da ozbiljno razmishljam o ff-u.. ali se, takodje bojim da mi se ne pobuni klijentela shto ne mogu da im odvrnem reverb u slushke (ne bih da se oslanjam na sx i na njegov latency).. to me jedino mori, ali cu valjda moci to da reshim jednim behringerovim (uhhhhh mrzim tu firmu) reverbom.. shto znachi josh jedan (ili dva) I/O manje.. i dolazim do toga da mi na kraju ni ff800 nije dovoljan ahahhahahha.. shalim se, valjda cu se snaci sa tom spravom.. jbg, doshlo je do toga da moram da ponudim ljudima ozbiljan kvalitet.. osim toga, ni ja nisam prezadovoljan mojim lancem poslednjih 6 meseci.. tako da, sve leti.. ulece novo.. shta da se radi.. :/ aj budi mi pozdravljen i hvala puno na trudu.. :) |
opet ja.. razmishljam sad o opciji aurora8 + rme 9652hdsp
shta vi kazete? aurora8 1,8k + krme za 500 eura.. meni izgleda kao skroz ok dil.. povezem sve preko adata i na konju sam.. ustvari, moze li se naci krme za 500? ja sam chuo da moze i manje, al nisam siguran |
All times are GMT +1. The time now is 04:58 AM. |